arthi Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 WD 80GB 8MB cache. Mam go juz prawie dwa miesiace i niestety musze stwierdzic ze pomimo naprawde duuuuzej wydajnosci, dysk staje sie coraz glosniejszy!!!!! Mi to nie przeszkadza, ale jesli komus zalezy na ciszy to nie polecam tego dysku, podczas odczytu strasznie chrupie i w ogole!!!!!! A swoja droga, czy wiece moze jak programowo wyciszyc ten dysk (cos jak w seagate IV) Wiece co mnie jeszcze cieszy, udalo mi sie ten dysk kupic w idealnym momencie(choc jedna rzecz), tydzien po moim zakupie cena WD80JB skoczyla o dobre 100zl i nie spada:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Troche malo istotny post , ale napisac cos mozna . Seagate z zalozenia stawia na cisze swoich dyskow i dlatego BV nie jest duzo szybsza od BIV z prostej przyczyny , dysk bylby duzo glosniejszy ( ale za to szybszy o te 6 MB w HD-tachu :) ) . Dlatego jak juz mowilem WD sa swietne , ale jak ktos ma WC albo spowolnione wszystkie wiatraki ,chce ciszy to tylko BIV badz BV . Oczywiscie zdazaly sie jakies trefne Barracudy , jednak mysle ze bardziej wynikalo to z tego ze nasi kochani importerzy kupili jakas serie taniej , wiedzac ze np dyski maja glosne glowice ( Seagate i tak taka serie pusci , bo im to rybka ) . A i jeszcze jedno dyski ktore maja juz dwa talerze , zawsze bede troche glosniejsze . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Może i trochę hałasuje, ale za to jest nieziemski. Ale i tak jest cichutki w porównaniu ze starszym bratem AC13200B (3,2GB). P. S. Nie wiem jak Wy, ale ja uważam że dyski WD wyróżniają się od innych swoim charakterystycznym chrobotem. Jakbym dźwięki z tego swojego 400JB trochę wzmocnił, wyszłoby cirka to samo co u tego staruszka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Niestety musze powiedziec ze mój WD tez zrobił sie głośniejszy ale dobrze że nie mam WC bo bym chyba zwariował :wink: :roll: z 35 db-ami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 A mój sie dobrze trzyma, i jest cichy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Mam dysk WD 20 Gb ale 5400 RPM i niestety jest głośniejszy nawet od coolerka na CPU puszczonego na max :evil: Nie jest to zwykło stukanie chrupanie jak przy odczytywaniu danych tylko jednostajny szum (jak wentylatorek) który zagłusza wszystkie inne dżwięki wydawane przez komputer :x praktycznie cały czas mam ten dysk odłączone aby nie chodził ale czasami musze coś z niego odczytać. Koleś w sklepie powiedział że głośna praca dysku nie podlega reklamacji i wymieną dopiero jak coś sie w nim zepsuje :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Mam dysk WD 20 Gb ale 5400 RPM i niestety jest głośniejszy nawet od coolerka na CPU puszczonego na max :evil: Nie jest to zwykło stukanie chrupanie jak przy odczytywaniu danych tylko jednostajny szum (jak wentylatorek) który zagłusza wszystkie inne dżwięki wydawane przez komputer :x praktycznie cały czas mam ten dysk odłączone aby nie chodził ale czasami musze coś z niego odczytać. Koleś w sklepie powiedział że głośna praca dysku nie podlega reklamacji i wymieną dopiero jak coś sie w nim zepsuje :evil: to zrób zwarcie i juz :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 IMHO ten dysk w porównianiu np. do mojej U6 to traktor :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 WD zawsze byly glosne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 IMHO ten dysk w porównianiu np. do mojej U6 to traktor :P mam ten i ten, u6 zdecydowanie cichszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 A pozatym U6 jest niezniszczalna :wink: Wytrzymuje PCI grubo powyżej 40MHz (nie gubi danych) i działa bez dwóch pinów 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 A pozatym U6 jest niezniszczalna :wink: Wytrzymuje PCI grubo powyżej 40MHz (nie gubi danych) i działa bez dwóch pinów 8)Pewnie to jakieś mało znaczące piny.... Moja BaracudaIV wytrzymuje magistrale 195 na Epox8KHA+, a wiesz co to oznacza (dzielnik 1/4). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Wiem, że mało znaczące. IDE Reset i masa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 mam wdse 80 i po miesiącu uzżywania zaczynam go słyszeć... Na początku słychac było tylko wiatraki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 mam wdse 80 i po miesiącu uzżywania zaczynam go słyszeć... Na początku słychac było tylko wiatraki.WD to jedne z najgorszych dysków- chodzi mi o trwałość-szybkość jest niezła. Z WD porównywalne są tylko samsungi i najnowsze IBM (szczególnie 40GB 7200 rpm- chyba zwycięzca w kategorii awaryjność :wink: , ale speeda to on ma nie to co Barracuda......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...