mihalo Opublikowano 12 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2008 (edytowane) Dziwne, wyniki na PW miały być dziś i do tej pory nie wstawili, co do MEiL to sadze ze ciekawy kierunek, rzeznia tak jak na budownictwie dlugie zmudne nudne ale z gwarancja pracy w zawodzie, mam znajomych ktorzy srednio sie uczac w liceum sa juz na 3cim roku MEiL i nie płaczą jakoś Nie wiem jak to wypada w odniesieniu do elektrotechniki i czym się różni robotyka i automatyka na MEiL od tej na elektrotechnice oraz od tej na wydziale elektrycznym.. edit no juz są, dostałem się na MEiL co nie było jakimśtam wyczynem.. :) Edytowane 12 Lipca 2008 przez mihalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 no juz są, dostałem się na MEiL co nie było jakimśtam wyczynem..Bo na Politechnice egzamin wstepny zaczyna sie po przyjeciu i trwa ok. dwa pierwsze semestry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 Dokładnie tak jak napisał costi. Na polibudę łatwo się wchodzi, ale podczas sesji też się łatwo wychodzi :) Chociaż prawda jest taka, że tam, gdzie próg był wysoki, to nie wywalają za dużo osób - zobaczysz sam jak bedzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 co jest waszym zdaniem lepszym kierunkiem na PW - automatyka i robotyka na elektrycznym czy mechatronika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 W jakim sensie lepszym? To dwa różne kierunki, idziesz tam, gdzie chcesz - co Cię bardziej interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 lepszym w sensie zapewniajacym lepsza prace po ukonczeniu studiow :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2008 praktycznie kierunki pokrewne, w końcu mechatronika zawiera w sobie automatykę i robotykę więc kwestia gustu (ja jestem mechatronikiem :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 a orientuje sie ktos jak wyglada na PW pobor z list rezerwowych? jestem 13/144 w rezerwie na elektronike i fajnie byloby sie dostac <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Tha.Doggfather, jeśli jesteś na 13 miejscu na rezerwie w 1 turze, to myślę że się dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Dostałem się na automaty na PG :) WEiA, na ETI też bym się dostał. Ktoś jeszcze miał dziś wyniki rekrutacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Na ile % trzeba bylo mniej wiecej zdac mature i z czego zeby dostac sie na PWroc na AIR, EiT ? bardzo mnie to ciekawi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Czemu wszyscy są tacy do przodu? ;> W Olsztynie dopiero 21 wyniki -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Zależy jakie AiR, są takie co jest mniej programowania niż na elektronice, a są i takie gdzie więcej.Mógłbyś rozwinąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 Rozinąć mogę na przykładzie PG, co już w sumie tutaj rozwijałem delikatnie: -AiR @ WEiA -> przede wszystkim mechanika, programowanie dalej -AiR @ WETI -> przede wszystkim programowanie, mechanika dalej. A prawda jest taka, że ani tu, ani tu, niczego konkretnego nie nauczą, wyjdzie człowiek z papierkiem, napakowany teorią, nic nie umiejąc i nauczy się w pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Na ile % trzeba bylo mniej wiecej zdac mature i z czego zeby dostac sie na PWroc na AIR, EiT ? bardzo mnie to ciekawi ;) Na EIT progiem przeważnie jest próg zdania matury - 30% z matematyki :P Tam przyjmują 3 potoki, po 200 osób (=600osób), po pierwszym semestrze jednak musi zostać jeden, czyli 200 osób zostaje, 400 odpada. Co do AiR, to w tamtym roku trzeba było mieć powyżej 70% z PR z matmy oraz fizyki, w tym podobnie, tyle, że zmienił się przelicznik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Rozinąć mogę na przykładzie PG, co już w sumie tutaj rozwijałem delikatnie: -AiR @ WEiA -> przede wszystkim mechanika, programowanie dalej -AiR @ WETI -> przede wszystkim programowanie, mechanika dalej. A prawda jest taka, że ani tu, ani tu, niczego konkretnego nie nauczą, wyjdzie człowiek z papierkiem, napakowany teorią, nic nie umiejąc i nauczy się w pracy. Tu mówisz nawiązując tylko do w/w wydziałów na PG, czy ogólnie do kierunku AiR? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 W zasadzie to wszędzie tak jest, że na studiach zawodu się nie nauczysz, z tego co z ludźmi z różnych uczelni rozmawiałem i z tego co słyszałem od przedstawicieli firm na targach pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 potwierdzam slowa harego. ostatnio rozmawialem ze znajomym co skonczyl to co ja (budownictwo) i zawodu dopiero uczyl sie w pracy przez pierwsze pol roku - szkolenia itp. najwazniejsze to skonczyc ten syf, bo co niektorzy wykladowcy sa jak ten z "pieknego umyslu" - maja wlasny swiat i wymyslonych kolegow.... i taka mala anegnotka: jakis czas temu gosciu od matmy z nienacka oznajmil nam ze dzis jest dzien liczby PI i czytal jej historie przez 2,5h. na koniec wykladu bylo z tego kolo... szkoda gadac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Informatyka i Ekonometria na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie - zakwalifikowany do przyjęcia na studia :] w piatek pewnie jade zlozyc papierki. jestem mega happy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Startował ktoś na psychologie na UŚ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) Informatyka i Ekonometria na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie - zakwalifikowany do przyjęcia na studia :] w piatek pewnie jade zlozyc papierki. jestem mega happy :)to nie znaczy że się dostałeś, teraz zawozisz papiery+opłaty następnie przechodzisz procedurę rekrutacyjną (na podstawie wyników na świadectwie maturalnym) Edytowane 15 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzej Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 moze na innych uczelniach jest tak, ale tu jest chyba inaczej. ci ktorzy nie zloza papierow sa skreslani, a w ich miejsce wskakuja osoby z listy rezerowej. w harmonogramie nie ma czegos takiego jak ogloszenie wynikow II etapu rekrutacji. zreszta mam zaplacic za elektroniczna legitymacje i indeks, wiec jak pojade zlozyc wszystkie dokumenty to zostane przyjety. przynajmniej tak mi sie wydaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 (edytowane) Może już to było, soreczka panowie, ale gdzie można znaleźć pracę po AiR ? Na kolei to wiem, bo mój starszy tam pracuje, ale wolę nie mieć do czynienia z pociągami, nie pytajcie dlaczego. Edytowane 17 Lipca 2008 przez pablopawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Każda większa firma produkcyjna na utrzymaniu ruchu choćby (taka mniej ambitna praca). Wiele firm zajmujących się projektowaniem urządzeń automatycznych, wiele tego, na googlach można sobie poszukać (w zakresie inżynierii, ambitniej) Albo firmy jak wyżej, tylko jako serwisant. Full pracy dla automatyków jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 a ja właśnie sie dostalem do olsztyna na weterynarie i to wlasnie bede studiowal.. jestem mega szczesliwy:D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 a ja właśnie sie dostalem do olsztyna na weterynarie i to wlasnie bede studiowal.. jestem mega szczesliwy:D pozdro A ja się właśnie nie dostałem do Olsztyna -_-' Jak jest z odwołaniem - mam je pisać i zanieść od razu, czy czekać na list z oficjalną decyzją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 na wete tez sie wybierales? ile miales pkt bo mi wyszlo 645 i sie dostlem ale nie wiadomo jaki prog byl ale pewnie cos ok 640pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Informatyka i stosunki międzynarodowe. Na te drugie to chyba pół olsztyna złożyło podania :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 dziennie czy zaocznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 21 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2008 Politechnika Poznańska oczywiscie sie nie spieszy z opublikowaniem wyników... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...