Skocz do zawartości
maclat

Pendrive Usb A Przedluzacz..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam taki problem z pendrivem - otoz kupilem 3metrowy przedluzacz USB i po podlaczeniu go urzadzenie (pen) sie wykrywa, pokazuje sie litera napedu ale nie da sie przegladac jego zawartosci... Sytuacja dodatkowo jest o tyle dziwna ze w zestawie z pendrivem dostalem rowniez przedluzacz, tyle ze krotszy, okolo 1m, na ktorym to urzadzenie dziala bez problemu (tak jak poprzez zwykle wsadzenie w usb). Na tym dluzszym sprawdzalem myszke i nie ma zadnego problemu.

Moze ktos wie o co tu chodzi?Czy dlugosc kabla moze miec znaczenie dla pendrive'a?? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlugosc kabla ma znaczenie ale dopiero powyzej 5m. Moze twoj pendrive jest juz w standardzie USB 2.0 a twoja przedluzka jest tylko na 1.1. Wiem ze te standardy sa kompatybilne ale czasami moze byc z tym problem. Upewnij sie ze twoja przedluzka jest na Hi-Speed USB 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak: pendrive raczej malo prawdopodobne ze jest na usb 2.0 - nie ma o tym adnotacji w instrukcji, poza tym sadzac po transferach....jest to wlasnie 1.1

a co do kabla...kupilem zwykly przedluzacz usb w sklepie, nie mam pojecia jak sprawdzic jaki standard on obsluguje :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi