wafer Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) uszanowanko. trafil w moje rece wyswielacz od nokii 3210, lezal sobie niepotrzebny wiec choroba zwana glodem moddingu kazala mi sie nim zaopiekowac. B) tak wygladal na poczatku: a po 15 minutach roboty tak: :) efektem mam niebieski wyswietlacz z przezroczystymi znakami. cala robota sprowadza sie doodklejenia i przekrecenia foli polaryzacyjnej. :D teraz chce sie zabrac za takie samo przerobienie mojego 4x20. tylko potrzebuje do tego jednak kawalek takiej foli. wie moze ktos gdzie mozna takowa nabyc? i w kawalku mniejszym niz 100x100cm? :-| <edit> aha. zeby nie bylo ze zly dzial :-P ten wyswietlacz bedzie podlaczony do kompa. :wink: </edit> Edytowane 8 Czerwca 2005 przez wafer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Pytanie... czy w tym wyswietlaczu będzie takowa folijka? Pytam bo nie chce tego na siłę rozbierać.... wyświetlacz jest zakleszcziny w obydówce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 mam identyczny wyswietlacz i wydaje mi sie ze jest w nim taka folia. chyba nawet w kazdym lcd jest :) tylko ze zeby zrobic invert kolorow w takim wyswietlaczu trzeba ta folie kupic osobno bo tej co jest sie nieda przekrecic o 90 stopni :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudkam Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) Wczoraj listonosz przyniusl mi 3 wyswietlacze 2 2x16 z zielonym podswietlaniem i jeden 2x24 bez podswietlania. A ze byly niedrogie az po 10 zl sztuka postanowilem sprobowac je przerobic. Po wilu probach udalo sie osiagnac zamierzony cel. Efekt koncowy Zdemontowalem standardowe zielone podswietlanie odkleilem folie polaryzujaca nie bardzo dalo sie to zrobic wiec pociolem ja na kwadraty i laczac je powstal prostokat ze zmieniona polaryzacja. Łączenie tych kwadratow to jedyna przyczyna troche psujaca koncowy efekt bo sa widoczne laczenia. Niestety w sklepie elektronicznym nie mieli takiej folii. Podswietlanie zrobilem uzywajac dwoch bialych diod 5mm umieszczonych z boku wyswietlacza. W zeczywistosci podswietlanie jest jednolite wszedzie a na zdjeciu troche jasniejsze na bokach. Mimo wszystko mysle ze efekt koncowy jest niezly. Edytowane 9 Czerwca 2005 przez dudkam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wafer Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 gratuluje. mi sie efekt podoba B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Swietnie to wyglada, normalnie hit prosto na eurowizje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...