szpak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 GA-7VR VIA KT333 / 8233A(CE) chipset PROCESSOR Socket A for AMD Athlon™/Athlon™ XP/Duron™ 200/266 MHz FSB processors CHIPSET Northbridge : VIA KT333 Southbridge : VIA 8233A(CE) VIA V-Link architecture (266MB/s) Super I/O : ITE IT8705F Smart I/O : Winbond Smart@IO AC97 codec with 6 channel (Realtek ALC650) MEMORY(DDR) Type : DDR333 (PC2700) / DDR266 (PC2100) / DDR200 (PC1600) -184pin Max capacity : Up to 3GB by 3 DIMM slots (DDR266/200) SLOT 1 x AGP universal slot (4X/2X-AGP 2.0 compliant) 5 x PCI slots (PCI 2.2 compliant) 1 x FDD port 2 x UDMA ATA133/100/66 Bus Master IDE ports 1 x 2ports USB 1.1 connector (by cable with rear USB bracket) 2 x cooling fan pin header REAR PANEL 2 x USB 1.1 ports 2 x COM ports; 1x LPT port Audio (1 x Line-in / 1 x Line-out / 1 x MIC) connector 2 x COM ports; 1x LPT port 1 x Game port CPU SETTING CPU FSB adjustable via BIOS (1MHz-linear) AGP Voltage : N/A Memory Voltage : N/A FORM FACTOR ATX and 4 layers PCB ( 23.5 x 30.4 cm) H/W MONITORING System health status auto-detect and report by BIOS H/W detect and report power-in voltage, CPU voltage, and Fan Speed BIOS 2Mbit flash RAM AMI BIOS with enhanced ACPI feature for PC98/Win98/Win2000/WinMe/XP compliance, Green, PnP, DMI, INT13 (>8.4GB) and Anti-Virus functions IDE#1~#2, SCSI, LS120, ZIP and CD-ROM bootable AC recovery ON/OFF control OTHER FEATURES Suspend-To-RAM (STR) Supports EasyTune 4™, @BIOS™ and Q-flash Face Wizard Gigabyte Management Console (GMC) DRIVER VIA 4-in-1 service pack utility Gigabyte Windows Utility Manager Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 po ilosci postow widze ze nie jest nowym uczestnikiem forum a zadajesz takie pytania jak junior, przecierz tylke razy bylo o plytach na kt333 a nawet ostatnio byl obszerny topic o kt333 i kt400, wiec naprawde Poszukaj to nic nie boli :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sh4bel=- Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 j/w ps. NADAJE SIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 W sumie to brakuje mi kilku opcji, ale generalnie to jest bardzo fajna, no i napięcie do 2.1V można podnieść :) Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 po ilosci postow widze ze nie jest nowym uczestnikiem forum a zadajesz takie pytania jak junior, przecierz tylke razy bylo o plytach na kt333 a nawet ostatnio byl obszerny topic o kt333 i kt400, wiec naprawde Poszukaj to nic nie boli :) jak widac w moim opisie mam płyte na kt333 która wcale nie nadaje sie do o/c ..a szukac szukałem i znalazłem swój post wczesniejszy z którego noic nei wynikało wiec teraz dałem opis i sie pytam proste .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 W sumie to brakuje mi kilku opcji, ale generalnie to jest bardzo fajna, no i napięcie do 2.1V można podnieść :) Polecam ] a jakich opcji ci brakuje napiecie jest i bardzo fajnei ze tak wysoko fsb tez ładnei a ciekawe jak z timingiem pamiatek i na[pieciem no i jest zmina mnoznika ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 [jak widac w moim opisie mam płyte na kt333 która wcale nie nadaje sie do o/c ..a szukac szukałem i znalazłem swój post wczesniejszy z którego noic nei wynikało wiec teraz dałem opis i sie pytam proste .. proste jest to ze wszystkie mobo powyzej 400 lub 450 pln nadaja sie do oc :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Napięcie można tylko zmienić +5%;+7,5%,+10%, więc jak podnosić to odrazu do 1,9V. Pozatym mnożnik jest tylko do 12,5 - i nie wiem jak dać wyższy. Chociaż narazie i tak taki duży nie jest potrzebny :) Pozatym dzwięk 6 kanałowy masz tylko jak dokupisz front panel (czyli gniazda). No oczywiście można samemu sobie zrobić, ale dlaczego mamy dorabiać coś co powino być! Narazie i tak jeszcze nie poznałem wpełni płyty, może jeszcze mnie zaskoczy :) Płyta naprawdę mi się podoba, chociaż idealna nie jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sh4bel=- Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Ladnie trzyma timingi ja przy FSB = 152 mam timingi CL2.0 2-2-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 [jak widac w moim opisie mam płyte na kt333 która wcale nie nadaje sie do o/c ..a szukac szukałem i znalazłem swój post wczesniejszy z którego noic nei wynikało wiec teraz dałem opis i sie pytam proste .. proste jest to ze wszystkie mobo powyzej 400 lub 450 pln nadaja sie do oc :!: my sie chyba nei rozumiemy to płyt tp gigabyte vr bez xp i kosztuje 385 zł to nie jest ten sam goigabyte co macie w opisac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Sh4bel=- Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ten sam tylko bez lana USB 2.0 i Dzwieku Creativa... ..tak to sie niczym IMO nierozni?? Czy nie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 hmmm USB 2.0 mi nie potrzebne nie mam nic pod usb dzwiek i tak mam creativa a lan mam karte wiec na jedno wychodzi ..to jak brac ja bede musił 80 zł dopłacic do mojego ecs a wydajnos jak ok ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Nie wiem czego się spodziewasz, przyrostu wydajności nie będzie bo to ten sam chipset. Na pewno będzie lepsza do kręcenia niż ECS, ale najlepsza to ona nie jest, własnie z powodu ograniczeń mnożnika, oraz niemożnosci zmieniania go w biosie a jedynie przełącznikiem na płycie. Poza tym, płyta powinna być OK. Jedno o czym sie słyszy i na forum i poza nim, to to, że Płyty 7VR i 7VRX są gorszej jakości niż 7VRXP i częściej trafiają się wadliwe... ale może to tylko plotka.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 jak by nie było to powinna byc lepsza jutro ja chyba zamówie a sprubuje zrobic cos takiego ze wezme ja na testy :) ..a wydajnosc nei zalezy tylko od chpsetu ale tez od samej płyty na www.tomshardware.pl jest test porównawczy kilku płyt na kt 333 i sa róznice a nawet znaczne do 10 % w niektórych aplikacjach pozdro szpak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Też się sugerowałem kupując między innymi testami na tomshardware :) Ale te różnice w większości przypadków są minimalne -jeżeli chodzi o płyty tej samej klasy. Jeżeli jeszcze wziąźć pod uwagę margines błędu... ja nie sądzę żebyś jakikolwiek przyrost wydajności zauważył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Dokładnie testy na THG, również mną kierowały, ale bardziej interesował mnie opis sprawności płyty, ocena stabilności i funkcji, a także layout itp. Osobiście mam terazGigabyte GA-7VRXP, znajdujący sięw pierwszej trójce wydajnościowym, ale miałem niedawno jeszcze MSI KT3Ultra2 znajdującą się jak by nie było raczej od spodu, a THG opatrzyła ją komentarzem "Good features - weak on performance". Wyniki w 3Dmarku: MSI - 10106, Gigabyte - 10107 :))) Mimo, to komfort pracy i wydajność systemu wydaje mi się wzrózł wraz z pojawieniem się gigabyte'a, nie mówiąc już o jakości wykonania, i bardzo dobrze przemyślanym layout'cie płyty. Jestem zadowolony ze zmiany, choć jawna wydajność nie zmieniła się, wrazenie wydajności wzrosło. Jestem zadowolony ze zmiany, ponadto, na MSI nie udało mi się zmusić pamięci do funkcjonowania w CL2.5@2 a na Gigabycie, przeszły 3DMarka bez problemu... wynik nie skoczył, więc działają na 2.5 ale efekt jakościowy oczywisty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 no własnie mi głuwie chodzi o stabilnos i oc zawsze miałem ecs i zawsze były jakies problemy ..a pamiatki to jak powinny byc aby było lepeij na 2 czy 2.5 chyba na 2 ciekawe czy mi 3dmarka przejdzie zaraz zmienie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Szpaku po takim stazu na Forum takie pytanie zadawac :) oj nieladnie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 hehe musiałem to przegapic ale sam sie mogłem dommyslic gafa poprostu ..az mio głupio hehe moze to te melanze mi zaszkodziły hehe pozdro szpak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...