Skocz do zawartości
arcibald

Problem Z Złączem Dvi

Rekomendowane odpowiedzi

witam , kupiłem sobie monitor Hyundaia L72D i po podłączeniu go do karty graficznej przez złącze cyfrowe na monitorze pojawia się jedynie napis NO SIGNAL ; zmieniłem połączenie na analogowe i wszystko pięknie śmiga , proszę ,powiedzcie mi jak to podłączyć żeby działało , acha moja grafika to FX5900XT Prolinka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po prostu musi działać:) Nie ma innego podłączenia:)

Być może zepsute są wejścia DVI na karcie lub w kompie. Ja tez mam karte prolinka( zabytek) i mój monit śmiga przez DVI.

Jeśli masz taką możliwość to pożycz inną kartę z DVI (może w sklepie w którym kupiłeś monitor ci wypożyczą) Będziesz miał pewnosć czy z monitorem jest wszystko w porządku....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podłączyłem kartę i monitor za pomocą przejściówki wykożystując na karcie złącze DVI , a na monitorze złącze analogowe , przez chwilkę był obraz i znikł , wygląda na to że coś jest nie tak z złączem DVI na karcie , chyba przyjdzie mi sprawdzić monitor na innym komputerze

Edytowane przez arcibald

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

czy rozwiazales jakos ten problem z DVI? bo ja wlasnie mam taki sam...mam karte MSI NX6600-TD128E i jakis miesiac temu kupilem L72D i D-SUB dziala elegancko TV-OUT tez a DVI po prostu nie mam jak wygodnie sprawdzic (nie znam nikogo kto ma obecnie monit z DVI, a najblizszy qmpel z karta z DVI jest troche za daleko zeby mi sie chcialo z monitem jezdzic....) wiec na wszelki wypadek pytam czy to nie jest kwestia jakiegos sterownika czy moze jakis BIOS update do karty....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam co prawda tego monitora, ale czy czasem w menu nie jest "na sztywno" ustawiony wybór wejścia na D-SUB ? Byc może to jest przyczyną waszych problemów, ale oczywiście to tylko moje przypuszczenia nie poparte znajomością tego monitorka. I jeszcze jedno : czy macie możliwość wyboru w menu monitora domyślnego wejścia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi