gumowyfantomas Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Witam jak w temacie aktualnie chodzi o kompa P 2,8 768mb ddr GF Leadtek GF6600 256mb modecom 350W No i od zakupy nowej karty zaczely sie dziac dziwne rzeczy (akutalnie wylaczylem podkrecenie karty ale to nic nie daje) Chodzi o to ze jak troche pogram to czasami sie dzieje cos takiego ze obraz zaczyna sie przesowac takie kreski na ekarnie i to wszystko tak leci w bok takie pasy. Albo teraz jeszcze co innego mialem to 2 razy ze gram gram gram i nagle mam tylko max 4fps i kicha czy to ewidentnie swiadczy ze karta jest do naprawy czy cos innego ?? Moze sie przegrzewa jak gram to ma ok 60 stopni a moze to wina ramu bo teraz dokupilem ? Co z tym zrobic badziewiem prosze pomozcie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byru Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 JA stawiam na niewydalajacy zasilacz! Wez to zmien chlopie na cos porzadnego! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
htw Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Witam jak w temacie aktualnie chodzi o kompa P 2,8 768mb ddr GF Leadtek GF6600 256mb modecom 350W No i od zakupy nowej karty zaczely sie dziac dziwne rzeczy (akutalnie wylaczylem podkrecenie karty ale to nic nie daje) Chodzi o to ze jak troche pogram to czasami sie dzieje cos takiego ze obraz zaczyna sie przesowac takie kreski na ekarnie i to wszystko tak leci w bok takie pasy. Albo teraz jeszcze co innego mialem to 2 razy ze gram gram gram i nagle mam tylko max 4fps i kicha czy to ewidentnie swiadczy ze karta jest do naprawy czy cos innego ?? Moze sie przegrzewa jak gram to ma ok 60 stopni a moze to wina ramu bo teraz dokupilem ? Co z tym zrobic badziewiem prosze pomozcie?? 1483570[/snapback] Przegrzanie odpada 60 stopni na gf6600 to nie duzo, moze sterownik -> zobacz czy producent nie ma swoich sterów ( najlepiej najnowsze , choc nie zawsze ) a jesli masz producenta to zapodaj moze te z nividia.com. Jesli chodzi o Ram to jest wiele progow do sprawdzania - memtest np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderko Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 byru rozumiem że Modecom to nie Be Quiet, ale bez przesady. Żeby diagnoza była w 100% pewna musisz sprawdzić karte na innym komputerze. Sterowniki najnowsze oficjalne z nvidi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) @byru .... sam mam ten zasilacz i nie powiedzialbym ze jest zly.. ba bardzo ladnie trzyma napiecia - i do tego ta cena :D Jak zasponsorujesz mnie i kolege gumowego to zmienimy "na coś porządnego" ok ?? A co do samej karty proponuje a) zmiana sterów B) sprawdz czy nic nie powoduje konfilktow sprzetowych c) DEFRAGMENTACJA DYSKU .. mialem podobne problemy a po odpowiedniej konserwacji HDD znikly d) sprawdz czy pasta nie wyschla na GPU bo to tez sie komus zdarzylo juz Edytowane 6 Czerwca 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byru Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 @byru .... sam mam ten zasilacz i nie powiedzialbym ze jest zly.. ba bardzo ladnie trzyma napiecia - i do tego ta cena :D OK, sorki :P Chodzi o to ze juz sie z podobna sytuacja spotkalem, ze 6800GT sie dlawil i sypal artami - moj kumpel mial taki przypadek. Zaniosl do serwisu - zmienili zasilacz dla testu i okazalo sie ze zaczal dzialac normalnie. Kumpel kupil lepszy zasilacz i smiga mu pieknie. Mozliwe ze kolega ma podlaczone duzo sprzeeu i faktycznie ten Modecom juz nie wyrabia. Oczywiscie moge sie mylic i moze to problem z karta. Za kolegami, polecm sprawdzenie grafiki w innej konfiguracji (u kumpla), a jesli to niemozliwe, sproboj zostawic na zasilaczu tylko o co najwazniejsze (gfx i hdd - odlacz dodatkowe napedy) i sprawdz czy sie nie poprawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...