Skocz do zawartości
durczyn

Chieftec ,,bravo" Co Zrobic Z ......

Rekomendowane odpowiedzi

Taką bude włąśnie sobie kupiłem:::

http://img269.echo.cx/img269/9894/case0016hc.jpg

Jestem w niej zakochany po uszy!!! włąśnie zamówiłem już kułeczka do niej by po podłodze nie szurać nią.... no w ogóle to jest cudeńko. Problem taki że pewnego razu podczas przemieszczania odprysło mi żeberko!!:::

http://img269.echo.cx/img269/6130/case0022ai.jpg

Co prawda tego niewidać za bardzo, ale sama świadomość jest cholernie wkurzająca!!!! macie pomysł jak to łądnie zamaskować? lub mało widocznie zmodować, ?? w sumie panel nowy 20zł kosztuje, no ale 20zł za jedno zeberko? najpierw bym posłuchał opini i pomysłów zanim sam cośspapram..

PS: sprawa delikatna bo na punkcie ,,bravo" jestem wrażliwy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT :)

gdzie kupiłes i ile dałeś?

to jest of course big tower?

nie było wersji srebrno czarnbej?

Sorry za offtopica, ale jestem własnie na kupnie i nie wiem czy warto . . .

jeżeli możesz napisz za i przeciw . będę wdzięczny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obudowa nowa z zasilaczem średnio 500zł, czarna jest piękna, stylowa, klasyczna, mase możliwości z nią można robić, ma sporo kieszeni itp, dziurek na wiatraczki ma 10 na uaprtego :D, i ma z boku dzrwiczki na kluczyk otwierane jak w samochodzie :P <ko bez zawiasów>:P

przykleić sięnieda, bo zeberko gdzieś wypadło i nieznalazło sie:(, a co do napisu, dobry patent ko znaleśc taki CHUDY napis też ciężko , chyba że na niego kolejne propozycje, ale może wyglądac mało proporcjonalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no budy sa wypas. Nadal troche zaluje ze nie moglem sobie pozwolic na Big towera kosztem mobilnosci ;/

Dragony sa lepsze jesli chodzi o rozmieszczenie wentyli niz w lbxach i innych wersjach. Boczne wentylowaniu dyskow powoduje ze powietrze od nich nie owiewa np jak u mnie ma to miejsce SB dzieki czemu temperaturka drastycznie spadla.

Lbx maja ta zalete ze przy wyjmowaniu dysku z kompa nie trzeba demontowac karty graficznej jak ma to miejsce u mnie w bx dragonie mid.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to z lcd tez myślałem!! ko jaki lcd, skąd go brac i jak to ustawić to niewime, moge nawet ekranik od noki starej wsadzić w wycięty otwór, ale z budy dzwonić niebęde :D , żebym przy okazji nie****ył budy, naczy panelu a na lcd więcej wydam kasy jak na nowy panel:D:D:d

co do big tower bravo, jestem dumny z niej, co komu pasuje poprostu<tak dumny że jedno żeberko mnie wku888a >:P

PS:

pomysł z małym napisem jest całkiem okej, np napis z serią budy, jakiś taki wypełniający bude i estetyczny :D

są w śród was talenty artystyczne? bym skorzystał lub sięporadził:D:D:D

PS2:!

w sumie lcd wole w śrdoku, bo taka ładna klasyczna buda big tower najpieknijsza bez modów na zewnątrz :D

dziś lub utro będą kułkaa, jak chętni jesteście zapoznania sięz dokładną budową ,,bravo" moge dac fotki z ważniejszych miejsc :P <sama przyjemność>

ale co z tym żeberkiem ?!

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja linki poprosze i układy gotowe, z lcd <lub alfanumeryczny wyświetlacz> to ja isęnieznać kompletnie, i wole go w środku bardzo chętnie :P ale wpadłęm na pomysł by żeberko wypełnić pomalowaną zapałką !!!! zda to egzamin ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby ładnie to zrobic...hmmm.., może i fajny pomysł, ko całe oczko tej bydy polega na tym że jest ona goła na zewnątrz, w tym jej urok, ale do żrodka jak najbardziej :D:D, chyba skorzystam, ale co do żeberka to jakośtakoś nietakoś :D:D <lcd w środeczek zrobie, niebieski>

PS: czy można samemu ustawić co ma sięwyświetlac? jakie to ma możłiwości jeszcze?

ps2, do mojej budy żeby tym kabelkiem od lcd dosięgnąć gdziekolwiek to trza przedłużaczy, długa jest przekątna :D, na front panelu bym nic niechciał, w srodku lcd sobie założe bo mam zamiar, no ale wycinać dziure 2x24 znaki"":D w miejscu małego zeberka :(

jak na nic niewpadne to może się tam wklei , najwyżej kupie nowy panel za 20zł, jak z tym mi niewujdzie lub mnie niezadowoli, cała pieknośc TEJ budy polega na prostocie :) to tak jakby swoje dziecko skrzywdzić:(:(

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie może i racja, ja planowałem serwer <tak dla szpanu> i w obudowie serwerowej przydałby sięwyświetlacz co by np temp na procku i pojemność hdd wyswietlał, to możliwe? a jaki polecasz lcd , ?fotki widziałeś panelu, to taki żeby za duzo niewycinać :]

PS: jest możliwość żeby podświetlanie uruchamiać samemu osobno, żeby to sięciągle nieświeciło??

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytaj artykul z tego linka co ci podalem. ja mysle ze jakis 2 liniowy bedzie git. sterowanie podswietlenia albo z jaLCDs albo przelacznikiem.

mozesz wyswielac prawie wszystkie inforamcje na zmieniajacych sie slajdach. temterature proca, mobo, ilosci wolnegomiejsca na dyskach, procent zajetego ramu, zuzycie proca, statystyki sieci, maile, info z winampa, rpm wiatrakow, najnowsze informacje z serwisow zachodnich i jeszcze kilogramy innych informacji :) ido tego prawie wszystko mozna przedstawic za pomoca w pelni konfigurowalnych wykresow B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zachęciłeś mnie na lcd, tyle ze ja jestm z aumieszczeniem go w środku chyba, ciężko mi go wyobrazić sobie na zewnątrz, jakoś niewiem, a i musi być niebieski jak już, tu większość to zielone :P <kwestia diody?>-->kolejny koszt?>

ps, mam fotki fajne budy mojej na wyjechaniu, bo już na kułkach jest:D:D, ko image shack niedziała, to wieczorem zapodam

to wsjo razem ponad 20zł wyjdzie jak luknołem tutaj z przesyłkami:(, ale na wszelki wpadek artykulik sobie wydrukowałem :P

FOTY

http://img109.echo.cx/img109/337/buda0011kz.jpg

http://img109.echo.cx/img109/3769/buda0022jm.jpg

http://img109.echo.cx/img109/4785/buda0039eg.jpg

http://img109.echo.cx/img109/5949/buda0043ao.jpg

i mały problem:D

http://img109.echo.cx/img109/7928/case0021fe.jpg

to żeberko tak malutkie że wcisnąć tam coś bez rozcinania to koszmar:(

a pozatym to pod drukarke siępodpina!! a ja wole sobie drukować :D, coś innego trza z tym żeberkiem

Edytowane przez wirion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeczytaj artykul z tego linka co ci podalem. ja mysle ze jakis 2 liniowy bedzie git. sterowanie podswietlenia albo z jaLCDs albo przelacznikiem.

mozesz wyswielac prawie wszystkie inforamcje na zmieniajacych sie slajdach. temterature proca, mobo, ilosci wolnegomiejsca na dyskach, procent zajetego ramu, zuzycie proca, statystyki sieci, maile, info z winampa, rpm wiatrakow, najnowsze informacje z serwisow zachodnich i jeszcze kilogramy innych informacji :) ido tego prawie wszystko mozna przedstawic za pomoca w pelni konfigurowalnych wykresow B)

1487122[/snapback]

sorki ze sie pod temat podpinam ale tu w schemacie sa diody: BAT 85 (BAT 42), czy sa to diody przelaczajace i jak z ich cena bo reszte w miare sobie oblukalem, a co do nich nie jestem pewien ?? :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tygodnia też mam tą obudowe i od razu myslalem nad wyswietlaczem w drzwiczkach. Jest tylko jeden problem zeby go tam wsadzic trzeba by ciac nie tylko ten wymienny panel ale i drzwiczki bo za panelem jest jeszcze plastik z otworami i raczej wywietlacz sie niezmiesci miedzy panel a drzwiczki chyba ze jakis bardzo cienki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie ja tez jak tylko zobaczylem te drzwiczki to stwierdzilem ze musi tam trafic wyswietlacz :)

niema co gdybac. trzeba ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ekierke, linijke, sowmiarke i pomierzyca potem napisac na tweaka i sie popatrzy na allegro B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi