Skocz do zawartości
jalo

Aton Eps-400atx Pfc

Rekomendowane odpowiedzi

przedchwilą czytałem komputer test chipa i z tabeli tam umieszczonej wywnoskowałem że jest to najlepszy zakup za te !! pieniądze(155zł :) ) dla przykładu jest on lepszy od tangana TG380-UO1 który kosztuje 310zł :? czyli dwa razy droszego wadą atona jest jedynie kiepskie wyposażenie i mam w wzwiązku z wadami pytanie czy to jest jego jedyna wada bo jesli tak to już biegne do sklepu po ten zasilacz heh :lol:

Edytowane przez jalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATON!! dostałem go w zamian ze mojego modecoma!! gdy lezał w szpitalu :D. Miałem model 350W! napiecia trzymał niesamowicie, odchylenia tylko 0,01 przy max obciazeniu!!

Przeczytaj

TU

Edytowane przez Pluskwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm właśnie w chipie też wychodzi bardzo dobrze :) tylko jak na razie nie moge znaleść go w żadnym sklepie :? tak jakby ta firma nie istniała z tego wnioskuje że jest to chyba nowa firma ..a jeśli nie to mało znana a jeśli także nie to to już nie wiem : p

PS.wiecie może gdzie można dostać ten zasilacz ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego chipa przed oczyma i rzeczywyście ten Aton jest lepszy od TaganaTG380-U01(różnica 1 pkt., wydajność aton 93 a tagan 82)

A co do dostepności polecam maila albo telefon do Chipa z zapytaniem gdzie ten zasilacz idzie kupić, bo w google w różnych wariantach szukanie zero. Na www Atona nic :| Poprostu zasilacz-widmo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm...stosunek jakości do ceny jest naprawde wyśmienity ale niestety jest to zaśilacz widmo... :D jak to wcześniej serwal4

PS.wszelkie info mile widziane :) UWAGA Aton Eps-400atx Pfc poszukiwany żywy lub martwy :lol: :lol: :wink:

PS2.Pluskwa nie wydaje cie sie że chip jest wiarygodnym źródłem ? tak dla formalności podam dokładnie źródło moich informacji jest to gazeta:

-chip komputer testy 6(3)/2005

-s.67

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze sie smiałem jak dostałem ten zasilacz. Zobaczyłem ze ma na naklejce napisane ATON to skojazyło mi sie to jakos z bombą atoMową. Myslałem sobie - OC off i kurde nie podlaczam drugiego napędu bo wylece na orbite okołoziemską. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wysłałem z ciekawości do nich maila, ciekawę czy dostanę odpowiedź :)

Chyba że trza odrazu kupić obudowę Aton'a żeby mieć tę zasiłkę, ale takiej adnotacji w tym czasopiśmie nie ma :) pozatym nawet seria Extreme obudów ma zasiłkę tylko 350w według info z www.aton.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi