yyy Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Witam! Skladam sobie budzetowego kompa i potrzebuje pomocy w doborze komponentow. W tej chwili mam obudowe codegen ms2 (zasilacz 200w) i plyte asus a7n8x-vm (micro atx na nforce2). Komputer do zastosowan domowych, filmy, muzyka i internet, gierki w low detail. Jaki procek byscie polecili? Barton czy Sempron? Cena od 200-350zl (gorna granica najlepiej z chlodzeniem) Co myslicie o nagrywarce dvd LITEON 1693S - jest stosunkowo tania (~200zl) i pelno tego na allegro. Kolejna sprawa to pamieci? 512mb w cenie do 200zl - co byscie polecili. Aha jeszcze kwestia chlodzenia - znalazlem cos takiego - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53469827 - ile ten radiator jest warty? Niestety nic wiekszego do tej obudowy sie nie zmiesci (ten wejdzie "na styk"). Z tego co sie orientuje na tym zasilaczu i tej plycie nie mam praktycznie zadnych mozliwosci podkrecania (jezeli jestem w bledzie to poprawcie mnie), wiec zalezy mi na wysokim stosunku jakosc/cena. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Od konca: - pentagram dobry jest i w tej cenie chyba najlepszy ale pewnosci nie mam - ramy twinmosa albo hynixa D43 - nagrywarke wez NEC'a albo LG. tez ok 200,- PLN kosztuja a lepsze. Lite-on'y ponoc padaja - proca wez Semprona 2800+, razem z tym pentagramem bedzie cos ok 350,- zasilacz codegen to hmm raczej low-end... ja bym sie chyba bal uzywac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yyy Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Oki. Czyli kwestia chlodzenia rozwiazana, z nagrywarka i ramem tez wszystko wiadomo. Dalej zastanawiam sie nad prockiem - jak duza jest roznica w wydajnosci miedzy Bartonem a Sempronem? Nie chodzi mi o wartosci w mhz, a te oznaczenia AMD. Np. Baron 2200+ i Sempron 2200+. Slyszalem, ze Semprony mimo podobnego oznaczenia sa nizej taktowane, pozatym duzo wolniejsze. Czy nie oplaca sie bardzij zamiast tego semprona 2800+ ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> np. Bartona 2200+ lub 2500+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Sempron ma 256kb cache l2 (oprócz tego pod SocketA z oznaczeniem 3000+, gdyż jest to Barton3000+ z nową nazwą(jądro Barton i 512kb cache l2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...