ok2004 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Witam Mieszkam 8 km od centrali telekomunikacyjnej i nie mam możliwości załozenia żadnego rodzaju stałego łącza. Najdalej sygnał dochodzi do wsi odległej od mojego miejsca zamieszkania o 3 km. W tejże wsi mają neostrade 1024 rozdzieloną między sobą radiówką. Mój plan jest taki dogadać się z nimi aby wzieli 2048, a 1024 udostępnili nam. Największą przeskoda jet wysoki las ciągnący się przez 3 km w związku z tym anteny napewno nie będą się widziały. Chodzi o to aby utworzyć most między wioskami. A my już we własnym zakresie rozdzielimy łącze na około 10 osób. Czy jest to mozliwe do zrealizowania, chodzi mi głównie o ten most łączący wsie? z góry dzięki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Witam Mieszkam 8 km od centrali telekomunikacyjnej i nie mam możliwości załozenia żadnego rodzaju stałego łącza. Najdalej sygnał dochodzi do wsi odległej od mojego miejsca zamieszkania o 3 km. W tejże wsi mają neostrade 1024 rozdzieloną między sobą radiówką. Mój plan jest taki dogadać się z nimi aby wzieli 2048, a 1024 udostępnili nam. Największą przeskoda jet wysoki las ciągnący się przez 3 km w związku z tym anteny napewno nie będą się widziały. Chodzi o to aby utworzyć most między wioskami. A my już we własnym zakresie rozdzielimy łącze na około 10 osób. Czy jest to mozliwe do zrealizowania, chodzi mi głównie o ten most łączący wsie? z góry dzięki za odp 1485590[/snapback] niestety - nie ma widocznosci - nie ma lacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 jak wystawisz maszty u siebie i u nich żeby sie widziały to poleci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Las to ogromna przeszkoda, nie ma szans... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 musisz postawic maszty inaczej nie da rady. no chyba ze statelite wystrzelisz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olekc Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 A czy da się to zrobić jeśli nie ma widoczności ale przeszkodą nie jest las tylko pojedyncze drzewa? Jeśli tak to na jakim sprzęcie? Czy wystarczą dwie sieciówki i anteny paraboliczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 jak pojedyncze drzewa to nan parabolach powinno polecieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ok2004 Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 A jak bym zastosował cos takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55721165 + http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56763181. Szczególnie zastanawia mnie ten wzmacniacz sygnału, na ile sprawdza sie w praktyce jeśli wogole :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marksx Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 Odpuść sobie wzmacniacze, dwie dobre parabole i dobre apeki to spokojnie na 3km przejdziesz, jeżeli nie chcesz sam się podejmować to chętnie pomoge zestawić taki link. Z polecanych przezemnie anten: 2x takie http://www.cyberbajt.pl/cyber.php?i=produkt&id=154 (te preferuje) lub ewentualnie przy braku funduszy takie http://www.cyberbajt.pl/cyber.php?i=produkt&id=8 jako AP polecam http://www.cyberbajt.pl/cyber.php?i=produkt&id=396, są dość czułe i wrazie problemów można z mocą polecieć na maksa... Generalnie nie ma problemu z takimi linkami jeżeli jest brak zakłuceń to spokojnie można się przebić, nieraz robiłem takie linki, ważne jest żęby chodził przyzwoicie w lato, kiedy są liście na drzewach, w zime bedzie tylko lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 7 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2005 oczywiście nie żeby marksx lubił cyberbajt czy cóś :P , ale jak tak mówi to tak chłopie (ok2004) zrób :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 jak pojedyncze drzewa to nan parabolach powinno polecieć 1494350[/snapback] Nawet na najmocniejszych Yagach pojdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...