ayem Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 witam czy ktos juz probowal migrowac z programem spod windows pod linuxa? konkretnie z takimi konwersjami? pod windows: double liczba = 3;printf("%c",(char)liczba); zadziala i zwroci mi znak 'serduszko' ;P ten sam kod pod linuxem niestety zwraca mi NULL; czy jest jakis sposob na zaimplementowanie tej konwersji? Paranoik: moze ty sie spotkales z czyms takim? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 jezeli nie ma wbudowanej niejawnej konwersji i nie ma jakichs bibliotek :| to pozostaje tylko napisanie samemu biblioteki i jawne konwertowanie, ale mysle, ze ktos juz cos takiego napisal, konkretow nie podam bo ja siedze w innej technologii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civi Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 A moze po prostu znak o kodzie 3 w windowsie to serduszko a w linuxie nic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 TABLICA ASC II: http://www.programuj.com/ascii.php chcesz liczbe wyświetlić to dodaj do tej zmiennej double 48. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) hmm nie o to mi chodzlo :] alle jeszcze potestuje i doprecyzuje problem - moze znajde tez rozwiazanie to napisze [edit] dementuje pogloski o niejakim zlym dzialniu konwersji pod gcc - zamotalem sie w obliczeniach i algorytm zwracal wartosci >100000000 zamast 0-127 :( Edytowane 6 Czerwca 2005 przez ayem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetWalker Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) Aaa sorry, faktycznie źle przeczytałem. A zła konwersja pod gcc ... hymm wydaje mi sie to mało realne, ja nigdy problemów nie miałem. Moze jest tak jak mówi Civi ... sprawdz to na czymś bardziej wiarygodnym niż printf. Jaką masz wersje gcc ? Edytowane 6 Czerwca 2005 przez NetWalker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 jak pisalem, roblem tkwil w algorytmie (dekodowanie zlym ciagiem binarnym (zwalilem odwracanie)) i to powodowalo kosmiczne wyniki, a ja sie balem ze jest jakis myk z konwersja - blad manierzony i stwierdzial tylko ze dziala tak samo jak pod winda. problemy z mgracja pojawily ie bo ne mogem sprawdzic nowego kodu pod winda - rpzproszenie na lam-mpi nie dziala na win32 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...