Skocz do zawartości
Mighn Taghor

3DMark - czy da rady więcej?

Rekomendowane odpowiedzi

czy przy sprzęcie poniżej tyle że prcek @800 i grafa na 275/275 wynik w 3DMarku 2001 SE : 4169 to wartość normalna czy coś za mało

Przy procku @900 i grafie 295/295 wynik wyjeżdza do 4622

(tylko nie mówcie że trza zmienić procka - bo to akurat wiem :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już zmieniasz procka to pamięci też przydałoby się zmienić. IMHO wynik powinien być trochę lepszy. Aby rozwiać wszelkie wątpliwości wejdź na http://gamershq.madonion.com/ i tam w ORB. Wpisz swój sprzęt i porównaj wyniki. Sam zobaczysz czy powinno być więcej czy mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm - procek dopiero za 2-3 miechy, razem z płytą i ocz. pamięci na DDR-y, troche kasy - szczególnie że płyte będe brać z górnej półki - jeszcze nie wiem co, ale o tym pomyśle jak będe kupować (kto wie co będzie nowego...).

Jak na razie udało się mi zmienić HD szajsunga 40 na baracude 40

i grafe z R7200 na R9000pro - na co wydałem hmmmm - z 100 zetów - myśle że dobry interes :))

niestety za płyte, procka i ram będzie trzeba zabulić (bo stare zostawiam, dam żonie, żeby mi ciągle kompa nie blokowała... ...a Matrox g400 do simsów czy HoMM3 jej starczy :))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy przy sprzęcie poniżej  tyle że prcek @800 i grafa na 275/275 wynik w 3DMarku 2001 SE : 4169 to wartość normalna czy coś za mało  

(tylko  nie mówcie że trza zmienić procka - bo to akurat wiem  :( )

na wstepie jak wiadomo gf3 ti 200 i r9000 pro maja zblizona wydajnosc, takze ja na gf3 i duren 650@1000 mialem 5900, takze powinienes miec lepiej :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na wstepie jak wiadomo gf3 ti 200 i r9000 pro maja zblizona wydajnosc, takze ja na gf3 i duren 650@1000 mialem 5900, takze powinienes miec lepiej :?

Jak wiadomo Duron to nie Celeron więc porównywać nie ma co. Pozatym 4k z hakiem to i tak dobry wynik (nie powiesz mi że ci zle gry chodzą :P ) więc spokojnie poczekaj na nowy proc i wtedy jeszcze coś zyskasz.

BTW. interes faktycznie zajebisty :) (gdze w Krakoffie można taki zrobić :?: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co w podpisie, karta nie krecona i wynik mam 7096 pkt. Wiec jezeli chcesz zobaczyc wiecej punktow to juz sam sobie odpowiedziales ze musisz zmienic procka. Dobrze robisz ze sie wstrymujesz z zakupem procka i plyty. Jezeli jestes przywiazany do Intela do w lutym spokojnie dostaniesz mobo na SiSie 655 i jakiegos P4 1,8A za jakies 1200 zeta albo i taniej. Do tego pamiatki 2xDDR333 i jazda WHOAAAAAAAAA.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy przy sprzęcie poniżej  tyle że prcek @800 i grafa na 275/275 wynik w 3DMarku 2001 SE : 4169 to wartość normalna czy coś za mało 

(tylko  nie mówcie że trza zmienić procka - bo to akurat wiem  :( )

Moim zdaniem dobry ja na tym co mam wypisane poniżej łąpie 7285ptk ale mam malo ramu czekam na przyplyw kaski im kupuje 512 lub 256 ddr 333 Kingstonów i śmigam ciekawe ile wtedy dostane??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co w podpisie, karta nie krecona i wynik mam 7096 pkt. Wiec jezeli chcesz zobaczyc wiecej punktow to juz sam sobie odpowiedziales ze musisz zmienic procka. Dobrze robisz ze sie wstrymujesz z zakupem procka i plyty. Jezeli jestes przywiazany do Intela do w lutym spokojnie dostaniesz mobo na SiSie 655 i jakiegos P4 1,8A za jakies 1200 zeta albo i taniej. Do tego pamiatki 2xDDR333 i jazda WHOAAAAAAAAA.

Pozdro

Dexter

hmmm - na pewno nie płytka na sis-ie jak coś kupie to albo intelowego asusa, albo intelowego msi, gdyby nie to że chce kupić naprawde dobrą płyte to już bym ją miał (jakiś ecs, czy inna taniocha). Wole kupić max wypas mobo i słaby proc, a potem dozbierać do mocniejszego....

a z intelem - siła przyzwyczajenia....

choć składałem ostatnio pare kompów na amd, i nie powiem śmigają równo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...