szopenowski Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Błagam was o pomoc Potrzebuje informacji na temat karbinu W internecie znalazłem tylko tyle, poczek jeszcze poł godziny na ściąge ale obawiam się że nic nie będzie "Trzecią, niedawno poznaną formą węgla jest tzw. karbin. Atomy węgla w tej odmianie tworzą ze sobą długie łańcuchy. Znane są dwa ich rodzaje, o podwójnym i mieszanym wiązaniu. W pierwszym przypadku pomiędzy atomami węgla występują podwójne wiązania, w drugim, naprzemiennie pojedyncze i podwójne. W naturze karbiny znaleziono w kraterze meteorytowym w Niemczech." Zwracam swoją prośbę szczególnie do chemików. Rozbudujcie to troche. POMOŹCIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 (edytowane) Wiesz że nie można prosić o pomoc w pracach domowych na Tweak.pl? :> :blurp: :legal: Edytowane 6 Czerwca 2005 przez Drunk_ZoZol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 no wiem ale cały net zbuszowłem i tylko to jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 Studiuje chemie i pierwsze slysze o Karbinie ale skoro to jest nowe :) Jak szukam jakis informacji to zwykle na http://scholar.google.com Przewaznie tylko angielskie publikacje ale English Translator od czegos jest :) Troche tam na pewno znajdziesz. Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 http://www.republika.pl/ewamalecka/elements/c.htm 1 sek w google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crux Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 1484643[/snapback]Cwaniaku to to on juz sam znalazl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...