Skocz do zawartości
kamiloz

Geforce 3 Ti 200 - O/c ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym kupić niedrogą kartę graficzną (mam teraz geforce 2 mx 400 64mb)

mam na oku tą: http://allegro.pl/show_item.php?item=53763337 nówka, tylko że nie znam tej firmy "Medion" - co o tym sądzicie? myślałem aby ją kupić podkręcić na 200/400 i kupić do niej jakiś mały wiatraczek (może jakiś polecicie) ?

albo mam do kupienia Elsa Gladiac 516 (geforce 2 ti) za 70 zł.

Proszę o odpowiedź ;)

Pozdrawiam

Edytowane przez kamiloz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sproboj poszukac jakiegos radka uzywanego 9550 na allegro - za 150 zl juz czasami da rade kupic - tylko pamietaj zeby byl 128bit . a jak nie to nawet za 140-150 gf 4 ti 4200 , 30% conajmniej szybszy niz ten gf3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się orientuję to MEDION robi karty dla MSI :)

1484758[/snapback]

na odwrót to msi robi karty dla mediona

ale.. dobre te karty robi? prosze forumowicz o wskazówki, może ktoś ma tą kartę :) albo może polecić (do 100 zł max - wiem że cuda nie kupie :)

1484769[/snapback]

karta jak każda inna - poza tym mediony zawsze się fajnie kręciły :D gościu daje gware 6 miesięcy więc całkiem długo będziesz miałczas żeby sprawdzić czy wsio ok, zastanawi mnie tylko brak witatraka na radiatorze :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale.. jakbym ją puścił na 200/400 (po zamontowaniu wiatraka na radiatorze) to chodziła by jakoś, no nie? :) bo więcej kasy nie mam na lepszą ;] a ta jeszcze jest nówka....

czekam na dalsze sugestie :P

1485509[/snapback]

pytanie tylko czy w ogole sens kupowac taka grafe, no bo w sumie do czego ?/ W filmach i do office gf2 tak samo sie spisze, chyba ze masz dostep do jakis starych gierek albo lubisz grac w 640x480, lepiej poczekj i doloz do gf4 4200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dureń 1400 mhz, teraz chodzi na 1600, 256 ram, asus a7v600-x

a ten geforcik taki slaby jest?

1486009[/snapback]

Za ta kase :roll: bierz i uciekaj :D Powaznie sa to bardzo male pieniadze jak za karte o takiej wydajnosci a Twoj sprzet bedzie bardzo dobrze z nia dzialal a jak dokupisz drugie 256MB ramu to juz bedzie git :wink: pozdrawiam

EDIT

Jaj juz zakupisz ta karte to zapodaj jakis wentyl na ten radiator bo z tego co pamietam moja 3ti grzala sie troszke...oczywiscie po o/c :)

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam podobne pytanie, ale w imieniu kolesia. Ostatnio poradziliście żeby brać GeForce 4 Ti 4200. Koleś mówi że może dać za karte graficzną max. 250zł , ale nie chce żadnego Radeona. Co myślicie o tym:

Msi GeForce 4 Ti 4600

???? Dużo lepsze to będzie od GeForce Ti 4200 ?? Może lepiej poszukać zwykłego Ti 4200 ale AGPx8 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam podobne pytanie, ale w imieniu kolesia. Ostatnio poradziliście żeby brać GeForce 4 Ti 4200. Koleś mówi że może dać za karte graficzną max. 250zł , ale nie chce żadnego Radeona. Co myślicie o tym:

1488255[/snapback]

Agpx8 nic nie daje, a to od 4200 bedzie lepsze bo jezeli mi sie dobrze wydaje 4200 nie mialo BGA tylko TSOPY wiec słabiej sie kreciło, no i to jest model wyzszy ;] za tą cene to się opłaca, wadą tylko jest to ze nie obsługuje dx9.0 co np. taki radeon 9550 za identyczna kwote ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem, ale kolega nie chce Radeona, u mnie na mieście wszyscy kolesie mają problemy z Radeonami ;) i każdy gada że nigdy więcej. Czyli co można mu polecić tego GeForce 4Ti 4600 MSI ?? Karta nie będzie kręcona. Na niej ma dziłać:

Splinter Cell Chaos Theory i NFS Underground 2 i ew. jakieś inne gierki. Ale te są podstawowe. Reszta sprzętu to AthlonXP 2,2 ; 512 Ram itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie czy ta karta będzie działać na AGPX2 (3,3 V)?Bo mam starą płytę sono 1408V2 z AGPX2 a nie chce kupować tej karty tylko po to żeby leżała.

P.s. Na necie szukałem ale na ten temat znaleźć nic nie mogę a sprzedawca nie odpowiada

Edytowane przez Walgrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie,

karta juz doszla zrobilem test w 3dmarku 2001 i wynik 6095 (1024x768, 32bity) pkt bez zadnego podkrecania :) i jak ją mogę puścić? mam coolera takiego do obudowy i chciałbym go zamontować :D teraz jest taktowanie 175/400

wiecie jak zamontowac do niej coolerka?

podzdo

Edytowane przez kamiloz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, zamontowałem duży cooler (artcic fan pro) wkręcająć przez niego i do radiatora 1 śróbkę i się trzyma :) co wy o tym myślicie (pierwszy raz takie coś robiłem) :P

puscilem ja na 210/430 i w 3dmarku 2000se mam 6449 pkt.. troche nie za malo? jak u was sytulacja sie przedstawia? ;]

i jeszcze jedno, jak w rivatunerze podkrecam to dawac w target adapter czy drivre settings?

Edytowane przez kamiloz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak miałem GF3Ti200 Gainwarda to miałem równo zegary 250/550 :D (na seryjnym chłodzeniu, tyle ze gainward miał radiatorki na pamięciach ;] ) IMHO ta karta była chyba najlepszą kartą gainwarda z serii "GS" w całej historii GSów :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W te 13k jakos nie dokonca wierze chyba ze miales podobne fsb :D

Palit Buzzy`ego smigal na 285/595 bodajrze. I mial 32 pkt mniej odemnie:p

wiec......

Moj wynik bez zadnych artow. Gainwardy mialy to do siebie ze zamiast artow lapal freezy. Wiem ze swoj wynik zawdzieczam glownie plycie i BH6.

Edytowane przez culmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W te 13k jakos nie dokonca wierze chyba ze miales podobne fsb :D

Palit Buzzy`ego smigal na 285/595 bodajrze. I mial 32 pkt mniej odemnie:p

wiec......

Moj wynik bez zadnych artow. Gainwardy mialy to do siebie ze zamiast artow lapal freezy. Wiem ze swoj wynik zawdzieczam glownie plycie i BH6.

1494606[/snapback]

tak to prawda, freezy były przez to że na rdzeniu nawet na seryjnych taktowaniach po drugiej stronie mozna było smarzyć jajka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

psychodeliczny: no to czekam jak to wszystko zmontujesz.. opisz dokladnie jak dojdzie i daj znac :)

culmen: mozesz zapodac jakiegos linka do tych sterow? bo sadze ze one beda najlepsze do tej karty, skoro juz sprawdzone ;] bo mam najnowsze teraz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

psychodeliczny: no to czekam jak to wszystko zmontujesz.. opisz dokladnie jak dojdzie i daj znac :)

culmen: mozesz zapodac jakiegos linka do tych sterow? bo sadze ze one beda najlepsze do tej karty, skoro juz sprawdzone ;] bo mam najnowsze teraz ;]

1494731[/snapback]

Grasz w 3dmarki??? bo te stery sluza tylko do grania w takie programy...szczegolnie w wersje 2001 :mur: Co gorsza przy nowych grach moga pojawiac sie problemy :-| Jak grasz w gry i masz nowe stery to je zostaw :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi