zulus5ooo Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) witam czytam sobie od kilku dni różne tematy o podkręcalności pamięci RAM i nasuwa mi się jedno pytanie... jaka jest różnica między Command Rate'm 1T i 2T przy bardziej extremalnym O/C ?? bo zauważyłem, że większość osób na D43 czy BH-5 przy wysokim FSB ma CR 2T :? więc jeśli moje Samsungi TCCC chodzą na 1T do 245-250 MHz to przy 2T powinny pójść wyżej ?? i czy zobaczę wtedy spadek wydajności czy coś ?? proszę kogoś o poglądowe wytłumaczenie sprawy :blink: Edytowane 8 Czerwca 2005 przez zulus5ooo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Po. 1 było 1mil razy. Po. 2 spadek 1T > 2T jest dość duży, w zasadzie powiedziałbym ogromny. Po. 3 2T daje się dopiero w akcie desperacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) z moich doswiadczen wynika ze spadek wydajnosci jest bardzo maly - lepiej popracowac nad mhz ale ja mam axp a nie a64 jak moj przedmowca :) Edytowane 8 Czerwca 2005 przez trutututu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 na axp roznicy miedzy 1t a 2t to kolo 20-30mhz przy tych samych timingach wiec nie wiem czy taka mala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trutututu Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 u mnie wychodzi tylko kilka punktow wiecej w everescie :/ chyba ze to ja mam cos z kompem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Chyba, że masz coś z everestem. Możesz spokojnie sobie włożyć wyniki podawane przez ten program... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 super pi 32 mb roznica bylaby ogromna. Poczytaj tabelke rapry... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 http://www.insanetek.com/index.php?page=cpcnf2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus5ooo Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Dzięki sawa, wreszcie jakiś sensowny komentarz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) Czyi to co pisalem ma jakis tam sens. Tyle ze do testow uzyli jakis biosow z [gluteus maximus] i przy 1T 215FSB timingi byly 2-3-2-x ... zamiast tych samych 2=2=2=x i procek mial mniej o 50mhz niz przy CPC off wiec ten test to z dupska na maxa. Napisz ktos do rapry od zrobil kiedys wyjebiste porownanie w tabelce. Edytowane 9 Czerwca 2005 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Nie dość że 215MHz 1T prawie dogania 230MHz 2T przy tym nadrabia 15MHz różnicy na magistrali i 43MHz na procu to tak jak mówiłem różnica w wydajności kolosalna… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...