sinus Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 co da mi lepszą wydajność w gierkach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 qrw... skoncz juz synku z tą serią głupich pytań Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 qrw... skoncz juz synku z tą serią głupich pytań hehehe... fakt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 qrw... skoncz juz synku z tą serią głupich pytań hehehe... fakt. No i po co wogole takie osoby sa na tym forum gosciu sie pyta a takie dwie lamy robia sobie JAJA taki mi tekstami ..Ja nie znacie ODPOWIEDZI to wogole poco piszecie takie teksty licznik mozna sobioe nabic takze konkretnymi odpowiedziami.!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Nono koleś z ciebie jest 3 biggggggg lama bo zamiast odpowiedzieć na pytanie to ty pieprzysz jakieś bzdury nie na temat. sumując moją wypowiedź: wytyka innym a sam nie lebszy. I jak wspomniałeś "Ja nie znacie ODPOWIEDZI to wogole poco piszecie takie teksty licznik mozna sobioe nabic takze konkretnymi odpowiedziami" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 no właśnie! dzięki chris! oni myslą, że od razu wszystko wiedzieli. jak mawia moja mama "uczeni z nieba nie spadli" a skad mam się dowiedzieć jak nie od osób które znają ten problem z własnego podwórka, bo w mojej wiosce na opinii sprzedawców nie można się wogóle opierać. trochę więcej życzliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Podobno nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi :wink: więc do rzeczy, jeśli masz tą płytę którą masz w podpisie to o SDR zapomnij bo ona obsługuje tylko DDR i problem z głowy :P . Druga sprawa po co ci 1gb ram :?: IMHO max ile się teraz opłaca to 384MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 no właśnie! dzięki chris! oni myslą, że od razu wszystko wiedzieli. jak mawia moja mama "uczeni z nieba nie spadli" a skad mam się dowiedzieć jak nie od osób które znają ten problem z własnego podwórka, bo w mojej wiosce na opinii sprzedawców nie można się wogóle opierać. trochę więcej życzliwości. A tak wogóle to twoja płyta nie obsługuje sdrów. Więc to pytanie było naprawde nie na miejscu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No i po co wogole takie osoby sa na tym forum gosciu sie pyta a takie dwie lamy robia sobie JAJA taki mi tekstami ..Ja nie znacie ODPOWIEDZI to wogole poco piszecie takie teksty licznik mozna sobioe nabic takze konkretnymi odpowiedziami.!!!!!!!!!!!! a cmoknij mnie koles w rurę chyba masz jakies nieleczone kompleksy z tymi postami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 no właśnie! dzięki chris! oni myslą, że od razu wszystko wiedzieli. jak mawia moja mama "uczeni z nieba nie spadli" a skad mam się dowiedzieć jak nie od osób które znają ten problem z własnego podwórka, bo w mojej wiosce na opinii sprzedawców nie można się wogóle opierać. trochę więcej życzliwości. to jakbys chłopie nie wiedział to pisze: Twoja płyta jest na kt266A wiec nie obsługuje sdram133 wiec zanim zadasz pytanie zainteresuj sie choc minimalnie tym co masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 qrw... skoncz juz synku z tą serią głupich pytań hehehe... fakt. No i po co wogole takie osoby sa na tym forum gosciu sie pyta a takie dwie lamy robia sobie JAJA taki mi tekstami ..Ja nie znacie ODPOWIEDZI to wogole poco piszecie takie teksty licznik mozna sobioe nabic takze konkretnymi odpowiedziami.!!!!!!!!!!!! a co dlaciebie liczy sie ilość nabitych postów ?? bo dlamnie nie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gordon_23 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Tez mnie wkurzasz Sinus. Dzis nawaliles conajmniej 5 GLUPICH pytan, a jaka temp, a jaki 8500, a czy to zadziala, a czy zalma da rade czy temu podobne... wez sie zastanow, spisz se wszystko na kartke i jutro w jednym topicu zadaj wszystkie pytania i nie rob wiochy :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Twoja płyta jest na kt266A wiec nie obsługuje sdram133 wiec zanim zadasz pytanie zainteresuj sie choc minimalnie tym co masz To że jest na KT266A wcale nie znaczy ze nie może obsługiwać pamięci SDR (zapraszam na stronę VIA) to wynika z konstrukcji płyty. Pozatym K7VTA3 jeśli jest ver. 3.X to jest na KT333 :P Też możesz się minimalnie zainteresować, choć to ECS więc pewnie Twoja wiedza ogranicza się do Epoxa :wink: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Twoja płyta jest na kt266A wiec nie obsługuje sdram133 wiec zanim zadasz pytanie zainteresuj sie choc minimalnie tym co masz To że jest na KT266A wcale nie znaczy ze nie może obsługiwać pamięci SDR (zapraszam na stronę VIA) to wynika z konstrukcji płyty. Pozatym K7VTA3 jeśli jest ver. 3.X to jest na KT333 :P Też możesz się minimalnie zainteresować, choć to ECS więc pewnie Twoja wiedza ogranicza się do Epoxa :wink: 8) mówie dokładnie o tym modelu!!!!-pokaz mi ten dokładnie model ecsa z obsługą sdram 133 a jak nowy rev. jest na kt333 to tym bardziej moja wiedza gwoli sciśłosci nie ogranicza sie tylko do epoxa matołku ps.a tak naprawde to mam głęboko w .... co obsługuje ecs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Twoja płyta jest na kt266A wiec nie obsługuje sdram133 mówie dokładnie o tym modelu!!!!-pokaz mi ten dokładnie model ecsa z obsługą sdram 133 Napisałeś że jego płyta jest na KT266A i z tego faktu wynika że nie obsługuje SDR a to nie tak bo nie chodzi tu o chipset :idea: ps. nie mów do mnie "matołku" bo nie jesteś moim kumplem więc nie pozwalaj sobie za dużo :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChamRyszak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 co da mi lepszą wydajność w gierkach?W grach które nie wymagaja dużej ilosci pamięci wększą wydajnosć dadzą ci DDR-y (to chyba oczywiste). Jeżeli puścisz procesor na FSB 166Mhz to moze to nawet coś zauważysz :wink: .Natomiast pomijając "przyszłościowość" rozwiązania IMHO wybrał bym 1024 SDR. Szczególnie jeżeli pracujesz i grasz pod MS Windows XP. Tak żeby jakimś namacalnym przykładaem poprzeć moją "Humble Opinion" to powiem że ostatnio miałem przyjemność pograć(w sumie cieżko to nazwać pograniem) w demo Doom3 u dwóch kolegów z których jeden ma właśnie 256Mb DDR (tyle że Samsung a nie Kingstona) drugi natomiast 1024 Mb Ramos SDR (mega <span style="color:red;">[ciach!]</span>o chociaz przy mapieciu 3.90v to każdy ram się kreci 8) ). Aby było śmieszniej to obaj maja takie same karty (gf3 ti200 64mb) i prawie takie same procki (niskie modele XP). Na tym sprzęcie na SDR Doom chodzi(mozna tak to ująć) natomiast na tym drugim granie krótko mówiąc denerwuje. W 3D marku jest róznica jakieś 400 na korzyść platwormy DDR (7900i7500). Może prykład z doomem nie jest najleprzy z uwagi na jego kompilacje ale to nie zmienia faktu, że takich gierek będzie raczej coraz więcej. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 napisałem dokładnie o jegio modelu płyty wiec czytaj dokładnie a swoich kumpli nie nazywam -matołkami wiec wybacz za kumpla Cie nie uwazam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 napisałem dokładnie o jegio modelu płyty wiec czytaj dokładnie a swoich kumpli nie nazywam -matołkami wiec wybacz za kumpla Cie nie uwazam Czytam uważnie i dlatego się czepiam :wink: napisałeś o KT266A (już nawet nie chce mi się tego cytować, każdy może zobaczyć parę postów wyżej :P To drugie możemy sobie odpuścić - peace (a co mi tam :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 po pierwsze ten ecs októrym mowa to kt333, po drugie ecs wydał kiedyś płytę kt266 z obsługą sd'erów ma dwa banki sdr i dwa ddr (wiem bo mój kuzyn ma taką mobo i kożysta z sdram'ów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ciekaw jestem kiedy moderatopr zamknie topic?? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 KT266A jest w stanie obsługiwać SDR, pierwsze płty jakie powstały obsługiwały tak jak ECS na SIS 730 i 735 i SDR i DDR, ale potem takie rozwiązanie stało się zbyt kosztowne, i poprzestano tylko na DDR. O ile wiem KT333 też ma możliwośc obsługi SDR, ale nie słyszałem o płycie obsługujacej. Oczywiscie kolega nie musi pytac się dla siebie czy dla swojego sprzętu, patrząc cenowo, dziś można by się zastanawiać, bo za cenę 512 DDR 333 Kingstona można skompletować sobie nie 1, a 1.5 lub 2 GB SDR ramu! Oczywiście, rozwiązanie jedynie marginalnie poprawi wydajność systemu. Większość gier nie zauważy różnicy, a do tego starsze płyty główne mogą mieć tendencję raczej do straty wydajności niż zyskania a i na nowszych przysrost nie będzie oczywisty. Na pewno nie będzie 4 razy szybciej niż na 512 SDR i nie będzie 8 razy szybciej niż na 256, i nawet niekoniecznie będzie 2 razy szybciej. Natomiast porgramy graficzne, z wdzięcznością przywitają nadmiar ramu, choć i tu nie ma ogromnego przyrostu. Stacje graficzne niestety powoli wymierają, i na płycie z 2x Celeron czy 2xPentium II, optimum to 512, podczas gdy większe ilości mogą powodować konflikty. Oczywiście jednoprocesorowa stacja graficzna oparta na w miarę nową płytę i SDR mogłaby zyskać na takiej transakcji. Jak kolwiek półtora giga ramu brzmi dumnie i zachęcająco, wskazane/ zalecane nie jest, a wyłącznie może się okazać przydatne. Jeżeli DOOM3 to zły przykład, to moze przykład z gry dosyć nowej: Morrowind. Gra sprawuje się tak samo na Platformie z 1GB DDR ramu jak na platformie z 256 mega. No moze nie zupełnie, ale nazbyt widocznego przyrostu nie ma. Dobra konfiguracja dl wymagajacych aplikacji to oczywiście 512 DDR i dobra płyta, ale z uwagi na ceny, byc może 512 DDR i KT333 byłoby lepsze na jutro, niż 1.5 GB SDR i KT133A na dziś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No ładnie sami geniusze na forum po prostu odpowiedżcie gościowi bo kulturalnie pyta bartezjusz- ciężki dzień? :( IMHO 1gb abstra<span style="color:red;">[ciach!]</span>ąc od Twojej mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 bartezjusz- ciężki dzień? :( ano dokładnie ale juz peace for all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...