Skocz do zawartości
damian1115

Prosze O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam procesor Sempron 2600+ S754 BOX, Płyta Epox NF3, 256ram ddr elixir pc400, grafa gf fx 5200 128mb/128bit, dysk 80GB Barracuda, Zasilacz 350W. Temp procka: idle 47-50 a w stresie 50-53. W sklepie powiedziano mi że ten procek wytrzyma nawet 80stopni natomiast dowiedziałem sie od jednego użytkownika tego forum że spali sie tak przy 55stopniach. Powiedzcie czy musze kupować wentylator do procka a może lepiej do obudowy od razu. Powiedzcie też ile to może kosztować.

Edytowane przez damian1115

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic ci się nie spali!! 53 st to normalna temperatura, tyle, ze proc ma już trochę ciepło!

Jeśli nie masz jeszcze w obudowie wentylatora wyciągającego powietrze na zewnątrz, to na pewno pomoże zbić temperaturę - koszt ok 10zł (Arctic Cooling)

Dodatkowo zawsze pomoże jak ściągniesz radiator i wyczyścisz go z silkonu, który naklejany jest na boxowe chłodzenie sempronów i przezmarujesz dobrą pastą (Arctic Ceramique - ok 10 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak "koniecznie" chcesz coś nowego to to polecam

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17103

Gut perfomans n' estetik n' uniwersal (kuul RAM n' bak of GPU)... :-P :-P :-P czyli angielski po ruskiemu

Edytowane przez Bobslej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi