Skocz do zawartości
gumowyfantomas

Coś Się Pierdzieli Help!?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jak w temacie aktualnie chodzi o kompa P 2,8 768mb ddr GF Leadtek GF6600 256mb modecom 350W

No i od zakupy nowej karty zaczely sie dziac dziwne rzeczy (akutalnie wylaczylem podkrecenie karty ale to nic nie daje) Chodzi o to ze jak troche pogram to czasami sie dzieje cos takiego ze obraz zaczyna sie przesowac takie kreski na ekarnie i to wszystko tak leci w bok takie pasy. Albo teraz jeszcze co innego mialem to 2 razy ze gram gram gram i nagle mam tylko max 4fps i kicha czy to ewidentnie swiadczy ze karta jest do naprawy czy cos innego ??

Moze sie przegrzewa jak gram to ma ok 60 stopni a moze to wina ramu bo teraz dokupilem ? Co z tym zrobic badziewiem prosze pomozcie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jak w temacie aktualnie chodzi o kompa P 2,8 768mb ddr GF Leadtek GF6600 256mb modecom 350W

No i od zakupy nowej karty zaczely sie dziac dziwne rzeczy (akutalnie wylaczylem podkrecenie karty ale to nic nie daje) Chodzi o to ze jak troche pogram to czasami sie dzieje cos takiego ze obraz zaczyna sie przesowac takie kreski na ekarnie i to wszystko tak leci w bok takie pasy. Albo teraz jeszcze co innego mialem to 2 razy ze gram gram gram i nagle mam tylko max 4fps i kicha czy to ewidentnie swiadczy ze karta jest do naprawy czy cos innego ??

Moze sie przegrzewa jak gram to ma ok 60 stopni  a moze to wina ramu bo teraz dokupilem ? Co z tym zrobic badziewiem prosze pomozcie??

1483570[/snapback]

Przegrzanie odpada 60 stopni na gf6600 to nie duzo, moze sterownik -> zobacz czy producent nie ma swoich sterów ( najlepiej najnowsze , choc nie zawsze ) a jesli masz producenta to zapodaj moze te z nividia.com. Jesli chodzi o Ram to jest wiele progow do sprawdzania - memtest np.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@byru .... sam mam ten zasilacz i nie powiedzialbym ze jest zly.. ba bardzo ladnie trzyma napiecia - i do tego ta cena :D Jak zasponsorujesz mnie i kolege gumowego to zmienimy "na coś porządnego" ok ??

A co do samej karty proponuje

a) zmiana sterów

B) sprawdz czy nic nie powoduje konfilktow sprzetowych

c) DEFRAGMENTACJA DYSKU .. mialem podobne problemy a po odpowiedniej konserwacji HDD znikly

d) sprawdz czy pasta nie wyschla na GPU bo to tez sie komus zdarzylo juz

Edytowane przez melonowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@byru .... sam mam ten zasilacz i nie powiedzialbym ze jest zly.. ba bardzo ladnie trzyma napiecia - i do tego ta cena :D

OK, sorki :P

Chodzi o to ze juz sie z podobna sytuacja spotkalem, ze 6800GT sie dlawil i sypal artami - moj kumpel mial taki przypadek. Zaniosl do serwisu - zmienili zasilacz dla testu i okazalo sie ze zaczal dzialac normalnie. Kumpel kupil lepszy zasilacz i smiga mu pieknie.

Mozliwe ze kolega ma podlaczone duzo sprzeeu i faktycznie ten Modecom juz nie wyrabia. Oczywiscie moge sie mylic i moze to problem z karta. Za kolegami, polecm sprawdzenie grafiki w innej konfiguracji (u kumpla), a jesli to niemozliwe, sproboj zostawic na zasilaczu tylko o co najwazniejsze (gfx i hdd - odlacz dodatkowe napedy) i sprawdz czy sie nie poprawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi