coolister Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) WITAM ! Mam problem następującej natury: niedawno zmieniłem płyte główną na wyżej wymienioną po podłączeniu wszystkiego i zainstalowaniu win xp home sp2 oraz sterowników i directx 9.0c. przestały chodzic gry(wtedy miałem grafe geforce4 440mx na której wcześniej wszystko chodziło)myślałem że to wina grafy (agpx4)a że i tak miałem zamiar ją zmienić to to uczyniłem. dzisiaj kupiłem radeona saphire 9800pro i problem nadal występuję. w 3d marku 2001 wynik jest około 10000 na geforce miałem 6000. czy taki wynik jest ok? radeon jest na 256 bitowej pamięci. w biosie częstotliwośc agp mam ustawione na normal ale nawet jak przestawię na 66 mhz to jest tak samo. mam podkręconego athlona xp 1800 który chodzi jak 2100 (1.75 Ghz) w aidzei wyczytałem że bieżąca prędkość agp to 4 ale w biosie nie ma mozliwości ustawienia tej prędkości........ już nic z tego nie rozumiem Czy ktoś z was wie co może byc powodem tego że gry się wyłączają??? Edytowane 7 Czerwca 2005 przez coolister Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Ustaw procka na defaul i poluzuj timingi pamięci. Co z napięciami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 zmień stery na najnowsze omegi (poprzednie stery usun drive cleanerem) i trzymaj kciuki B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 rozumiem ze sterowniki do plyty zaistalowales poprawnie? a mzoe twoja zasilak nie wytzrymuje, jak radeon pzrechodzi w tryb3d to pobiera duuz owiecej pradu nic mx440. sprawdz te 2 rzeczy!:) pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolister Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Wszystko ustawione na default procek i pamięci.(i nadal to samo) Zasilacz raczej wytrzymuje spokojnie 400 Watt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Spróbuj włączyć ta karte na sprzęcie od kumpla i zobacz ile ma pkt i czy wszystko jest w porządku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieniek Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) w aidzei wyczytałem że bieżąca prędkość agp to 4 ale w biosie nie ma mozliwości ustawienia tej prędkości........ już nic z tego nie rozumiem Czy ktoś z was wie co może byc powodem tego że gry się wyłączają??? 1485903[/snapback] Najpierw zrób "clear cmos" , a potem załaduj optymalne ustawienia "load optymizet setings"czy jakos tak , to przynajmiej AGP8 bedziesz miał powodzenia :) Edytowane 7 Czerwca 2005 przez Wieniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...