RS Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) Witam. Na uczelni zblizaja sie zaliczenia i egzaminy... Probujemy od parku godzin rozwiazac ze znajomymi tą całkę Całka: (1-3x^2)arcsinxdx Wychodza zawsze jakies bzdury. Dalbym z nia spokoj, ale wg babki od matmy jest ona prosta i na max 2 linijki..... :blink: Podaje link'a do skana z naszym "rozwiazaniem" ( ta dluga strzalka obrazuje podstawienie ). Kto temu da rade ma u mnie dobrego browara na zjezdzie :wink: Edytowane 7 Czerwca 2005 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 twoj link nie dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Działa wklej link do przeglądarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 ok juz dalem na Imageshack'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) A przez podstawienie :>? np t=1-x^2 ?? :> tak się pytam po kole jestem ;) i nie myśle za dobrze o tej porze :D Edit Policzyłem mathacd tylko jedno arcsin to acsinh :>? jeśli tak mam rozwiązanie. Edytowane 7 Czerwca 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) to podstawieie do niczego ciekawego nie prowadzi.... jakie rozwiazanie ? mozesz jakis zrzut ekranowy zapodac ? Edytowane 7 Czerwca 2005 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Podaj gg prześle Ci zrzut ekarnu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) troche na okolo ( no dobra mega na okolo ale moze jak by z tym wynikiem cos zrobic...) licze dalej :P a same J bym policzyl tak: ale nie mam pojecia jak to zrobic w 2 linijkach :/ Edytowane 7 Czerwca 2005 przez qbusek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) qbusek: dobry pomysl z rozwiazaniem I zklecilem to w calosc i na koncu potege ulamkowa na pierwiastek zamienilem, wyglada to tak :) Dzieki wszystkim za zaangazowanie i pomoc qbusek i Dominik po browarze na zjezdzie :wink: Edytowane 7 Czerwca 2005 przez RS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 no i najwazniejsze ze calka wyszla :) bdw. moze chcesz dostac kilka caleczek potrojnych ? :> tam dopiero jest hardkor ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cavemanpg Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 bdw. moze chcesz dostac kilka caleczek potrojnych ? :> tam dopiero jest hardkor ;) 1486510[/snapback] Potrójnie to się raczej "normalne"(praktyczne) funkcje całkuje. Takiego kalafiora w potrójnej całce nie widziałem. No moze na jakichś studiach matematycznych to sie robi, ale gdzie indziej to nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Jak chcecie hardkor to sobie liczcie calki powierzchniowe z rotacji :P (Elektrodynamika Falowa sie ten przedmiot nazywa - niezly hardkor ;]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 taa... twierdzenie gaussa i stoksa rulezz ... lol ;) ehh w piatek kolo z tego ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...