slavok Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 właśnie dostałem wezwanie z woja w celu "odbióru karty powołania" :mur: dziwi mnie to ponieważ studiuje zaocznie ale studiuje wiec nie wiem czy oni nie mają danych dotyczących tego że się dalej uczę czy to jakaś pomyłka :lol: muszę jechać do WKU czy wystarczy zaświadczenie z uczelni o tym że studiuje ? czy będą robić problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Jeśli nie dałeś wcześniej (na początku października) zaświadczenia że się uczysz, to będą mieli problemy do Ciebie i trochę się nasłuchasz. Miałem tak samo - pojechałem tam, pokazałem że studiuję, o[ciach!]lili mnie z góry na dół i na tym się skończyło :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Hehe, pojedziesz, zapakuja na pake i baj baj wolnosci :) Zartuje, zaswiadczenie powinno wystarczyc. Najlepiej zadzwon jak masz daleko i wyjasnij co i jak / przeslij zaswiadczenie z uczelni. Jesli nie, to trzeba badzie z zaswiadczeniem dralowac osobiscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) daleko nie mam może z 40 km :) ale wole zadzwonić :D może nie będę musiał słuchać tych debili na żywo :P Edytowane 8 Czerwca 2005 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 jak zaczna cie opieprzac przez fona....zrob jak w reklamie tpsa, czy tam innego operatora (papuga :> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 ja musialem dowozic, musisz podpisac podanie o odroczenie ;) oczywiscie cie opier.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILENT... Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Ciekawe czy ja też w przyszłości będę miał takie problemy :mur: Chcę iść na studia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 jak im dowieziesz na początku roku akademickiego (tylko pierwszego :D ) zaświadczenie to nie .... ale zawsze mogą cię wziąźć na przeszkolenie bagatella 3 miechy ... chyba :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 ja sie dzisiaj fartownie dowiedziałem że wujek mojego kumpla siedzi na wysokim stołku w tych komisjach, i z tego co wiem to on ustala gdzie i kogo wysyłają. a także bez problemu może anulować wezwanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) szkoda że nie masz wujka w Oświęcimskim WKU bo normalnie byś miał ze dwie taczki piwa :D Edytowane 8 Czerwca 2005 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Panikujecie, ja też w Lipcu dostałem wezwanie do WKU mimo iż już rok studiowałem, wziąłem papierek z budy i pojechałem, na początku też kapitan już był very hapy, losowani jednostki a ja mu sru zaświadczenie że studiuje heh, oczywiście zaraz pytanie dlaczego teraz a nie wcześniej a ja mu na to nie miałem czasu, i nie chciało mi się tu przyjeżdżać z włąsnej woli i zamknął jadaczke, odroczenie na 3 laata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 CO wielkiego jedziesz do nich, grasz glupa,, koles pokazuje ci przydzial gdzie masz isc a ty wtedy ze sie uczysz i pokazujesz zaswiadczenie...... Jezeli dobrze pamietam tto bedziesz musial jeszcze cos podpisac. ( Chyba ze odmawiasz "powolania" ze wzgledu na nauke czy cos w tym stylu) Ale patrz co potdpisujesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 A co do tych 3 miechów to chyba się mylisz, nie jestem tego pewnien, ale za to się nie spotkałem z tym żeby kogoś ze studiów zabrali do woja Jest cosik takiego jak przeszkolenie wojskowe, polega to na tym iż zdajesz egzamin ala po, a w wakacje jedziesz na pszeszkolenie praktyczne 6 tygodni, tylko że to ty sam musisz się zgłosić, oni na siłe ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> cie nie mogą, mówie tu oczywiście w warunkach pokoju, żeby nikt mi nie wyskoczył że w jakimś tam stanie wojeny jest inaczej (bo jest napewno :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 3 miechy to dopiero jak skończysz studia a i to bardzo rzadko. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Panikujecie, ja też w Lipcu dostałem wezwanie do WKU mimo iż już rok studiowałem 1487638[/snapback] :blink: Gdzie studiujesz? U mnie nie trzeba jeździć po roku i pokazywać jakieś zaświadczenia. To zależy chyba od uczelni, widać macie (Twoja uczelnia ma ;) ) bajzel. A co do 3 miechów: Na studiach można iść na przedmiot PO (Przysposobiwenie Obronne), zdajesz egzamin z tego i idziesz (np we wakacje) do woja. Dzięki temu masz już uregulowaną sytuację ze służbą wojskową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) Crosis doczytaj do konca jego wypowiedz :wink: Napisał przecież ze nie wyslal im zaświadczenia we wrzesniu bo nie mial czasu. Przeciez pierwszy raz wysyla sie samemu zaświadczenie ze uczy sie w tej czy tamtej szkole ( po kwitek idzie sie do dziekanatu ). Szkola po skresleniu danego ucznia z listy studentow wysyla info do WKU ze taki czy siaki student juz nie studiuje i dopiero wtedy Wku zaczyna się interesowac daną osobą :wink: Edytowane 8 Czerwca 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 :blink: Gdzie studiujesz? U mnie nie trzeba jeździć po roku i pokazywać jakieś zaświadczenia. To zależy chyba od uczelni, widać macie (Twoja uczelnia ma ;) ) bajzel. A co do 3 miechów: Na studiach można iść na przedmiot PO (Przysposobiwenie Obronne), zdajesz egzamin z tego i idziesz (np we wakacje) do woja. Dzięki temu masz już uregulowaną sytuację ze służbą wojskową. 