Skocz do zawartości
Akselus

Piszczący Problem -chieftec 360-302df

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zaczolem miec problemy z moim Cheiftecem (chyba nie bez powodu moj model uchodzi za awaryjny:) ).

Mianowice zaczol piszczesc... ;(

Co dziwne piszczenie jest proporcionalne do napiecia na procku (przy obciazeniu procka tez piszczenie wzrasta).

O ile przy 1.7v piszczenie jest znosne (jezeli wogule moze byc znosne) to juz przy obciazeniu procka nie...

Przy napieciu 1.8v w idle jest glosniej niz 1.7 full load, o 1.9 woel nie wspominac;).

Podejzewam kondensatory:(, na szczescie nie ma na nim zadnych plab wiec moge zernac do srodka bez problemu.

Czy gwarancja obejmuje wogole cos takiego?

EDIT 1

Juz jest trocho gorzej teraz przy 1,6v przy obciazeni denerwujaco glosno piszczy,

mozliwe ze zbliza sie jego koniec?

czymi go wymienia na gwarancji(w obecnym stanie)??

Edytowane przez Akselus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Widzę, że nie możesz się zdecydować który masz model. W tytule masz 202, a w podpisie 302. Ten 302 ponoć jest awaryjny, więć jeśli chodzi o Twój egzemplarz i ten piszczący problem to ja bym odrazu do serwisu zaniósł, powinni naprawić lub wymienić jeśli jest jeszcze na gwarancji. Powodzenia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Widzę, że nie możesz się zdecydować który masz model. W tytule masz 202, a  w podpisie 302. Ten 302 ponoć jest awaryjny, więć jeśli chodzi o Twój egzemplarz i ten piszczący problem to ja bym odrazu do serwisu zaniósł, powinni naprawić lub wymienić jeśli jest jeszcze na gwarancji. Powodzenia. :)

1488153[/snapback]

sorki, pomyslilem sie, oczywiscie mam nieszczescie miec 302:),

ale problem jest taki ze kupowalem go w sklepie internetowym (angela.pl) i musial bym go odeslac, a jesli nie wykrayja usterki (piszczenie nie dla wszystkich musi byc usterka;) ) to ja place za transport.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

No to faktycznie problem. Ale spróbuj się dowiedzieć czy nie pokrywają transportu chociaż w jedą stronę. Ja też miałem podobny przypadek tylko, że z kartą graficzą no i sklep w którym ją kupiłem pokrył koszt transportu w jedna stronę. Angela.pl wydaje mi się być solidym sklepem, więc najlepiej do nich najpierw zadzwoń lub napisz maila.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

No to faktycznie problem. Ale spróbuj się dowiedzieć czy nie pokrywają transportu chociaż w jedą stronę. Ja też miałem podobny przypadek tylko, że z kartą graficzą no i sklep w którym ją kupiłem pokrył koszt transportu w jedna stronę. Angela.pl wydaje mi się być solidym sklepem, więc najlepiej do nich najpierw zadzwoń lub napisz maila.

Pozdrawiam.

1488435[/snapback]

O to chodzi ze pokrywaja transport w jedna strone ale jesli wykryja usterke, ja pewny nie jestem jak oni testuja te zasilacze (np. na procku z malym vcore (np. a64 chodzi na 1.4v), albo na plycie kutra nie zasila procka z 12v) i wtedy bym mial problem bo zaplace za transport w obydwie strony, i bede mial ten sam zasilacz;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi