Sir_ice Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) witam dzisiaj zlozylem do kupy mojego dawnego P2, wysiadla w nim mbo na lx'ie i postanowilem zaszalec i kupilem "dziadka wszystkich plyt do oc" :) Abita BE6-II rev 1.2 juz na starcie zamontowalem wekszy wiatrak na procka (z mojego prescotta) dalem troche as5 gdzie trzeba no i wstaje na fsb 90 vcore 2.2V co jak na slabe pamiatki 66MHz (2 koci no name jedna jakis samsung) i tak wydaje mi sie duzo :) tym bardziej ze komp rock stable super pi co prawda 1MB liczyl ~9min ale doliczyl :) czekam juz na 128MB PC133 i mam nadzieje wycisnac pare mhz wiecej zanim zmienie go na jakiegos p3600 jak myslicie do ilu mozna go docisnac? wiem ze ten "nieszczesny" L2cache bedzie kaszanil ale w biose mam opcje cas latency dla cach'u wartosci 1 do 20. Czy tym czasem nie mozna go spowolnic tak zeby mozna bylo osiagnac wyzsze fsb? Poprawcie mnie, jesli zadaje glupie pytanie. <_< Narazie tylko pytam, bo dopoki nie przyjda pamieci nie moge wyprobowac :mur: aha i mam bios z 2001 jest jakis nowszy do tej plyty? bo jakos nie moge natrafic. moze od razu jakis dobrze zmodowany? podpowiedzcie cos. edit: pytanie drugie: tak sie przymiezam czysto teoretycznie (narazie brak mi kredytow lol ) do procka - jakiegos p3 i mysle sobie ze najlepiej cos takiego: P3 600/256/100/1.65 choc gdybym dolozyl te pare zlociszy to moglbym tez wziac to P3 733/256/133/1.65 wiem ze na tej 600 pewnie wjade na fsb ~133 i bede mial 800 ale czy na tym drugim nie zrobie wiecej? to znaczy czy jest szasa ze przekrocze na nim fsb 150? czy wogole na pentiumie za 100 zl mozna wskoczyc na fsb 150???? jeszcze jest kewstia dzielnika agp mam tylko 1/1 albo 2/3 jak wloze proca na 133 to nie wiem czy mi agp wytrzyma te ~88MHz... na pewno nie wytrzyma. co w zwiazku z tym? :mur: juz nie mowie jakbym chcial te 150 ustawic to agp ~100MHz....?! chyba ze sprawa jakiegos moda albo innego biosu zalatwi sprawe? Edytowane 8 Czerwca 2005 przez Sir_ice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 wez wersje z fsb 100, ze wzgledu na dzielnik dla agp i pci. łatwiej ci bedzie tez go podkrecic. pozatym ma on 512kB cashu (jak norhwood :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 bierz probka 600-650 (mam na mysli te na Coppermine) one lataly na FSB133 nawet i lepiej bez zmiany napiecia i chlodzenia :) mialem kiedys P3 650 i biegal na ok.1GHz :D i musisz zmienic ram co do tego procka na szynie 133 to jest lepszy wybor TYLKO jka nie chcesz krecic kompa, pamietaj ze ogranicza cie chipset i jego dzielniki aha i 512kb L2 mialy slotoweP3 (Katmai) ktore nie mialy zintegrowany cache z jadrem procesora i w ogole sie dupiato krecily, a z tego co kojarze to nastepne p3 z 512L2 to tualatiny S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 ja swojego PII 333 dociagnolem do 512 dalej pamiatki siadly (pc100) (vcore 2,5) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 128MB kingston pc133 juz w drodze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...