metal Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Czy to trochę niezadużo ? I jeszcze jedno jak proc leci na 10.5 x 163/33 to pamięci ddr [256ddr pc2100 kingston] na ile lecą ??? i czy to wytrzymają ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Troszkę za dużo to... 102MHz :wink: 82MHz to chyba każda wytrzyma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Nie za dużo! Pamiątki ci chulają na 326 (2x163). Nie ma obaw wytrzymają. A nie zależy to od taktowania ale od napięcia na jakim chodzą. U mnie na tych kingstonach (mamy dość podobny sprzęt) kres to 333MHz. A mają chłodzenie - niestety nie są najlepsze do o/c. U mnie zajebiście ograniczają proca i domyślam się że u Ciebie jest ten sam problem :cry: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 aha ja mam kinstony na nanyach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Piszczel, istnieje takie coś jak edycja i nie trzeba pisać drugiego posta :) 82MHz wytrzyma więszkośc kart, ale to jest równoznaczne z 41MHz dla PCI co jush nie jest różowe. Mój modem się resetuje jush przy 40MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Piszczel, istnieje takie coś jak edycja i nie trzeba pisać drugiego posta :) 82MHz wytrzyma więszkośc kart, ale to jest równoznaczne z 41MHz dla PCI co jush nie jest różowe. Mój modem się resetuje jush przy 40MHz. aale ja na pci mam 33mhz :D 10.5x163/33 taki pisze w biosie to tak jest czyli na pci leci 33mhz a to norma... A pytam się wogóle o to czy grafa wytrzyma 82mhz bo jak zapuściłem 3dmarka2001se to coś mi dziwnie pachniało przy budzie 8O i wolałem uruchomić kompa ponowinie i trochę mniej go kręcnąć... a ten zapach to chyba z ulicy był a nie z mojej budy :lol: bo test robiłem przy otwartym oknie bo to pomaga obniżyć trochę temperature :D ja miałem 45-54oC na tym co poniżej w konfigu :D to chyba nieźle [taki przeciąg się zrobiłe że sobie omało nóg nieodmroziłem :wink: :lol: buuhahaha..] a na pamiątkach zeszło z 28oC do 17oC ! :D ... jednym słowem Zima Power !!!... zobaczymy jak w grudniu będzie ... może puszcze athlona na 2000mhz [pamięci niewyrobią :( ktoś mi pożyczy 333 :D ?] ? ale to chyba już będzie trochę niebezpieczne no to może ok.1900mhz :D ... kór#A ale się rozpisałem :D hehe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Edycja? pierwsze słyszę. Nieważne zresztą. Ja nie nabijam postów. Wysokie PCI to nie AGP - chociaż jedno z drugim się wiąże. Na dużych wartościach PCI zwykle nie działają modemy (jak u mnie), kart sieciowe. Bywa też że muza padnie. Za wysokie taktowanie AGP objawi się niestabilnością windy lub artefaktami a nawet niestabilnością w BIOSie! Jak u siebie dam za dużo na AGP to nawet monitor się włącza! Pomogła aktualizacja BIOSu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...