Sarkazz Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Studia nic nie daja? Hmm :)Co Ci dają studia i magister? Bez doświadczenia będziesz zarabiał średnią krajową jak Ci się uda... A takie MBA... Yey. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) Oj są wyjątki, są zawody na które jest zapotrzebowanie i wręcz składają ci oferty pracy a ty nie musisz się wiele męczyć z szukaniem pracy w zawodzie... Niestety takie studia nie jest łatwo skończyć... Edytowane 13 Lipca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Jest pełno dobrych kierunków... Finanse i bankowość, automatyka robotyja... Robi się sgh, jakaś dobrą politechnikę i ma się pracę. Tylko że to nie jest "high-end" B-) Dlatego ja na 100% zrobie sobie mba hyhy ;> Informatyka i Ekonometria a potem MBA. Jak dla mnie super combos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Mnie te "marne" pieniądze które będe zarabiał jeśli byćmoże skończe elektronike i tak zadowolą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 A ja ide na Uniwersytet Śląski na... chemie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jauhis Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Mnie te "marne" pieniądze które będe zarabiał jeśli byćmoże skończe elektronike i tak zadowolą... "marne" czyli ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Jak bym mial nascie lat to bym wybral teraz jakas wojskowa uczelnie zdecydowanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 "marne" czyli ? :)Średnia sprzed dwóch lat w dużych firmach w tej branży dla specjalisty to kooło 3,5-4k... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Polak pisemny - 56% Angol pisemny podst. - 94% - rozszerzenie - 56% Gegra pisemna podst. - 68% - rozszerzenie 52% warto skladac papiery na UW na jakies niszowe kierunki po gegrze : > ? poki co zlozylem na WAT, dzienne i zaoczne, zarzadzanie i marketing oraz geodezja i kartografia sgh sobie odpuscilem, wymagany 2 jezyk obcy na pisemnej :] (niech sie kochaja :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 WTFI "MBA" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 sgh sobie odpuscilem, wymagany 2 jezyk obcy na pisemnej :] (niech sie kochaja :D)Ja tam zdawalem tylko jeden jezyk (ang) i zlozylem na SGH. Jesli nie masz drugiego jezyka to wybierasz arkusz podstawowy z innego przedmiotu (w moim przypadku byl to polski) i licza Ci za niego 1/3 punktow. Dla mnie to dobrze, bo i tak niemiecki zdalbym 3 razy gorzej niz polski (o ile w ogole bym zdal). Papiery skladam na SGH i na UW (celuje w zarządzanie i marketing -> specjalność e-biznes). UW jest moim priorytetem, bo SGH zalatuje mi koniecznością uczenia sie:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 WTFI "MBA" ? Master of Business Administration Faktycznie, po uczelni ekonomicznej i przepracowanych kilku latach w dobrej firmie (nie ma co się rozdrabniać, najlepiej jednej z "The Big 4" ;) ) jest to kolejny słuszny krok na drodze do kariery. Poczytaj, http://www.mbaevent.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) WTFI "MBA" ?O_O http://www.unhmba.org/ edit: kurde kilka sek za wolno :P Edytowane 13 Lipca 2006 przez tukamon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 A ja mam teraz dylemat... Na to AE w K-ce raczej na pewno pójdę... trzeba od razu oddać ankietę językową... ;/ Wiążącą na 5 lat... Mam do wyboru - cwaniakuje angielski/francuski - z obu mam certyfikaty na C1, oczywiście pójdę na "średni" poziom i będę się lenił przez 5 lat... albo wezme 2 nowe języki od podstaw (niemiecki + hiszpański/włoski)... Aż sam nie wiem... 4 języki to chyba trochę za dużo :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 (edytowane) Ja tam zdawalem tylko jeden jezyk (ang) i zlozylem na SGH. Jesli nie masz drugiego jezyka to wybierasz arkusz podstawowy z innego przedmiotu (w moim przypadku byl to polski) i licza Ci za niego 1/3 punktow. Dla mnie to dobrze, bo i tak niemiecki zdalbym 3 razy gorzej niz polski (o ile w ogole bym zdal). Papiery skladam na SGH i na UW (celuje w zarządzanie i marketing -> specjalność e-biznes). UW jest moim priorytetem, bo SGH zalatuje mi koniecznością uczenia sie:> Zeby zrekrutowac sie na UW musiales do nich isc czy idzie to wszystko zalatwic przez net, bo dzis wrocilem z Wa-wy i nie chce mi sie z powrotem jechac, tym bardziej, ze w sobote na mazury, ewentualnie ciotka moze jeszcze pomoc ale wolalbym to zalatawic paroma kliknieciami ;) - z tego co dotychczas wyczytalem to chyba zalatwie to przez net... edit: musze przyznac, ze rejestracja w UW to czysta przyjemnosc i majstersztyk :], inne szkoly powinny brac przyklad Edytowane 13 Lipca 2006 przez macr0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 A ja mam teraz dylemat... Na to AE w K-ce raczej na pewno pójdę... trzeba od razu oddać ankietę językową... ;/ Wiążącą na 5 lat... Mam do wyboru - cwaniakuje angielski/francuski - z obu mam certyfikaty na C1, oczywiście pójdę na "średni" poziom i będę się lenił przez 5 lat... albo wezme 2 nowe języki od podstaw (niemiecki + hiszpański/włoski)... Aż sam nie wiem... 4 języki to chyba trochę za dużo :lol2: Chcesz przez to powiedzieć, że teraz na mojej alma mater lektoraty z języków trwają 10 semestrów? Aż nie do pomyślenia. Warto zdać podczas studiów np. egzaminy LCCI (ang.), lub ZDfB (niem.)- oba stosunkowo łatwe, gdy mowa o zagadnieniach stricte gramatycznych, a udokumentowana znajomość biznesowego j. obcego to podstawa. AE w K-ce organizuje te testy, jest to oprócz świetnie rozwinętego biura współpracy międzynar. jedna z największych zalet tej uczelni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 13 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2006 Chcesz przez to powiedzieć, że teraz na mojej alma mater lektoraty z języków trwają 10 semestrów? Aż nie do pomyślenia. Warto zdać podczas studiów np. egzaminy LCCI (ang.), lub ZDfB (niem.)- oba stosunkowo łatwe, gdy mowa o zagadnieniach stricte gramatycznych, a udokumentowana znajomość biznesowego j. obcego to podstawa. AE w K-ce organizuje te testy, jest to oprócz świetnie rozwinętego biura współpracy międzynar. jedna z największych zalet tej uczelni. A nie wiem ile trwają :lol2: LCCI nawet nie wiem co to, CAE mam, za rok CPE zdaje... Z francuskiego też mam papiera z ambasady hyhy :lol2: po najmniejszej linii oporu eng/fr lece :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Hehe, nie wiem po jaką cholerę wam te certyfikaty, na to patrzą jedynie przy przyjęciu na studia za granicą, ale do pracy? Dajcie spokój :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Jeżeli mówisz o kopaniu rowów, to z pewnością nie patrzą. Aplikując ostatnio do PricewaterhouseCoopers nie tylko pytali o certyfikaty z _biznesowej_ znajomości j. obcych, ale także kazali je sobie dostarczyć (kopie naturalnie). Bądź łaskaw nie wprowadzać ludzi w błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) Dlatego warto na studiach robić najróżniejsze możliwe certyfikaty, ja na 5 roku robie wszystko co możliwe języki , ISO , komputerowe uzbiera mi się tego trochę zawsze to z papierem i paroma certami łatwiej czegoś szukać po studiach chociaż na polskim rynku gdzie każdy pracodawca chciałby kogoś w wieku 23-24 lata , wyższe studia , 5 lat praktyki :/ no cóż zawsze jest jeszcze skandynawia i chyba niestety czeka mnie emigracja bo to co się w Polsce dzieje zakrawa na kpine. A co do studiów na studiach też można załapać niezłą prace , wiele osób odemnie z roku zostało wypatrzonych i jeszcze na studiach zatrudnianych , ja osobiście miałem ofertę pracy z którą przyszedł do mnie pracodawca, który widział zrobiony przezemnie b-plan i proponował pracę na niezłych warunkach tyle tylko, że wiązało się to z przerwaniem studiów czego robić nie chciałem. Edytowane 14 Lipca 2006 przez sztandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam co sadzicie na temat kierunku Administracja?? Zlozylem dzis papiery na Śląskim. Czy ten kierunek bedzie w jakis sposob owocowal w przyszlosci w prace, pieniadze, nie mowi tu o duzych sumach.(1200-1500). Ale znajac mnie nie ukoncze tych studiow i pojade pewnie zagranice.Ale pytam teraz dla wlasnej ciekawosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam co sadzicie na temat kierunku Administracja?? Zlozylem dzis papiery na Śląskim. Czy ten kierunek bedzie w jakis sposob owocowal w przyszlosci w prace, pieniadze, nie mowi tu o duzych sumach.(1200-1500). Ale znajac mnie nie ukoncze tych studiow i pojade pewnie zagranice.Ale pytam teraz dla wlasnej ciekawosci taką kase masz z srednim wyksztalceniem z palcem w d... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Witam co sadzicie na temat kierunku Administracja?? Zlozylem dzis papiery na Śląskim. Czy ten kierunek bedzie w jakis sposob owocowal w przyszlosci w prace, pieniadze, nie mowi tu o duzych sumach.(1200-1500). Ale znajac mnie nie ukoncze tych studiow i pojade pewnie zagranice.Ale pytam teraz dla wlasnej ciekawosci Jak już wybierasz średnie studia, to chociaż o języki obce zadbaj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Zeby zrekrutowac sie na UW musiales do nich isc czy idzie to wszystko zalatwic przez net, bo dzis wrocilem z Wa-wy i nie chce mi sie z powrotem jechac, tym bardziej, ze w sobote na mazury, ewentualnie ciotka moze jeszcze pomoc ale wolalbym to zalatawic paroma kliknieciami ;) - z tego co dotychczas wyczytalem to chyba zalatwie to przez net... edit: musze przyznac, ze rejestracja w UW to czysta przyjemnosc i majstersztyk :], inne szkoly powinny brac przyklad Na UW papiery zanosisz dopiero wtedy, kiedy Cie gdzies przyjmą - wcześniej wszystko załatwiasz przez Neta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 taką kase masz z srednim wyksztalceniem z palcem w d... Mozesz rozwinac swoja mysl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Taką kasę dostaje nawet ochroniarz, a ty myślisz że z wyższym nie znajdziesz całkiem nieźle płatnej pracy... Nie schizuj ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Hehe... gdzie ochroniarze tyle dostają?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Nigdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Pieprzenie, jeśli po średniawie dostają te 1200-1500 zł na rękę to gratuluje, ale chyba jak są dobrze obstawieni. Normalnie to 800-1000 zł brutto. Zresztą to jest pojęcie względne, Pan Sarkazz jest ze Śląska, sam pochodzę z niego, więc tam takie sumy wymienione przez niego nie robią wrażenia, natomiast obecnie mieszkam pod Rzeszowem i tutaj to dobre zarobki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 A nie wiem ile trwają :lol2:sam dokładnie nie wiem mimo, że skończyłem pierwszy rok B-) na bank nie 5 lat - 4 albo 6 semestrów max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...