Skocz do zawartości
dayus

Chieftec 360w Czy 410w

Rekomendowane odpowiedzi

Bredzisz. Zasilacz nie nagrzeje ci procka, bo nie ma takiej możliwości żeby powietrze z zasiłki dostało się z powrotem do budy.

To potrafi tylko turbine power Aerocoola.

Załóż sobie dodatkowy wiatrak 80mm na wywiew z budy, puść nawet na 5V i będzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No procka tak dosłownie, to nie,ale ogrzał powietrze w budzie i tym sposobem CPU jest cieplejsze.

Po drugie, na paoczatku napsiales,ze bredzę - "Zasilacz nie nagrzeje ci procka", więc po co piszesz,ze mam zalozyc dodatkowy wentyl? jak dla mnie to 2 sprzeczności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Im więcej czytam tym bardziej jestem skołowany :) Więc podłącze się do tematu. Planuje wymienić zasilacz, myślałem o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56624409 . Szczerze mówiąc priorytetem przy tym zakupie jest cisza. Choć stabilność i wydajność w normie powinien też utrzymywać bo nie chcce po dodaniu DVD i kupieniu nowego procka zmieniać zasiłki :) Czy ten Szef będzie dobrym wyborem ? Może coś innego ? Najlepiej dostępnego w Action albo Pronoxie ale to w sumie detal. Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Delta Electronics to nazwa firmy produkującej zasiłki. Robi zasilacze pod własną marką, jak również dla kilku innych firm m.in. dla chiefteca i compaqa. Zasilacze z oznaczeniami GPS lub DPS są produkaowane włąsnie przez Deltę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie... Oddalem na serwis Chiefteca 360-302DF 360W :cry: , czekalem miesiac i teraz mi mowia, ze tamtych juz nie maja i daja mi Chiefteca GPS-400AA-101A 400W :blink: . Czy to aby dobra zamiana. Jest to jakis nowy, ale chyba niezbyt sprawdzony PSU.

Z tego co ja wiem to ten 360W byl robiony przez Sirtec-a, a ten nowy 400W jest od Delty i ma dosc glosny 120mm wiatrak.

Co o tym (nim) sadzicie? :huh: Tu maly opis jest: http://zenfist.pl/z.php/products_id/161

P.S. Wlasnie odebralem tego 400W i niby nie slychac tego wiatraka 120mm. To znaczy wydaje sie cichszy od 302DF, ale tamtego nie mam juz, wiec tylko sie WYDAJE. Zobaczymy jak bedzie za jakis czas. Teraz zobacze jak tam napiecia sie maja. :wink:

P.S.2 Napiecia skala! Meczylem go BF2, GTA:SA, 3DMark 05, i prawie zadnych zmian. Narazie jestem zadowolony, zobaczymy co bedzie za jakis czas, bo 360-302DF serwisowalem 3 razy... <_<

P.S.3 360-302DF byl cieply nawet jak komp nie chodzil :blink: , a ten jest zimny czy chodzi, czy nie :D

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum konkurencji ( :lol: ) polecono mi HuntKeya HK-400AP... Czy to dobry wybór??  :?

1587147[/snapback]

Ja nie mam zaufania do tej firmy po ostatnim modelu 400W XP, ktory sporo kosztowal, a napewno nie byl wart swej ceny. Tera mam DELTE i moge ja szczerze Tobie polecic, bo w tej cenie nie ma lepszych zasilek (ta moja jest na allegro za 52zł B) ).

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki!

a czy do 200-220zł znajde coś lepszego iż ten Chief Delty?

1591005[/snapback]

Jak bym mial ok. 200zł to bym sie nie zastanawail i wzial ta 400W DELTY. Ale jaki masz sprzet ?? Bo moze styknie ta 350W z allegro. Ona jest za 50zł wiec sporo Ci zostanie na browary B) Ta 350W to naprawde spore sprzety umnie uciagnac, wiec podaj co masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muszę na dniach kupić nową zasiłkę bo moja jest już zajechana i restartuje mi kompa.

jeśli możecie to pomóżcie wybrać coś z tego:

Chieftec GPS-400AA-101A

HuntKey HK-400AP

CHIEFTEC 420-302DF

Chieftec 450W GPS-450AA-101A http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60724389

kusi mnie to Chieftec 450W albo huntkey ale nie wiem czy uciągine mój sprzęt

mam bartona 2.5@3.2, GF Gaiward 6800GT GS, EPoX 8RDA+

Edytowane przez LouisCyphre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muszę na dniach kupić nową zasiłkę bo moja jest już zajechana i restartuje mi kompa.

jeśli możecie to pomóżcie wybrać coś z tego:

Chieftec GPS-400AA-101A

HuntKey HK-400AP

CHIEFTEC 420-302DF

Chieftec 450W GPS-450AA-101A 1596292[/snapback]

A może http://zenfist.pl/z.php/products_id/124 ? Ta zasiłka jest wyższej klasy niż Chieftec....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja równiez polecam zasilacze od delty, uzywam od jakiegoś czasu 350W i niedość że bezgłośny to ten cooler na spodzie zasilacza chłodzi mi procka bo temperatura spadła o 5 stopni. Miałem tylko problemy z wsadzeniem go do obudowy, musiałem troche powyginać półkę trzymającą zasilacz bo od tej osłony coolera nie chciał się zmieścić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i mam pytanie.

Tak czytam co piszecie o tych deltach i zastanawiam sie nad nową zasiłką do kompa. Na oku mialem :

Chieftec'a (ATX-410-212) 410W >> link > 167 zł

oraz

Chieftec'a (GPS-350EB-101A) 350W >> link > 169 zł

Ten za 167 to niby 410W, 2 miejsce w CHIPie, ale ten drugi z tego co zrozumialem robi delta za ~50 zł.

Powiedzcie mi co wybrac. :/ Jest też ta delta w wersji 400W ?

Dzieki.

P4 2.4@2.8, ASUS P4P800-X, 512 DDR, R9800PRO, CD-R, CD-RW, 2x HDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi