Neonek Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Wiecie może czy płytka Gigabyte 7VTXE+ ma jakies zabezpieczenie przed spaleniem proca :?: I co o niej ogolnie sadzicie, bo chce to kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Nie lepiej cos popularniejszego - Epox, Soltek, MSI, Asus, Abit ? Gigabyte - raczej robi plyty dla "spokojnych". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonek Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 Popularniejsze sa niestety drozsze :( a ta plyta w testach odznaczala sie stabilnoscia i nienajgorsza wydajnoscia w stosunku do ceny. Do podkrecania sie nie nadaje, to wiem, ale ten komp ktorego mam zamiar na niej zlozyc, nie bede krecil bo to wlasciwie nie dla mnie tylko taty, a on nie chce slyszec o zadnym overclocku (wiem ze to smieszne, ale nie wytlumaczysz..). W testach o tym zabezpieczeniu nic nie pisze a jak bedzie miala, to biore ja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 A moze jednak Soltek - rowniez jest tani. Ja mam 75kv - jeszcze na KT133 i w dodatku bez zmiany mnoznika - to muzeum ma nawet zabezpieczenie przed spaleniem - jezeli spadnie predkosc wiatraka, temp skoczy powyzej podanej to komp turn off :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 A moze jednak Soltek - rowniez jest tani. Ja mam 75kv - jeszcze na KT133(...) to 75kv to typ plyty czy napiecie (75kiloVolta ;)) proca/plyty(nieptrzebne skreslic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonek Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 A moze jednak Soltek - rowniez jest tani. Ja mam 75kv - jeszcze na KT133 i w dodatku bez zmiany mnoznika - to muzeum ma nawet zabezpieczenie przed spaleniem - jezeli spadnie predkosc wiatraka, temp skoczy powyzej podanej to komp turn off :-)No to mam do wyboru: -Soltek SL-75DRV2 - 484zl -Soltek SL-75DRV4 - 454zl -Soltek SL-75DRV5 - 504zl -Epox 8KHA+ - 499zl -Gigabyte 7VTXE+ - 399zl No i co tu wybrac :?: :?: :?: Pamietajcie, ze plyta nie bedzie sluzyc do overclockingu, ale ma byc stabilna i dobry stosunek cena/jakosc. Co polecacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiK Opublikowano 10 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2002 No to mam do wyboru: -Soltek SL-75DRV2 - 484zl -Soltek SL-75DRV4 - 454zl -Soltek SL-75DRV5 - 504zl -Epox 8KHA+ - 499zl -Gigabyte 7VTXE+ - 399zl Rzeczywiscie Gigabyte najtanszy. Ale jezeli nie szkoda Ci 55zl to wez drv4. Do Epoxa raczej nie ma co doplacac - mowiles, ze ojciec nie bedzie podkrecal. No i co tu wybrac :?: :?: :?: Pamietajcie, ze plyta nie bedzie sluzyc do overclockingu, ale ma byc stabilna i dobry stosunek cena/jakosc. Co polecacie? Chyba bym wzial dla taty drv4, chociaz w drv5 kusi KT333 (ale po co to tacie), a z kolei u Gigabyte kusi cena - w sumie zostanie pare "groszy" na piwo. Ale jezeli tata stawia, to bierz drv4 - ta plyta na 100% posiada dopracowane zabezpieczenia "antypozarowe" oraz jest bardzo, ale to bardzo stabilna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neonek Opublikowano 11 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2002 ...Chyba bym wzial dla taty drv4, chociaz w drv5 kusi KT333 (ale po co to tacie), a z kolei u Gigabyte kusi cena - w sumie zostanie pare "groszy" na piwo. Ale jezeli tata stawia, to bierz drv4 - ta plyta na 100% posiada dopracowane zabezpieczenia "antypozarowe" oraz jest bardzo, ale to bardzo stabilna.No to mnie przekonales :) Rozgladam sie teraz za sklepem gdzie drv4 kupie najtaniej i bede skladal na tym kompa. Napisz do Soltek'a zeby wyplacili Ci prowizje za zwerbowanie klienta :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...