Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Popularniejsze sa niestety drozsze :( a ta plyta w testach odznaczala sie stabilnoscia i nienajgorsza wydajnoscia w stosunku do ceny. Do podkrecania sie nie nadaje, to wiem, ale ten komp ktorego mam zamiar na niej zlozyc, nie bede krecil bo to wlasciwie nie dla mnie tylko taty, a on nie chce slyszec o zadnym overclocku (wiem ze to smieszne, ale nie wytlumaczysz..). W testach o tym zabezpieczeniu nic nie pisze a jak bedzie miala, to biore ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze jednak Soltek - rowniez jest tani. Ja mam 75kv - jeszcze na KT133 i w dodatku bez zmiany mnoznika - to muzeum ma nawet zabezpieczenie przed spaleniem - jezeli spadnie predkosc wiatraka, temp skoczy powyzej podanej to komp turn off :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze jednak Soltek - rowniez jest tani. Ja mam 75kv - jeszcze na KT133(...)

to 75kv to typ plyty czy napiecie (75kiloVolta ;)) proca/plyty(nieptrzebne skreslic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze jednak Soltek - rowniez jest tani. Ja mam 75kv - jeszcze na KT133 i w dodatku bez zmiany mnoznika - to muzeum ma nawet zabezpieczenie przed spaleniem - jezeli spadnie predkosc wiatraka, temp skoczy powyzej podanej to komp turn off :-)

No to mam do wyboru:

-Soltek SL-75DRV2 - 484zl

-Soltek SL-75DRV4 - 454zl

-Soltek SL-75DRV5 - 504zl

-Epox 8KHA+ - 499zl

-Gigabyte 7VTXE+ - 399zl

No i co tu wybrac :?: :?: :?: Pamietajcie, ze plyta nie bedzie sluzyc do overclockingu, ale ma byc stabilna i dobry stosunek cena/jakosc.

Co polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mam do wyboru:

-Soltek SL-75DRV2 - 484zl

-Soltek SL-75DRV4 - 454zl

-Soltek SL-75DRV5 - 504zl

-Epox 8KHA+ - 499zl

-Gigabyte 7VTXE+ - 399zl

Rzeczywiscie Gigabyte najtanszy. Ale jezeli nie szkoda Ci 55zl to wez drv4. Do Epoxa raczej nie ma co doplacac - mowiles, ze ojciec nie bedzie podkrecal.

No i co tu wybrac :?: :?: :?:  Pamietajcie, ze plyta nie bedzie sluzyc do overclockingu, ale ma byc stabilna i dobry stosunek cena/jakosc.

Co polecacie?

Chyba bym wzial dla taty drv4, chociaz w drv5 kusi KT333 (ale po co to tacie), a z kolei u Gigabyte kusi cena - w sumie zostanie pare "groszy" na piwo. Ale jezeli tata stawia, to bierz drv4 - ta plyta na 100% posiada dopracowane zabezpieczenia "antypozarowe" oraz jest bardzo, ale to bardzo stabilna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Chyba bym wzial dla taty drv4, chociaz w drv5 kusi KT333 (ale po co to tacie), a z kolei u Gigabyte kusi cena - w sumie zostanie pare "groszy" na piwo. Ale jezeli tata stawia, to bierz drv4 - ta plyta na 100% posiada dopracowane zabezpieczenia "antypozarowe" oraz jest bardzo, ale to bardzo stabilna.

No to mnie przekonales :) Rozgladam sie teraz za sklepem gdzie drv4 kupie najtaniej i bede skladal na tym kompa. Napisz do Soltek'a zeby wyplacili Ci prowizje za zwerbowanie klienta :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...