scythe19 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Mam Internet radiowy i chcę postawić serwer FTP, żeby był widoczny nie tylko na LAN'ie, ale miał dostęp z zewnątrz sieci. Mam już przekierowany jeden port, ale nie można wejść na serwer z zewnątrz (działa tylko w sieci). :angry: Pewnie coś robię nie tak jak trzeba, więc może mi wyjaśnicie jak to powinno wyglądać. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 pewnie trzeba zaladowac moduly ip_nat_ftp i ip_conntrack_ftp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Serwer działa rozumiem na udostępnionym porcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scythe19 Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 pewnie trzeba zaladowac moduly ip_nat_ftp i ip_conntrack_ftpMożesz to wyjaśnić bo nie rozumiem za bardzo :blink: Serwer działa rozumiem na udostępnionym porcie?Tak Sieć jest tak skonstruowana, że widzą się komputery, które są w niewielkej odległości od siebie (mniej więcej 100m), a na tym porcie mam dostęp do całej sieci, ale nie na zewnątrz. Jeszcze jedno pytanie. Czy nie zależy to od mojego IP,które należy do klasy A (1.xxx.xxx.xxx do 126.xxx.xxx.xxx) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zaraz... jak port nie jest otwarty i przekierwoany na zewnątrz to niby jak to rozwiązanie ma działać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...