Carlosss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Witam, Mam Athlona 1600XP na Asusie A7V333, podkrecilem go z 1400MHz na 1650MHz podnoszac fsb i nie ma zadnej roznicy np. w 3D Marku 2001. W biosie i w systemie wykrywa nowa czestotliwosc (1650MHz)... Czemu nic sie nie dzieje???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Witam, Mam Athlona 1600XP na Asusie A7V333, podkrecilem go z 1400MHz na 1650MHz podnoszac fsb i nie ma zadnej roznicy np. w 3D Marku 2001. W biosie i w systemie wykrywa nowa czestotliwosc (1650MHz)... Czemu nic sie nie dzieje???? jaka masz grafe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 bo jak masz S3Virga to niezobaczysz rużnicy, no chyba że w pluginach do winampa na softwaru :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ATI RADEON 8500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Witam, Mam Athlona 1600XP na Asusie A7V333, podkrecilem go z 1400MHz na 1650MHz podnoszac fsb i nie ma zadnej roznicy np. w 3D Marku 2001. W biosie i w systemie wykrywa nowa czestotliwosc (1650MHz)... Czemu nic sie nie dzieje???? Bo masz marna plyte glowna 8O Serio! Na Asusie na FSB>150 wlacza sie juz mnoznik PCI 1/5 co skutkuje mn nizszym taktowaniem FSB i spadajacymi trahsferami pamieci. Ustaw sobie FSB na 149MHz i zrob testy, a potem na 150MHz. Przy 149MHz wydajnosc bedzie wyzsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No ale tu koles gdzies na forum mial tez tego asusa i takiego samego procka na fsb 163 i mial spory przyrost wydajnosci, a na abicie kr7 bylo to samo. Moze to cooler nie wyrabia bo proc po tescie ma 55C(Tt Volkano 7) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No ale tu koles gdzies na forum mial tez tego asusa i takiego samego procka na fsb 163 i mial spory przyrost wydajnosci, a na abicie kr7 bylo to samo. Moze to cooler nie wyrabia bo proc po tescie ma 55C(Tt Volkano 7) 156 to nie 163. Nie dziwne ze wydajniej, zreszta sporo zalezy od BIOSow. Na pierwszych PCI 1/5 wlaczalo sie dopiero przy 160Mhz, teraz juz przy 150. Z innej bajki-co ma cooler do slabej wydajnosci 8O :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No ale tu koles gdzies na forum mial tez tego asusa i takiego samego procka na fsb 163 i mial spory przyrost wydajnosci, a na abicie kr7 bylo to samo. Moze to cooler nie wyrabia bo proc po tescie ma 55C(Tt Volkano 7) Sam sobie odpowiedziales. Ma wysoka wydajnosc bo ma fsb 163! A ty masz 150 i plyta automatycznie wlacza dzielnik 1/5 Wiec wszystko jasne. Albo podnies fsb do 160 albo zjedz do 149 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No ale tu koles gdzies na forum mial tez tego asusa i takiego samego procka na fsb 163 i mial spory przyrost wydajnosci, a na abicie kr7 bylo to samo. Moze to cooler nie wyrabia bo proc po tescie ma 55C(Tt Volkano 7) potestuj sobie n1 49 150 155 160 i wybierz a athlon to nie p4 zeby od temp zwalnial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Zobaczy sie, dzinx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 to ja mam tego athlonaXP i tą pł.główną [bios 1012 [08.23.2002]] na 163 i miałem go też na 150 i w 3dmarku miałem 10 115 punktów [standart na 133 miałem ok.9500 punktów] więc jakiś przyrost jest a na 163 jeszczee nie zapuszczałem 3dmarka ale zaniedługo to zrobie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 U mnie po podkręceniu proca różnica jest (w stosunku do niekręconego) w granicach 1 % - czyli pomijalna - GF3 ti200 już nie może bardziej .... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 wiesz ja mam poprzednika twojej płyty i mi spokojne idzie na 1780i jest zawalista oznica moze coś masz jeszcze coś w biosie poprzestawiaj efekt napewno bedzie. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 U mnie po podkręceniu proca różnica jest (w stosunku do niekręconego) w granicach 1 % - czyli pomijalna - GF3 ti200 już nie może bardziej .... :cry: No co ty gadasz? Jak ja mam GF2GTS i O/C proca mi nadal 'sporo' daje: podkręcenie o 66MHz CPU daje przyrost 150-180 3d marków (tyle samo daje zwiększenie taktowań karty o 5%). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Witam, Mam Athlona 1600XP na Asusie A7V333, podkrecilem go z 1400MHz na 1650MHz podnoszac fsb i nie ma zadnej roznicy np. w 3D Marku 2001. W biosie i w systemie wykrywa nowa czestotliwosc (1650MHz)... Czemu nic sie nie dzieje???? Bo masz marna plyte glowna 8O Serio! Na Asusie na FSB>150 wlacza sie juz mnoznik PCI 1/5 co skutkuje mn nizszym taktowaniem FSB i spadajacymi trahsferami pamieci. Ustaw sobie FSB na 149MHz i zrob testy, a potem na 150MHz. Przy 149MHz wydajnosc bedzie wyzsza. Skad Lancerku masz te dane ? Witam ponownie :) . Pytam tylko i wylacznie dlatego bo nie mam pojecia na tem temat , moj Asus w biosie podaje ze przy 160 Mhz wrzuca 1/5 . I tak bylo na kazdym Biosie,a mialem chyba wszystkie wersje :) Jak mozesz to podaj tez wersje Biosow na ktorych dzielnik sie wlacza przy 160 Mhz . No i chyba nie sadzisz ze koles dostanie wiecej punktow w 3dmarku na tej grafie , po zwiekszeniu FSB . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Hehe i poszlo ok 1000pkt wiecej niz nie podkrecony, bill 98 wogole nie wstal(blad ochrony...) a w xp bez zadnych problemow:):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Hehe i poszlo ok 1000pkt wiecej niz nie podkrecony, bill 98 wogole nie wstal(blad ochrony...) a w xp bez zadnych problemow:):):) Nastepny kichy narobil , a wszystko bylo ok :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlosss Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Poto chyba jest to forum, zeby pytac, chyba ze cos sie zmienilo, moze na forum tweak.pl zadaje sie pytania na ktore zna sie odpowiedz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Skad Lancerku masz te dane ? Witam ponownie :) . Pytam tylko i wylacznie dlatego bo nie mam pojecia na tem temat , moj Asus w biosie podaje ze przy 160 Mhz wrzuca 1/5 . I tak bylo na kazdym Biosie,a mialem chyba wszystkie wersje :) Jak mozesz to podaj tez wersje Biosow na ktorych dzielnik sie wlacza przy 160 Mhz . No i chyba nie sadzisz ze koles dostanie wiecej punktow w 3dmarku na tej grafie , po zwiekszeniu FSB . Jakies czas temu (3 tygodnie) bawilem sie A7V333 w wersji 1.04 i na BIOSach 1012 i 1014 jak byk w BIOSie stalo ze powyzej 150MHz PCI ma 30MHz. Kiedys jak wiesz na TPC testowalem plyte zapewne w starszej wesji i BIOS tez byl oczywiscie starszy (nie pamietam wersji ale cos sporo ponizej 10-chyba 1008 czy cos :? ) i dobrze pamietam ze tam PCI 1/5 bylo dopiero od 160MHz. Czyszby nie zalezalo wiec to od BIOSu tylko wersji plyty? (tamto byla chyba 1.02) Ja jednak zucilem Asusa (to PCI i slaba wydajnosc strasznie mi sie nie podobalo) i mam EPoXa. Wydajnosc na 166MHz na najnowszych BIOSach jest git i nawet Gigabyte i inne Solteki na KT400 takiej nie maja, a Asus tym bardziej :( (choc Abit nadal jest minimalnie szybszy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Skad Lancerku masz te dane ? Witam ponownie :) . Pytam tylko i wylacznie dlatego bo nie mam pojecia na tem temat , moj Asus w biosie podaje ze przy 160 Mhz wrzuca 1/5 . I tak bylo na kazdym Biosie,a mialem chyba wszystkie wersje :) Jak mozesz to podaj tez wersje Biosow na ktorych dzielnik sie wlacza przy 160 Mhz . No i chyba nie sadzisz ze koles dostanie wiecej punktow w 3dmarku na tej grafie , po zwiekszeniu FSB . Jakies czas temu (3 tygodnie) bawilem sie A7V333 w wersji 1.04 i na BIOSach 1012 i 1014 jak byk w BIOSie stalo ze powyzej 150MHz PCI ma 30MHz. Kiedys jak wiesz na TPC testowalem plyte zapewne w starszej wesji i BIOS tez byl oczywiscie starszy (nie pamietam wersji ale cos sporo ponizej 10-chyba 1008 czy cos :? ) i dobrze pamietam ze tam PCI 1/5 bylo dopiero od 160MHz. Czyszby nie zalezalo wiec to od BIOSu tylko wersji plyty? (tamto byla chyba 1.02) Ja jednak zucilem Asusa (to PCI i slaba wydajnosc strasznie mi sie nie podobalo) i mam EPoXa. Wydajnosc na 166MHz na najnowszych BIOSach jest git i nawet Gigabyte i inne Solteki na KT400 takiej nie maja, a Asus tym bardziej :( (choc Abit nadal jest minimalnie szybszy) Ja mam rev 1.01 i nie mam nic zmienione , zawsze dzielnik 1/5 byl przy 160 Mhz i u tego kolesia tez pewnie tak jest . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...