Martinii Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Witam, Posiadam plyte jak w podpisie i chcialbym zmienic radiator na NB. Jednak sa nastepujace kryteria: 1. Zalman 7000A-Cu z procka nieco zachodzi na NB. To oznacza ze np. swietny Microcool posiadajacy 51mm wysokosci odpada! 2. Odpadaja Zalmany - zarowno niebieski jak i zolty. Juz kiedys pisalem, ze nie pokrywaja one dolna czescia radiatora calej powierzchni NB - kiedys skonczylo sie to u mnie kiepsko... Zastanawiam sie bardzo nad TermalRight NB-1C, ale nie wiem na jakiej zasadzie jest on mocowany do plyty? Tzn czy bedzie pasowal na nForce2? Co wiecej - mierzy on 41mm i bedzie wchodzil pod Zalmana z procka tak mocno na styk... Najbardziej pasowalby mi taki CoolerMaster. Spodnia jego czesc zakrywa cala powierzchnie NB i spokojnie sie zmiesci pod Zalmanem. Gdyby jeszcze byla wersja miedziana.... Prosze o porady. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Hm... nie wiem co ci przeszkadza, ze nie zakrywa całego chipa skoro po bokach jest tylko plastik? :/ (wersja dla hardcorowcow - szlifowac papierem sciernym poki sie nie dojdzie do "jadra" :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 ten coolermaster wystarczy spokojnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr Szpadel Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Mam Thermalrighta NB-1 na swoim AN7, mocowany jest przy pomocy bolców, jak oryginalne chłodznie mostka. Nie ma po co szaleć z miedzianą wersją, aluminiowa wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Przy pasywnym chłodzeniu raczej aluminium bedzie lepsze, bo jak wiadomo, łatwiej oddaje ciepło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Lepiej kup Heat Pipe od starego laptopa za grosze i samemu coś zmajstruj :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hassanbey Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 To jakiej wielkości TY mas ten NB ?! Ja mam ZALMANA i jest wszystko OK, qmpel posiada NB-1C i powiem że łądnie to to wygląda ale po zamontowaniu i On i Ja mam zblizone temp na NB. NIE ZAPOMNIEJ O LEKKIM WIETRZYKU NA TĘ PASYWKE !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 No wiec powstrzymalem sie od wydania 99zl na NB-1C i kupilem niebieskiego Zalmana (18zl), aby zobaczyc jak bedzie sie spisywal. Zamiast tych koleczkow dalem normalne sruby 10-cio mm, aby mocniej przylegal do NB. Musze powiedziec, ze jak na razie jest idealnie! Zobaczymy jak bedzie dalej. Dzieki za wskazowki i podpowiedzi! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...