Gru Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) Pytanie jak w temacie - interesują mnie wasze SUBIEKTYWNE oceny. Rankingi i tablelki już przejżałem :P Interesuje mnie granie w rodzielczościach panoramicznych np. 1200x768 (dokładnie nie pamiętam) aa i aniso mnie nie interesuje. Zato woledetalei efekty swietlne. AGP/PCI-E - dowolne DX9 - obowiązkowo Dobrze gdyby miała wieciej FPS niż mój GForce 4 Ti 4200 --> ~60 Edytowane 7 Czerwca 2005 przez GRU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Do 500zł: Rejdon 9800 PRO - Piekna karta i hl2 pyka na niej lepiej niz na 6800LE Do 1300zł: Mozna juz o Jakims X800XL pomyśleć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 do 1000zl jakiegos uzywanego 6800 non le/gt/ultra, tez daje rade. a i radeon 9800pro jest sweet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Jako, że jestem posiadaczem karty ze stajni nVidia, zgadzam sie z messem :] (bardzo subiektywna ocena :D ) A tak serio, na mojej karcie w half life nie mialem zadnej scinki (tylko na poczatku zaraz po zaladowaniu przez moment, ale to przez RAM ;/ ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darth_Reaven Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 bierz x800 z allegro i zmoduj na xt pe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Do hl2 i css wystarczajacy jest 9800pro i mocny procek (do grania w 1024x768) a na pcx x800 i wtedy przy mocnym procku mozna komfortowo grac w 1280x960 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Link_mc Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Ja gram na moim konfigu tyle ze na karcie 390/370 w 1024 Wszystko na max + aax6 i anisox8 i nie schodzi ponizej 35 Fps :- ) oczywiscie na nowym systemie bo na tym To ohhh.. :) ja by brałem R9800PRO i potem na XT przerobić. Ale gry nie koncza sie na hl2 bo przeciesz tez ma wyjsc dodatek do hl2 i tam ma być HDR i wtedy juz 9800XT troche odpada i zostają juz 12 potokowe X800 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Ja gram na moim konfigu tyle ze na karcie 390/370 w 1024 Wszystko na max + aax6 i anisox8 i nie schodzi ponizej 35 Fps :- ) 1486330[/snapback] a swistak siedzi i zawija je w te sreberka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Wszystko zalezy gdzie i kiedy. Na singlu to wymagania sa stosunkowo male i naprawde niewiele sytuacji ktore potrafia obnizyc fps do takiej krytycznej granicy. Najwiekszym problemem jest multiplayer i wielka liczba przeciwnikow. W zasadzie normalnie to nie gra sie np 10vs10 (ze juz nie wspomne o wielokrotnie wiekszych serverach) wiec na klasyczne "mecze" limit wymagan tez jest w pewnym stopniu obnizony. Natoimiast z moich obserwacji przy duzej ilosci shaderow spadki fps w hl2 sa koszmarne na moim configu. Tzn poparawa wzgledem karty ~9800Pro jest znaczaca to jednak dalej nie jestem zadowolony z plynnosci. Wyciagajac ~11,5k w 2k3 przy 1024x768 z aa/fa wylaczonym, modele/textury mid i wylaczonymi cieniami spadki potrafia byc znaczne do np 25fps, a sa miejsca ze nawet zjechac mozna ponizej 5fps (ale to juz hardcore ze na sile hl2:dm 40 zawodnikow i np mapa killbox i wszyscy w 1 kadrze :) ). To z drugiej strony oczywiste ze nowe engine'y wielu gier potrafia w okreslonych okolicznosciach powaznie nadwyrezc mozliwosci nowyego sprzetu. Duza poprawe wnosi w hl2 mocne a64 (2.7 np), ale np w moim przypadku srednio chce mi sie przesiadac na nowa platforme, zwazywszy ze niedawno kupowalem ta. Niestety bez tego, inwestowanie w jeszcze lepsza karte nie ma sensu bo i tak nie osiagnie sie zadowalajacych wynikow w hl2. Dodam ze chodzi mi o ~60fps, juz 45-50 wyraznie mi przeszkadzam, ze nie wspomne np o 30 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) trzeba brac pod uwage ze w cs gra sie 5v5, wiec jest