shoq Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Jak zrobisz cala kielbase to mzoe i nawet ponad 90% byc ;D, chociaz ja wolalem zbior zadan Matura 2008 z Operonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Watpie zeby mi sie to udalo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaneoplus Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Ktoś może studiował AiR na politechnice krakowskiej? Wybieram sie raczej na zaoczne i chcialbym sie dowiedzieć jak tam jest z moją bolączką czyli matmą i z jakich przedmiotów cisną a z czego jest luz. Dodam ze koncze technikum elektroniczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Piszac 60-70 macie na mysli mate rozszerzona? Troche duzo ale moze rozwiazywanie Zbiorow zadan Kielbasy kupionych od Sarkaza przyniesie mi troche szczescia ;] jak dla Ciebie 60% z maty rozszerzonej to dużo to nie wiem czego ty szukasz na studiach technicznych :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 jak dla Ciebie 60% z maty rozszerzonej to dużo to nie wiem czego ty szukasz na studiach technicznych :blink:Ej no, ja tyle miałem i byłem zadowolony :P . Tyle tylko, że ja nigdy nie chciałem iść na żadne studia techniczne :lol: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 jak dla Ciebie 60% z maty rozszerzonej to dużo to nie wiem czego ty szukasz na studiach technicznych blink.gifja mialem mniej i jakos nie widze najmniejszego problemu, sam jestem na takich studiach i matme zawsze (pierwszy i drugi semestr) zdawalem na pierwszym terminie (fakt ze zawsze 3 ale liczy sie zaliczenie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Bryken, a tak z ciekawości: jaki kierunek studiujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Bryken, a tak z ciekawości: jaki kierunek studiujesz?i jaka uczelnia? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Znam osobę z mojego rocznika na elektrotechnice na PG co miała z matmy rozszerzonej 30% a jest w top 5 osób z najwyższą średnią na roku. So? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Znam osobę z mojego rocznika na elektrotechnice na PG co miała z matmy rozszerzonej 30% a jest w top 5 osób z najwyższą średnią na roku. So?Niech zgadnę - dostał się na ETI jakąś olimpiadą/konkursem i olał maturę - byle zdać? ;) Tak to się nie liczy ~~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Mógł olewać naukę w szkole średniej ;D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 (edytowane) Niech zgadnę - dostał się na ETI jakąś olimpiadą/konkursem i olał maturę - byle zdać? ;) Tak to się nie liczy ~~Po pierwsze nie ETI tylko EiA. Po drugie dostał się normalnie, bez żadnych konkursów itp., matury nie olewał tylko tak mu wyszło. Mógł olewać naukę w szkole średniej ;D.To chyba normalne w szkole średniej, przynajmniej za moich czasów było normalne :P Edytowane 13 Września 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Po pierwsze nie ETI tylko EiA.Mój błąd - przeczytałem "na elektronice" :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 jak dla Ciebie 60% z maty rozszerzonej to dużo to nie wiem czego ty szukasz na studiach technicznych :blink: Duzo to pojecie wzgledne, ale jak widze dla ciebie nie i wyjatkowo dobrze nad interpretujesz posty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Politechnika Slaska, kierunek transport, specjalizacja logistyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Politechnika Slaska, kierunek transport, specjalizacja logistyka.Gratuluje studiowania humanistycznego kierunku na technicznej uczelni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) jak dla Ciebie 60% z maty rozszerzonej to dużo to nie wiem czego ty szukasz na studiach technicznychJakiś Ty ambitny. Dojdzie Ci stres to zobaczysz co się z człoiwiekiem dzieje. 60% to nie jest wcale tak mało. I nie mów, że z taką ilością pkt. człowiek nie ma czego szukać na studiach technicznych. BTW - zobaczymy co wasz rocznik zaprezentuje w maju ;] Edytowane 14 Września 2008 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Jakiś Ty ambitny. Dojdzie Ci stres to zobaczysz co się z człoiwiekiem dzieje. 60% to nie jest wcale tak mało. I nie mów, że z taką ilością pkt. człowiek nie ma czego szukać na studiach technicznych. Ze stresem masz racje. A nie wspomne o miejscu, gdzie przed Tobą jest ściana ;). Od siebie dodam że w tym roku matura rozszerzona z matmy była na tyle łatwa że osoba, która miała 4 mogła napisać na 100% - znam takie przypadki. Z drugiej strony inni mieli 5, dosyć dobrze im szło z matmy, więc te np. 70% ich nie satysfakcjonuje(tak, mówie o sobie :P). Ale nie zmienia to faktu że łatwa była matura. Ot, wystarczyło chcieć i mieć dobry dzień... A dla zdających - radzę dużo ćwiczyć - szczególnie zadań z zestawów maturalnych. I jeszcze mała ciekawostka - nie wiem czy ktoś poruszał temat, a jeśli nie, to osoby starsze(czyli zdające >2 lata temu będą zszokowane). Wiecie, starzy wyjadacze, jak cke okroiło standardy nauczania, co woła o pomste do nieba. W tym roku matura była wg. nowych wymagań z tym że np. ja się uczyłem starego zakresu programowego. Do czego zmierzam - wg. standardów uczeń kończący liceum z matematyką rozszerzoną nie będzie wiedział co to pochodna(!), z granic też za wiele umiał nie będzie(!). Wywalili nawet takie błahe sprawy jak twierdzenie Bezout... Ja kończąc edukację z matematyki na pochodnej/badaniu zmienności funkcji, boję się matmy na studiach. Co dopiero młodsze roczniki będą miały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablopawel Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) McDracullo ma świętą rację. Nawet nie wiecie co stres może zrobić z czlowiekiem. BTW. Mam znajomego, otóż zdał maturę rozszerzoną z matematyki na niecałe 40%, j. angielski rozszerzony na około 70% i dostał się na WSZYSTKIE wymażone studia politechniczne, wybrał budownictwo. Edytowane 16 Września 2008 przez pablopawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 McDracullo ma świętą rację. Nawet nie wiecie co stres może zrobić z czlowiekiem. BTW. Mam znajomego, otóż zdał maturę rozszerzoną z matematyki na niecałe 40%, j. angielski rozszerzony na około 70% i dostał się na WSZYSTKIE wymażone studia politechniczne, wybrał budownictwo. chyba na jakiś prywatnych studiach, bo na PW na budownictwo rok temu próg był 140, wybacz, ale nie wierzę, że jest aż taka rozbieżność, że w innym mieście starczyło mu 40 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Warszawa zawsze rządziła sie innymi prawami. To poprostu inne miasto, które od jakiegoś czasu mnie wkurza. Kumpel zdał matme na 70 procent bodajże i niedostał się na prawie żaden kierunek. Na PG, która jest równie renomowana dostał się na co chciał bez problemu. Generalnie Warszawa to ostatnie miasto w którym chciałbym studiować. Kaaban oprócz matmy i fizy na polibudzie masz też przedmioty czysto techniczne. Więc nawet 100% z matmy nie daje Ci pewności, że się tam utrzymasz. Czy nie lepiej umieć coś ze wsyztskiego, niż kuleć z połowy przedmiotów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Oczywiście, że lepiej umieć coś ze wszystkiego. tu masz progi z PW z 2007 roku. To aż tak podskoczyły, że 70% mu nie starczyło? Czy składał tylko na infę? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 poli nieraz obniza progi do smiesznej ilosci kiedy jest malo chetnych albo ludzie sie po prostu boja isc, oni przeciez tez potrzebuja studentow ;], a informatyka zawsze miala wysokie progi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Studiuje bądź ma zamiar ktoś Tutaj (WSTI)? Bo się tak zastanawiam czy przedmioty typu: # analiza matematyczna i algebra liniowa # metody probabilistyczne # matematyka dyskretna # elementy fizyki współczesnej Są dla osoby średniej z fizyki i matmy ciężkie do ogarnięcia ? Czy to tylko takie super nazwy a w rzeczywistości nie jest źle.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) Tymin analiza jest ble :P Ale jak ktoś miał to na matmie w LO to niepowinien miec problemów. Pozatym na UW mam koleżanke, która strasznie narzeka na analize (matura rozszerzona z matmy 98%). Kilka poprawek już miała. To aż tak podskoczyły, że 70% mu nie starczyło? Czy składał tylko na infę?O infie to on nawet nie myślał. Coś z elektroniką kombinował. Nie powiem ci dokładnie co to były za kierunki. Oczywiście, że lepiej umieć coś ze wszystkiego.To przestań kuć non - stop matme i troche polutuj. :E nie wierzę, że jest aż taka rozbieżność, że w innym mieście starczyło mu 40Kumpel zdawał matme jako 4 przedmiot (którego w tym roku nie trzeba było zdawać - mature zdał mając z matmy 14%) i dostał sie na PG. Nie wiem tylko co to za kierunek był :/ Trzecim przedmiotem była gegra, której pod uwagę nie brali. Edytowane 17 Września 2008 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Dzięki za odp. Chyba jednak zdecydowałbym się na kierunek Zarządzanie > e - Biznes na wsfiz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) McDracullo Ty mnie nie strasz, że tak ciężko z tą analizą bo wakacji już tylko 2 tygodnie :D. A co do rozbieżności na różnych uczelniach to tak występują i są ogromne - na Politechnike Krakowską biorą jak leci na różne kierunki. Przykładowo na te kierunki w roku 2007 nie trzeba było nawet matury z matmy zdać, wystarczyło ją tylko pisać: elektrotechnika (wystarczyło 27% z majcy rozszerzonej), energetyka (5%), mechanika i budowa maszyn(15%). Edytowane 17 Września 2008 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciapaty Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Panowie, Wy sie za bardzo przejmujecie :P Powiem na swoim przykladzie. Przez cale liceum mialem z matmy 2-3 (w pierwszej klasie tylko 4), no koniec na swiadectwie dojrzalosci - z matmy 3. Wybitny z matmy jakos wyjoatkowa nie bylem, nawet sobie ja dosyc ostro olewalem. Zapisalem sie na kurs przygotowujacy do matury, zrobilem troche zadan i matura zdana na 100% :) Bez zbednego przemeczania sie:D Takze do tych co maja mature w tym roku: podejdzcie do niej na luzie :D A od pazdziernika zaczynam studia na AGH @ EAIiE - Informatyka stosowana. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Tylko pozazdrościć bo ja od października śmigałem co tydzień na korki, żeby napisać tą majce roz. na 80% ;). Niestety poziom majcy w szkole był niski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 (edytowane) analiza matematyczna i algebra liniowa to bardzo fajne przedmioty, służące uszczupleniu składu danego roku na studiach ;] , matma dyskretna to ogolnie rzecz prosta , metody probabilistyczne, brzmi jak statystyka ;p. Ogólnie na studiach informatycznych bajer wygląda tak ze matematyka jest tam cały czas , i jak skończysz przedmioty które maja w nazwie matematyka, to zaczną się inne matematyki które się matematyka nie nazywają, taki cheat ;] chcesz wiedzieć jak jest na danej uczelni to popatrz na zdjęcia ostatnich roczników, a konkretnie ile osób na tych zdjęciach jest, wtedy będziesz wiedział ;] Edytowane 17 Września 2008 przez p3dzi0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...