1487710[/snapback] No i zgadza się nie byłem przysłali po mnie przybyłem papiurem :) zarzuciłem i wyszłem A co do dalszej wypowiedzi to napisałeś praktycznie to samo co ja :wink: (plagiat ??) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) do którego roku życia jeszcze mogą Cię wziąć Edytowane 8 Czerwca 2005 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) do którego roku życia jeszcze mogą Cię wziąć 1487855[/snapback] Do 28 Edytowane 8 Czerwca 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 A nie 25 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Jak byłem w krakowskim WKU, to mi przyszło wezwanie po dwóch miesiącach po tym jak zaniosłem zaświadczenie o studiowaniu... teraz jestem w Wawie i od dwóch lat nic nie zaniosłem i narazie cisza - kusi mnie, żeby <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zaświadczenie i zanieść, ale mi sie nie chce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 A nie 25 ? 1487917[/snapback] NIe do 28. Po studiach moga jeszcze przypomniec sobie o tobie i idziesz wtedy na 3 miesieczne szkolenie, z tym ze zaczynasz wtedy ( chyba ) od porucznika czy kaprala a nie od samego dolu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 A nie 25 ? 1487917[/snapback] w styczniu mialem przed pobory :wink: i koles gadal, ze do 25 moze w liceum siedziec :lol:, a do 28 na studiach, takze robisz na studiach PO, w wakacje idziesz na 3 tygodnie, a jak nie zdajesz PO, to odrazu biora Ciebie po studiach na 3 miesiace, ale i tak teraz sluzba 9 miesiecy, a za 5 lat tylko i wylacznie sluzba zawodowa, takze nie bedzie juz poborow dla zwyklych uczniow :lol: tylko dla weteranow... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 ja właśnie skonczyłem teraz technikum, i trza gdzies do sql sie załapać bo armia wzywa ;) moj kumpel w paxdzierniku2oo4 sie zgłosił do woja, i jeszcze dotej pory go nie zabrali :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 a wiecie moze czy jak biora po studiach na te 3 miesiace to mozna tam zostac jako zolnierz zawodowy? i np do desantu albo gdzies sie zapisac [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Arnie po studiach to raczej nie biora tylko dostajesz rezerwe odrazu ;) a co do tych zaswiadczen to jestem na V semestrze i nic im nie zawozilem z ich strony tez cisz wiec olef! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 PO studiach to mają problem bo chyba zaraz do szkoły oficerskiej musza dać. A to sa koszta. Ja jestem rocznik 79 i po skonczeniu studiów, puścili nas wolno.. mam uregulowany stosunek .. a ze stosunek to raczej analny był , to się cieszę.. A propos komisji wojskowych. Mam niedomykającą się przystawkę w sercu, krzywy kręgosłup, wrodzoną koslawośc prawej nogi, tam nerwica itd. to wiadomo kazdy ma :) LOL... mam kategorie A... Koleś ma wadę wzroku i ma D... Jak to jest ?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 PO studiach to mają problem bo chyba zaraz do szkoły oficerskiej musza dać. A to sa koszta. Ja jestem rocznik 79 i po skonczeniu studiów, puścili nas wolno.. mam uregulowany stosunek .. a ze stosunek to raczej analny był , to się cieszę.. A propos komisji wojskowych. Mam niedomykającą się przystawkę w sercu, krzywy kręgosłup, wrodzoną koslawośc prawej nogi, tam nerwica itd. to wiadomo kazdy ma :) LOL... mam kategorie A... Koleś ma wadę wzroku i ma D... Jak to jest ?? :mur: 1488795[/snapback] ze swoimi wadami mozes strzelac.... a daj bron slepemu, ktory nie bedzie wiedzial czy wali w swojego czy wroga....... wieksze zagrozenie dla swojego oddzialu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 w styczniu mialem przed pobory :wink: i koles gadal, ze do 25 moze w liceum siedziec :lol:, a do 28 na studiach, takze robisz na studiach PO, w wakacje idziesz na 3 tygodnie, a jak nie zdajesz PO, to odrazu biora Ciebie po studiach na 3 miesiace, ale i tak teraz sluzba 9 miesiecy, a za 5 lat tylko i wylacznie sluzba zawodowa, takze nie bedzie juz poborow dla zwyklych uczniow :lol: tylko dla weteranow... ;] 1488286[/snapback] heh, jaki fart... 5 lat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 jako ze jestem na finiszu studiow wiec nieco sie zainteresowalem sytuacja kilka miesiecy temu a wyglada ona tak (dla absolwentow uczelni oczywiscie): 1. generalnie moga wezwac do zasadniczej sluzby wojskowej ale ludzi z wyzszym wyksztalceniem raczej tam nie chca wiec gdy pojdzie sie do nich z dyplomem to na 99,99% dostanie sie od razu rezerwe i ma sie spokoj 2. zglaszasz sie na ochotnika ze chcesz na zasadnicza sluzbe isc, dosluzysz sie w tedy podchorazego bodaj, jak sie spodoba to mozesz zostac na zawodowego o ile beda cie chcieli 3. idziesz na "podyplomowe" czyli na rok do wroclawia do WSOWL (wyzsza szkola oficerska wojsk ladowych) lub do łodzi (ale to tylko po medycynie), dostajesz po roku podporucznika i przydzial do jednostki - czy sie dostaniesz to zalezy od testow i egzaminow oraz od liczby chetnych (czasem jest wiecej chetnych niz miejsc, czasem na odwrot) 4. legia cudzoziemska :wink: ale to illegal :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...