ok :) pamietam jak gralem jeszcze troche w css i spadalo mi do 60fps przy 15v15 :D (ale moze z dwa razy mialem taka sytuacje, ze gralo tyle osob) a gralem w 1024 + high bez fsaa i anizo. w sumie rozdzielczosc i detale przy jakich gralem nie robily duzej roznicy w wydajnosci (co mnie bardzo dziwilo). Edytowane 7 Czerwca 2005 przez -mess- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Wszystko zalezy gdzie i kiedy. Na singlu to wymagania sa stosunkowo male i naprawde niewiele sytuacji ktore potrafia obnizyc fps do takiej krytycznej granicy. Najwiekszym problemem jest multiplayer i wielka liczba przeciwnikow. W zasadzie normalnie to nie gra sie np 10vs10 (ze juz nie wspomne o wielokrotnie wiekszych serverach) wiec na klasyczne "mecze" limit wymagan tez jest w pewnym stopniu obnizony. Natoimiast z moich obserwacji przy duzej ilosci shaderow spadki fps w hl2 sa koszmarne na moim configu. Tzn poparawa wzgledem karty ~9800Pro jest znaczaca to jednak dalej nie jestem zadowolony z plynnosci. Wyciagajac ~11,5k w 2k3 przy 1024x768 z aa/fa wylaczonym, modele/textury mid i wylaczonymi cieniami spadki potrafia byc znaczne do np 25fps, a sa miejsca ze nawet zjechac mozna ponizej 5fps (ale to juz hardcore ze na sile hl2:dm 40 zawodnikow i np mapa killbox i wszyscy w 1 kadrze :) ). To z drugiej strony oczywiste ze nowe engine'y wielu gier potrafia w okreslonych okolicznosciach powaznie nadwyrezc mozliwosci nowyego sprzetu. Duza poprawe wnosi w hl2 mocne a64 (2.7 np), ale np w moim przypadku srednio chce mi sie przesiadac na nowa platforme, zwazywszy ze niedawno kupowalem ta. Niestety bez tego, inwestowanie w jeszcze lepsza karte nie ma sensu bo i tak nie osiagnie sie zadowalajacych wynikow w hl2. Dodam ze chodzi mi o ~60fps, juz 45-50 wyraznie mi przeszkadzam, ze nie wspomne np o 30 :/ 1486446[/snapback] Sam sobie odpowiedziales - source wymaga bardzo silnego procesora. Ja gram w css i na moim sprzecie da sie grac w 1024 high ale bez upiekszaczy. Jak mialem sprzet niepodkrecony to czasem juz nie bylo komfortowo, podkrecenie karty nic nie dalo dopiero jak procka podkrecilem o 540mhz w gore zrobilo sie lepiej, o niebo lepiej. Kupisz 6800ultra i ciagle nie bedziesz zadowolony - trzeba ci procka jak grasz w hl2 dm przy takiej ilosci graczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Ja gram na moim konfigu tyle ze na karcie 390/370 w 1024 Wszystko na max + aax6 i anisox8 i nie schodzi ponizej 35 Fps :- ) oczywiscie na nowym systemie bo na tym To ohhh.. :) ja by brałem R9800PRO i potem na XT przerobić. Ale gry nie koncza sie na hl2 bo przeciesz tez ma wyjsc dodatek do hl2 i tam ma być HDR i wtedy juz 9800XT troche odpada i zostają juz 12 potokowe X800 :) 1486330[/snapback] włąsnie kolega zauważył najbardiej istotny aspekt HDR to właśnie główny powód podięcia przezemnie prac nad zmianą grafiki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crusader Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 bez kitu 60 fps'ow na titaniu 4200 ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 bez kitu 60 fps'ow na titaniu 4200 ?? :D 1493790[/snapback] i co w tym dziwnego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gru Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 i co w tym dziwnego? 1494209[/snapback] Dałem za nią prawie 800pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CuBa Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Za 700 pln masz 6800LE za 800 pln X800. Imho mam na sprzedaż 6800LE nówki po tyle i X800XL po 950 zł jak coś to na priv. Chyba najrozsądniejszy wybór kart graficznych jest w przedziale 700-1000 zł bo wg. mnie więcej to już się tylko przepłaca jak i tak ta karta szybko spadnie o te pare setek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...