Skocz do zawartości
oldskul

Feel 350w Lc (pfc Pasywne)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż pytanko mam. Komp jak w podpisie, zamierzam sprzedac tego fx (może ktoś by chciał kupić ? :lol: ) i zakupić Ge Cube 9550 extreme lub (jest to alternatywa B) ) Gf 6600 (mniej prawdobodobne, ze względów finansowych, ale realne) . I pytanie się pojawia, czy pociągnie mi zasilacz, dodam, że mam go od lutego, wcześniej miałem mega szit Megabajt 350 W. Teraz napięcia mam naprawdę dobre. Dorzucam wycinek z Everesta (identyczne jak Aida32).

Temperatury

Płyta główna 30 °C (86 °F)

Procesor 44 °C (111 °F)

Dioda procesora 52 °C (126 °F)

Maxtor 6Y120P0 31 °C (88 °F)

Wentylatory

Procesor 2960 RPM

Wartości napięć

Napięcie rdzenia procesora 1.68 V

Napięcie pomocnicze procesora 1.68 V

+3.3 V 3.28 V

+5 V 4.87 V

+12 V 12.42 V

-12 V -12.33 V

-5 V -4.67 V

Z góry thx wszystkim za odpowiedź...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, szczerze Ci odradzam wkladanie tych kart do takiego zasilacza, nie jest to jakis cud techniki ani wydajnosci...jak masz kaske to kup cos klasy przynajmniej modecoma 350 GTF, odradzam wersje z zółta naklejka na wiatraczku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to odradzasz ? Co ty wiesz o zasilaczach, widzisz ze mam stabilne napiecia ! a 9550 xt moze nieco wiecej pradu bierze niz moj fx... wielki spec odradza... Omg

1486016[/snapback]

Zadales po raz nty glupie pytanie walkowane tutaj po stokroc razy. Poza tym co maja wspolnego twoje wyniki z everesta ze stabilnoscia napiec ?? Jesli chodzi o sam zasilacz - pociagnie spokojnie. Moja 235W spokojnie ciagnela A2500+ R9800 2 HDD 2 inne napedy i jeszcze kupe innych smieci.. prosiles o rade - gosc ci odpowiedzial a ty masz jeszcze do niego pretensje :/ Chociaz swoja droga r9550 i ten gf tez zadnymi cudamitechniki ani wydajnosci nie sa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, wyniki z everesta i jakiegokolwiek progsa mozesz sobie wsadzić wiesz gdzie.

Po drugie, możesz mieć zajebiaste problemy przez to, że ciągniesz napięcie dla procka z +5V a linia (3,3V+5V) ma w większości tych zasiłek dość niską obciążalność. Dorzucisz jeszcze mocniejszą grafę i podskakujące +12V może popalić ci napędy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może może.... powinno być okej,,, 300w feela spokojnie jedzie 9600pro z 2000+ thortonem (a7v600 więc z 5v proc) itd trochę sprzetu

350w feela (l&c) spox jedzie sempka @ coś koło 2000-2200mhz (a7v880 - znowu 5v) z 9550 po jakims tam oc i inne [ciach!]łki ;)

obydwa kompy już ponad rok ale nie robią przebiegów ponad 5h dziennie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi