maclat Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Witam,mam taki problem z pendrivem - otoz kupilem 3metrowy przedluzacz USB i po podlaczeniu go urzadzenie (pen) sie wykrywa, pokazuje sie litera napedu ale nie da sie przegladac jego zawartosci... Sytuacja dodatkowo jest o tyle dziwna ze w zestawie z pendrivem dostalem rowniez przedluzacz, tyle ze krotszy, okolo 1m, na ktorym to urzadzenie dziala bez problemu (tak jak poprzez zwykle wsadzenie w usb). Na tym dluzszym sprawdzalem myszke i nie ma zadnego problemu. Moze ktos wie o co tu chodzi?Czy dlugosc kabla moze miec znaczenie dla pendrive'a?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Dlugosc kabla ma znaczenie ale dopiero powyzej 5m. Moze twoj pendrive jest juz w standardzie USB 2.0 a twoja przedluzka jest tylko na 1.1. Wiem ze te standardy sa kompatybilne ale czasami moze byc z tym problem. Upewnij sie ze twoja przedluzka jest na Hi-Speed USB 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Powiem tak: pendrive raczej malo prawdopodobne ze jest na usb 2.0 - nie ma o tym adnotacji w instrukcji, poza tym sadzac po transferach....jest to wlasnie 1.1 a co do kabla...kupilem zwykly przedluzacz usb w sklepie, nie mam pojecia jak sprawdzic jaki standard on obsluguje :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 max dł. kabla przy standardzie usb to 5m.. zadko które urządzenie tak naprawde działa na 5 m przedłuzacza (jedyne jakie spotkałem to crative web cam wista) wiec po prostu Twój P.D. ma za duze zakłucenia, zmien kabel na krotszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) no dobra. przed chwila brutalnie skrocilem ten kabel :) dziala wysmienicie, dzieki za pomoc B) Edytowane 6 Czerwca 2005 przez maclat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...