Skocz do zawartości
Mrugacz

Mam Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Problem Wczesniej Procek Grzal Mi Sie Do 80stopni C zwiecha co 2 minuty

kupilem nowy wiatrak na procka acti Coling Ultra Tc

Normalna temp to 40-45

Ale Komputer Mi sie Dalej Zawiesza... Sciagnelem Program SpeedFan

I On Mi Wykazal Ze Temp 1 36C Temp 2 28C Temp 3 44 I Leci Ostro w Gore i Pokazuje sie Ogien ;p i Niewiem Od Czego Jest Ta Temperatura !!

Sprzet ma okolo 2.5 roku

Mam Celerona 1.7 256 Ramu Karta Gf2 Mx 400 Bez Wiatraka

ramy w pozadku procek tez system tez bo po formacie niewiem co zrobic czego to wina co sie grzeje Prosze o Pomoc :mur:

Edytowane przez Mrugacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz jaki masz zasilacz? bo może to być właśnie jego wina... Słaby zasilacz, z czasem też traci na wartości, moze juz konfiguracji nie potrafi uciągnać.

zaraz zaraz, powiedziales że leci ostro w góre. Tzn włączasz kompa, i odrazu sprawdzasz temperaturki? Napisz jeszcze która jest która :D

Jeśli jest tak jak rozumie, to przecież to normalne że przy włączeniu kompa nic nie rozgrzewa się w sekunde do maxymalnych wartości. Chwile popracujesz na kompie, aż w koncu sie przegrzeje. Może zle zalozyles chlodzenie?

Edytowane przez kaamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie to temperatura dysku twardego, ale nawet jeśli tak to wcale nie temperatury muszą być przyczyną zawieszeń.

Ściągnij Memtesta i sprawdź nim pamięć ram.

Ściągnij Everesta, odczytaj temperatury. Podaj także pełną konfigurację swojego kompa, to może zgadniemy przyczynę.

PS.

Zmień tytuł na regulaminowy, bo zamkną Ci temat :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchajcie juz wam

jak sciagnelem speedfan to zobaczylem ze po wloczeniu kompa leci szybko temp 3 mi sie wydaje ze to graficzna bo na niej niema wiatraka zasilacz mam jakis za 100 zll ma okolo roku passive pfc zobaczylem ze jakas temp leci w gore i se musle a maze to graf zmontowalem wiatrak ze starego wiatraka z procka i zrobilem podstawka podlaczylem to w zasilacz taki normalny i podlaczylem do odzielnego kontaktu

temp 3 nie siega 40stopni C

1 tempi to napewno procek 2 temp to plyta bo everem patrzylem a 3 to niewiedzialem i strzelalem a 4 to dvd albo cd-rom

wiec to wina karty graficznej musze sie pofatygowac na gilde i kupic wiatraczek bo chwilowo niemam kasy zebu sobie kupic saphira radeon 9250

Ps. przylukalem karte ze jest okropnie graca (mozna by na niej jajka usmazyc )

Edytowane przez Mrugacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karte graf. masz GF2 mx400? Ja mam GF4 mx440SE i mam tylko mały radiatorek od chipsetu starej płyty głównej. Temp w normie, ale to dlatego że nie gram. Próbowalem go wgrzać, sprawdzić co sie stanie. I nic, lekko sie podgrzał, pozatym loooz. Dziwie sie że to wina grafiki, bo podobno takie grafy w skrajnych przypadkach nie mają nic na sobie, pod warunkiem że nie się nie gra, nie uzywa 3D. Załóż jakiś radiatorek, i będzie po kłopocie. powinno być...

Kolega DeTe dobrze radzi :) Zmień nazwe tematu...

Edytowane przez kaamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnie doniesienie co to jest Aux w everest

bo jak podlozylem wiatrak wlasnej roboty pod karte to temp spadl z 50 na 27

ja mam gf2 mx 400 maly radiator .. w ciagu 30 minut Goroca Okropnie dotknelem palcem na 3 sec to sie opazylem karta ma okolo 2.5 roku

Aux To jest Karta Graficzna?

Edytowane przez Mrugacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde znow mi sie komputer wali :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Znow Mi Aux Leci tak Ostro w Gore

powie Mi Ktos Wrescie Co to Jest Aux ? I Co Powoduje taka Temp?

Prosze Powiedzcie Bo juz nie wyrabiam !! Aux (Temp w Everest homt Edition)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aux to najprędzej jakiś czujnik na płycie. Możliwe że albo masz bardzo gorąco w obudowie, albo chipset płyty się przegrzewa. Otwórz obudowę, oczyść radiator na chipsecie, a najlepiej przesmaruj go świeżą pastą.

Podaj model płyty to zobaczymy gdzie ma czujniki.

Edytowane przez DeTe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obudowe mam Otwarta

Plyta Glowna -shuttle Av45GT

A ten Radiator Na plycie glownej to jest tam pod malym Colerem?

a jescze cos najszybciej mi sie grzeje Aux jak Gram w Gry ktore zluzywaja procesor tak po 50-80%

mam Celerona 1.7

:unsure:

Edytowane przez Mrugacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi