Skocz do zawartości
NeuroPL

Farba Perłowa

Rekomendowane odpowiedzi

jak rozpylasz kilka cienkich warstw to nie widac zadnej faORT: ORT: ORT: ktury. obejzyjsobie moja bude i zobaczysz ze nic nie widac. moge ci podeslac fotke boku na ktorymjest lakier niemalze fortepianowy. dobrze pomalowana powierzchnia spreyem wyglada jak lakier na smochodzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze, ze rozmowa o malowaniu.. to zeby nie zakladac nowego posta spytam tu ;)

chcialbym przemalowac swoja bude na czarno, tak zeby uzyskac efekt 'mirror coating' - cos jak na np tt tsunami (http://www.thermaltake.com/images/cases/products/tsunami/black/mirrorCoating.jpg).

jakiego lakieru powinienem uzyc (firma, nazwa)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha. no chyba ze tak :)

mam nadzieje ze zarzucisz fotkami jak pomalujesz. jestemciekawy jak bedzie to wygladalo B) za taka cene powinno byc boskie :D

1503350[/snapback]

zarzuce napewno :P heh.. no nic, za zachcianki trzeba placic :P Tylko żeby efekt byl taki jak byc powinien :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na bazie czego jest ta farba?

akryl, nitro?

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale to nie beda wszystkie koszty.

Potrzebny ci ciemny podklad, i jezeli nie chcesz zmarnowac tej farby to zainwestuj w dobry (najlepiej tej samej firmy).A dobry podklad nie jest tani...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...bede malował czarny plastik wirnika wentylatora... to musze jeszcze podkład zastosować?...

to zalezy na bazie czego jest farba, ale ja bym bez podkladu nie malowal (szczegolnie biorac pod uwage cene tej farby).

Musisz sie dowiedziec na czym jest ta farba i dobrac odpowiedni podklad.W innym wypadku farba moze zaczac zlazic z lopatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najlepiej duzo strasznie cienkich warstw. jedna warstwa to 2 nacisniecia capa. pozniej 15 minut przerwy i kolejna warstwa. i na przyklad 5-7 warstw B)

najwazniejsze zeby sie nie spieszyc.

1513197[/snapback]

chyba bede to nakladal z 35cm jak nie wiecej bo z zalecanych 20 idzie strasznie ciezko :P ehh musze sie nauczyc :D poproboje na chromie bo mam jakis zalegly :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi