Skocz do zawartości
mate76

DangerDen - zamówienie

Rekomendowane odpowiedzi

OK, ja na pewno zamaiwiam weze z Tygonu,

Zerex Racing Super Coolant

A jak dobrze pojdzie to blok wodny i chlodnicze tez. ale jeszcze nie jestem pewien czy mi kasy starczy.

Jesli to pomoze, to moge tam zamowic rzeczy ktore kupilbym w Polsce, ale zwiekszy to wartosc zamowienia i bedzie mozna negocjowac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, ja na pewno zamaiwiam weze z Tygonu,

Zerex Racing Super Coolant

A jak dobrze pojdzie to blok wodny i chlodnicze tez. ale jeszcze nie jestem pewien czy mi kasy starczy.

Jesli to pomoze, to moge tam zamowic rzeczy ktore kupilbym w Polsce, ale zwiekszy to wartosc zamowienia i bedzie mozna negocjowac...

Pamietaj, ze musisz tutaj podac konkretne dane odnosnie zamowienia, czyli dlugosc wezy itd

Jesli zdecydujesz sie na chlodnice (nagrzewnice), to jej cena wowczas wyniesie na 100% $25 (tyczy sie naturalnie wszystkich)!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powaznie sie zastanawiam nad Black Ice Xtreme

Nie spodziewam sie, zeby ta nagrzewnica od chevroleta czy czegos tam byla lepsza od tego co mam teraz... czyli the Cooling Cube, wg ich cennika(discontinued) to $55 czyli chyba lepsza...

A co do konkretow, to mam jeszcze 3 dni na zastanowienie sie, tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powaznie sie zastanawiam nad Black Ice Xtreme

Nie spodziewam sie, zeby ta nagrzewnica od chevroleta czy czegos tam byla lepsza od tego co mam teraz... czyli the Cooling Cube, wg ich cennika(discontinued) to $55 czyli chyba lepsza...

A co do konkretow, to mam jeszcze 3 dni na zastanowienie sie, tak?

Odnosnie nagrzewnicy. Biorac pod uwage sama jej objetosc nagrzewnica od chevette bedzie conajmniej z Extreme porownywalna, a koszt prawie 3 razy mniejszy, jak masz tyle kasy, to kup lepiej 2 od chevette, wtedy bedziesz mial wydajnosc! A od Cooling Cube jest lepsza na 100% (wieksza powierzchnia rurki<>finy, wiecej samych rurek, mniejsze opory przeplywu), jest lepsza nawet od Super Cube!!! Jesli cena jest dla ciebie jedynym wyznacznikiem jakosci, to musisz ta postawe zweryfikowac :) No chyba, ze zalezy ci na ladnie wygladajacej "firmowej" chlodnicy wartej >250PLN, wtedy ok :)

Ale ciekawi mnie co innego, dlaczego nie spodziewasz sie? pytam powaznie, moze cos mi umknelo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok mate, a wiec:

ZAMAWIAM:

The Heater Core with 1/2" fittings - 4 sztuki

ale zamowienia raczej nie koniec, jednak tak sie wlasnie zaczyna.

Witchhunter ...cały czas rozmawiacie z mate o tych kolorowych nagrzewniczkach tylko gdzież tu po drodze w poscie wyszło ze razem to by gdzieś wyszło 170zł

Dobra niech ktoś mi wyłumaczy jak koniowi :

ile mam wpłacić teraz za tą nagrzewniczke (miedzianą) i jakie konto do końca listopada ?????

Ile średnio bede musiał dopłacić w 2 przelewie

i ile bedzie cena końcowa

bo jak sie okaże 250 to wiadomo

wiec ...... prosze o info(sorki ze taki nie kumaty jestem ale po 8 godzinach wiercenia w miedzi już nie mysle ):D:D:D:

Mowimy o:

Dołączona grafika

Jak sie wyspisz :) poczytaj na spokojniejak jak to ma wygladac, mate opisal to jasno. Najpierw zamowienie do konca listopada, potem mate wysyla liste do DangerDenu, oni mowia ile nam obniza za to, ze bierzemy sporo sztuk, podaja mase i koszt przesylki, wtedy przeliczamy dolary na zlotowki i wplacamy odpowiednie kwoty na konto mate-a. W tej kolejnosci mniej wiecej.

Wiec, jesli zamowimy 10 i wiecej sztuk, to cena za jedna $25, do tego liczmy $15 za przesylke z usa do wawy i z wawy do ciebie i mamy jakies $40, czyli 160PLN +/- 10PLN... ale dokladny koszt przesylki bedzie znany dopiero po zamowieniu, mowie cie mniej wiecej...

dzieki za cierpliwośc Witchhunter ale moje szare komórki zostły na 2 z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ym ferezie ale dalej myslą w ten sam sposób

Prosze o zamówienie dla mnie 1 nagrzewniczki (12mm)

i czekam na dalsze info jak Mate złozy zamówienie "to jak co i po co" (czytaj gdzie kase,ile kasy,kiedy paczka :):D:D:

a teraz ide spać bo za 4 godziny do pracy 3majta sie ludziska i nie zapomnijcie o 1 sztuce DLA MNIE !!! :)))

Czy nie prościej kupic sobie nagrzewniczke do kadeta D ktora jest taka sama, naszrocie kupiłem ja za 25 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy nie prościej kupic sobie nagrzewniczke do kadeta D ktora jest taka sama, naszrocie kupiłem ja za 25 zł :)

Czy musisz cytowac az takie wielkie kawalki tylko po to, zeby wklepac 2 linijki? potem sie dziwicie, czemu strony sie wolno wlaczaja a modemowcy (czyli i ja) narzekaja... spokojnie

Watpie, ze nagrzewnica do Opla pochodzi ze stajni General Motors, a do tego z 86 roku. Jesli dostales na szrocie nagrzewnice calkowicie z miedzi w dobrym stanie to sie ciesz, ja na szrocie niedaleko przejzalem ok. 100 nagrzewnic (mieli oddzielnie, dobre chlopaki, sortuja) i byly same aluminiowe :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy musisz cytowac az takie wielkie kawalki tylko po to, zeby wklepac 2 linijki? potem sie dziwicie, czemu strony sie wolno wlaczaja a modemowcy (czyli i ja) narzekaja... spokojnie

Watpie, ze nagrzewnica do Opla pochodzi ze stajni General Motors, a do tego z 86 roku. Jesli dostales na szrocie nagrzewnice calkowicie z miedzi w dobrym stanie to sie ciesz, ja na szrocie niedaleko przejzalem ok. 100 nagrzewnic (mieli oddzielnie, dobre chlopaki, sortuja) i byly same aluminiowe :(

To prawda troche to długo moze sie ladowac.

Producentem tej nagrzewnicy jest Harrison a co do wykonania to jest lepsze niz ta z Danger Den, u siebie jakos nie mam problemu z miedzianymi i mosieznymi nagrzewnicami :). Jestes pewniem ze ta nagrzewnica jest cala z miedzi bo cos mi sie wydaje ze jest przynajmniej czesciowo z mosiądzu. Jakie ma wymiary??

A czy myslisz ze dobra niemiecka robota jest gorsza od GENERAL MOTORS??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Producentem tej nagrzewnicy jest Harrison a co do wykonania to jest lepsze niz ta z Danger Den, u siebie jakos nie mam problemu z miedzianymi i mosieznymi nagrzewnicami :). Jestes pewniem ze ta nagrzewnica jest cala z miedzi bo cos mi sie wydaje ze jest przynajmniej czesciowo z mosiądzu. Jakie ma wymiary??

Hej hej, ja nie krytykuj twojej nagrzewnicy, masz szczescie i to sie chwali, nie twierdze, ze ta od opla jest gorsza ani lepsza, sprzeciwiam sie jednak stawiania miedzy nimi znaku rownosci. I oczywiscie, jest czesciowo z mosiadzu, jednak w wiekszosci jest z miedzi (czesciowo zbiornik i finy). Wymiary to o ~15x18x5cm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej hej, ja nie krytykuj twojej nagrzewnicy, masz szczescie i to sie chwali, nie twierdze, ze ta od opla jest gorsza ani lepsza, sprzeciwiam sie jednak stawiania miedzy nimi znaku rownosci. I oczywiscie, jest czesciowo z mosiadzu, jednak w wiekszosci jest z miedzi (czesciowo zbiornik i finy). Wymiary to o ~15x18x5cm...

Nie traktowałem tego osobiscie :) po prostu zaciekawil mnie prawie identyczny wygląd. Czyli miedziane są finy??

Wymiary mojej nagrzewnicy to 16x19x3 cm bez zbiornikow ze zbiornikami 20x 19 x3 cm. Ta general motors na pewno jes lepsza ... bo jest nówka:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie traktowałem tego osobiscie :) po prostu zaciekawil mnie prawie identyczny wygląd. Czyli miedziane są finy??

Wymiary mojej nagrzewnicy to 16x19x3 cm bez zbiornikow ze zbiornikami 20x 19 x3 cm. Ta general motors na pewno jes lepsza ... bo jest nówka:)

Tak, finy sa miedziane, z tego co sie dowiedzialem, srebrny kolor na zewnatrz zwdzieczaja cynie, ktora laczy sie calosc podczas produkcji. Ta twoja ma troche "glupie" wymiary, mozna do niej wlozyc 2 92mm wiatraki, ale 2x120 mm sie raczej nie da (chyba zeby poszerzyc shroudem), ma tez ciut mniejsza pow. oddawania ciepla, wiec ta GM z 2 120mm (po jednym na strone) dalaby sobie rade pewnie lepiej, ale nieznacznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, finy sa miedziane, z tego co sie dowiedzialem, srebrny kolor na zewnatrz zwdzieczaja cynie, ktora laczy sie calosc podczas produkcji. Ta twoja ma troche "glupie" wymiary, mozna do niej wlozyc 2 92mm wiatraki, ale 2x120 mm sie raczej nie da (chyba zeby poszerzyc shroudem), ma tez ciut mniejsza pow. oddawania ciepla, wiec ta GM z 2 120mm (po jednym na strone) dalaby sobie rade pewnie lepiej, ale nieznacznie.

Dokładnie tak jak piszesz z tym ze dla mnie wymiary sa po prostu ekstra ponieważ mam dwa wentyle aluminiowe PAPST 170 mm (takie okrągłe) ich znamionowe zasilanie to 48 V ale ida bez poblemu na 12-15 i sa wtedy naprawde ciche. Te wymiary co mi podales to z zbiornikami czy tylko sam "wkład"??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak piszesz z tym ze dla mnie wymiary sa po prostu ekstra ponieważ mam dwa wentyle aluminiowe PAPST 170 mm (takie okrągłe) ich znamionowe zasilanie to 48 V ale ida bez poblemu na 12-15 i sa wtedy naprawde ciche. Te wymiary co mi podales to z zbiornikami czy tylko sam "wkład"??

No to faktycznie ci przypasowalo :) Papst jest widze naprawde niezly, jesli te wiatraki moga chodzic na 25% zasilania. Te wymiary to calkowite, powierzchnia oddawania to kwadracik 15x15cm :)

Czy masz te wiatraki "zeshroudowane" czy po prostu przytkniete do nagrzewnicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to faktycznie ci przypasowalo :) Papst jest widze naprawde niezly, jesli te wiatraki moga chodzic na 25% zasilania. Te wymiary to calkowite, powierzchnia oddawania to kwadracik 15x15cm :)

Czy masz te wiatraki "zeshroudowane" czy po prostu przytkniete do nagrzewnicy?

Na razie mam na nagrzewnicy jeden taki wiatrak, dorobilem uchwyty i przykręcilem wentyl na stałe. Zastanawiam się czy drugi taki wentyl po przeciwnej stronie stronie cos by dał, jak bede mial chwilke to moze sprawdze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie wyspisz  :) poczytaj na spokojniejak jak to ma wygladac, mate opisal to jasno. Najpierw zamowienie do konca listopada, potem mate wysyla liste do DangerDenu, oni mowia ile nam obniza za to, ze bierzemy sporo sztuk, podaja mase i koszt przesylki, wtedy przeliczamy dolary na zlotowki i wplacamy odpowiednie kwoty na konto mate-a. W tej kolejnosci mniej wiecej. 

Wiec, jesli zamowimy 10 i wiecej sztuk, to cena za jedna $25, do tego liczmy $15 za przesylke z usa do wawy i z wawy do ciebie i mamy jakies $40, czyli 160PLN +/- 10PLN... ale dokladny koszt przesylki bedzie znany dopiero po zamowieniu, mowie cie mniej wiecej...

Mysle nad zamowieniem bloczku.. i jedna rzecz mnie zastanawia.

o ile paczka z 1-3 bloczkami ma jeszcze szanse przejsc bez cla (tak jak napisal ktorys z kolegow, ze sie z nimi dogadal), to nie wydaje mi sie, zeby paczka z kilkunastoma bloczkami, radiatorami, wezami itp. miala szanse...

jesli trzeba bedzie zaplacic clo i vat, to wiecej wydamy na to niz zaoszczedzilibysmy kupujac duza ilosc od danger dena...

chyba, ze ktos ma jakis pomysl na panow celnikow, oprocz poproszenia dena o konkretna fakture i opis na paczce.

kto ze stanow przysyla kilkanascie "uzywanych" bloczkow???

poprostu mnie to zastanawia.

pozdrofki.

mati.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok mate, a wiec:

ZAMAWIAM:

The Heater Core with 1/2" fittings - 4 sztuki

ale zamowienia raczej nie koniec, jednak tak sie wlasnie zaczyna.

Maly update:

Do powyzszego prosilnym jeszcze dorzucic

RedLine Water Wetter - 12 oz - 1 sztuka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciało mi się czytać calego wątku (leniem jestem) i moze troche offtopic napishe ale doradzcie.Ktory z tych wszystkich dangerden'ów jest najlepszy?

Wszystko zalezy do czego ci to potrzebne. Jak procesor -> maze3 (wersja bez mozliwosci dolozenia TECa ("peltiera") lub maze3-1 jesli chcesz kiedys dolozyc TECa. Jesli grafika, to blok na grafike, jak nb to blok na nb. Co do maze3 to *lepiej* kupowac bloki z pokrywka z miedzi, gorzej wygladaja znacznie, ale przynajmniej masz gwarancje, ze nie peknie, co przezroczystym maze-om sie dosc czesto zdarzalo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Listopad dobiegl konca, nie uwazasz mate, ze powinienes dac jakies oznaki zainteresowania naszym zamowieniem :?: A moze faktycznie madafakar mial racje i wszystko skonczy sie zanim naprawde sie rozpocznie (OBY nie) :?: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dlugo sie namyslalem, ale chyba sobie upgrejdne powaznie chlodzenie kompa. Jeszcze chcialbym sie upewnic, teraz sie pytamy po ile to, a kiedy bede musial wplacic gotowke? Bo panie z ksiegowosci mowia, ze najprawdopodobniej dopiero w styczniu kasa bedzie, a takie zamowienia do dangerdena co miesiac sie nie zdarzaja :( Mysle zreszta, ze zamowienie po swietach to dobry pomysl, bo kazdemu chyba troche kasy pod choinke wpadnie ;)

Z drugiej strony przed switami duzy ruch pocztowy jest i moze by przeszlo bez cla etc.. Dostaje dosc czesto paczki z Zipami z Austrii i wiem ze tak co piata przesylke sprawdzaja :( Z trzeciej strony jak to do celow niekomercyjnych, czyli prezent swego rodzaju, to czemu mielbysmy placic clo...

Tak czy inaczej jak juz dostane te pieniadze, to bedzie mnie stac na:

1.Peltier 226W potted

2.Maze3-1, AMD copper top, brass 1/2 fitting, extra oring,

3.The Heater Core 1/2 fittings

4.Waterwetter 12oz

5.Tygon 1/2id tubing 180cm/6ft (cholernie drogie - wychodzi 36zl za metr)

6.Papst 4312L bare wire

Razem wychodzi $167 bez znizek, czyli koszmarnie drogo jak na polskie warunki, jak by zeszli za taki zestaw gdzies do $150 przynajmniej , to moge brac.

31h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Listopad dobiegl konca, nie uwazasz mate, ze powinienes dac jakies oznaki zainteresowania naszym zamowieniem :?:  A moze faktycznie madafakar mial racje i wszystko skonczy sie zanim naprawde sie rozpocznie (OBY nie) :?:  :!:

Słuchaj, nie wiem czy zauważyłeś, ale sobota+niedziela=weekend i nie wszyscy muszą koniecznie siedzieć w tym czasie przy komputerze.

Tak przy okazji. Ważne są tylko te zamówienia które zostały złożone do końca listopada. Zasady to zasady.

Dzisiaj wieczorem zobaczę kto co zamówił, pozbieram wszystko razem i wyślę Danowi.

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie kloccie sie o zasady...

bo to nie ma sensu..i nie ma o co ;P

rozumiem ze sob+niedz=weekend

ale z drugiej strony niedz=1.12 a dzis juz jest 2.12

a niby do konca list. mialo byc zamawianie, i od razu hehe wysylka maila do dd

wiec zarowno jedna jak i druga strona nagina zasady ;P

milo ze sie odezwales mate.. zrozum.. taki twardziel przestrzegajacy honorowego kodeksu zamawiacza ;P a tu 1.12 nie odezwales sie co i jak.. no to draak sie zaciekawail co jest grane.. szczerze mowiac ja tez.. ale jak widac cierpliwoscia ce<span style="color:red;">[ciach!]</span>e sie nieco wieksza (no offence drak :)

po prostu chce(my) byc informowani jak tam idzie nasze postepowanie i walka o znizke ;)

a tak z ciekawosci, czy moglbys podac ile osob zamowilo i mniej wiecej ile kasy wywalimy.. mam nadzieje,ze pozostali co zamowili nie maja nic przeciwko, a jesli tak to prosze o jakis komentarz na forum, zawsze mozna przeciez wyslac to mailem do tych co zamowili, i uniknie sie oczat innych ludzi :)

co wy na to?

cya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mate- bez urazy, po prostu chcialem bys dal jakikolwiek znak, ze ciagle "monitorujesz" nasze zamowienie. Spotkalem sie juz tyloma podobnymi inicjatywami, ktorych fianl byl po prostu zalosny (vide zamawianie ddr via 4max i nvision), ze teraz na kazdy, nawet pozorny, przejaw "olewactwa" reaguje alergicznie. Jednak widze, ze w tym przypadku jest inaczej, tak wiec jeszcze raz- sorki mate!.

KREMator- co do mojej cierpliwosci to zapewniam Cie, ze jest ona praktycznie nieskonczona. Kilkugodzine stanie do dziekanatu i korki w K-ce zrobia z kazdego prawdziwego mnicha :wink:

Masz racje odnosnie podania finalnej liczby "zamawiaczy", kwoty na jaka opiewa nasze zamowienie oraz proponowanych przez den'a znizek (jedynym sensownym sposobem bedzie podanie ceny kazdego zamawianego towaru z opustem- kazdy wtedy bedzie wiedzial ILE FAKTYCZNIE ma zaplacic [bez shiping cost naturalnie].

To chyba wszystko. Przypuszczam, mate, ze jestes zapracowny (jak wiekszosc z nas) ale postaraj sie podac jakies konkrety w miare szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zamówienia dołączyli się (p.Jacek Remiszewski napisał do mnie maila o treści "piszę się na zamówienie". Ja jednak zostanę przy swojej formie):

- Witchhunter

- wizjonerek

- draak_2002

- marcus

- KREMator

- Varrol

razem kupujemy:

- 1 szt. Maze 3 AMD (bez szczegółów bo każdy może sobie wyżej zobaczyć)

- 1 szt. Maze 3 Socket 487 (j.w.)

- 4 szt. WaterWetter 4oz

- 7 szt. Heater Core 1/2"

- 1 szt. GF4 block

- 1 szt. Z-Chip Block

- 1 szt. Water Wetter 12oz

- 4m Tygon Tubing

- 20 szt. Plastic Hose Clamps

- 1 szt. Clear Reservoir

- 2 szt. Polypropylene Fittings Straight

- 4 szt. Polypropylene Ys

- 1 szt. 172W Peltier

Razem wychodzi (po normalnych cenach bez wysyłki) jakieś $571,45

Wyślę teraz listę Danowi i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zamówienia dołączyli się (p.Jacek Remiszewski napisał do mnie maila o treści "piszę się na zamówienie". Ja jednak zostanę przy swojej formie):

- Witchhunter

- wizjonerek

- draak_2002

- marcus

- KREMator

razem kupujemy:

- 1 szt. Maze 3 AMD (bez szczegółów bo każdy może sobie wyżej zobaczyć)

- 1 szt. Maze 3 Socket 487 (j.w.)

- 4 szt. WaterWetter 4oz

- 7 szt. Heater Core 1/2"

- 1 szt. GF4 block

- 1 szt. Z-Chip Block

- 1 szt. Water Wetter 12oz

- 4m Tygon Tubing

- 20 szt. Plastic Hose Clamps

- 1 szt. Clear Reservoir

- 2 szt. Polypropylene Fittings Straight

- 4 szt. Polypropylene Ys

Razem wychodzi (po normalnych cenach bez wysyłki) jakieś $571,45

Wyślę teraz listę Danowi i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Mateusz

Nie zapomniałes przypadkiem o mnie :?: :?: Przecież kilka razy pisałem, że chcę Pelitiera 172W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź Dana:

- 1 szt. Maze 3 AMD (bez szczegółów bo każdy może sobie wyżej zobaczyć) - $52,75/szt. (bez zniżki)

- 1 szt. Maze 3 Socket 487 (j.w.) - $49/szt. (bez zniżki)

- 4 szt. WaterWetter 4oz - $2.98/szt. (15% zniżki)

- 7 szt. Heater Core 1/2" - $27,5/szt. (21,5% zniżki)

- 1 szt. GF4 block - $76 (bez zniżki)

- 1 szt. Z-Chip Block - $40,5 (bez zniżki)

- 1 szt. Water Wetter 12oz - $6,38 (14,5% zniżki)

- 4m Tygon Tubing - $2,61/ft (10% zniżki)

- 20 szt. Plastic Hose Clamps $0,64/szt. (14,5% zniżki)

- 1 szt. Clear Reservoir $25/szt. (bez zniżki)

- 2 szt. Polypropylene Fittings Straight $0,85/szt. (15% zniżki)

- 4 szt. Polypropylene Ys - $1,49/szt. (15% zniżki)

- 1 szt. 172W Peltier - $36,5/szt. (bez zniżki)

Przesyłka niezależnie od tego czy FEDEXem czy USAirMail $80

Razem $624,94 czyli zaoszczędzimy $63

Ufff...

Jutro policzę ile na kogo wychodzi, bo dziś mi się już nie chcę.

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi