Skocz do zawartości
Ceboolion

Gainward Geforce 5200 Ultra?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szuakałem takiego tematu odnośnie tej karty ale się nie doszukałem.... może ktoś robił jakieś podkręcanko do tej karty. Wogóle to strasznie dziwne rzeczy się mi z nią dzieją. Zaraz po sformatowaniu i wgraniu oryginalnych sterów zacząłem robić teścik w 3dmarku 2001 SE. wynik był 11707. Dziwne było to że np w Painkiller wszystko chodziło jakby niemogło.............. B) dziwne....... postanowiłem zainstalować inne stery no i ??????? wynik w 3dmarku 9700 :mur:. Dziwne było to że Painkiller chodził lepiej ????????????!!!!!!!!! hmmmm karta jest taktowana 325/650. Jeżeli ktoś ma taką to niech napisze czy próbował ją podkręcać i jakie ma do niej stery. Dokładna nazwa to FX PP! Pro/760 XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem FX5200 Ultimate Prolinka moze to nie to samo ale chodzila na 375/640MHz z moich doswiadczen z nia wynikalo ze im nowsze stery to tym nizszy wynik w 3d marku01 jezeli chcesz duzych wynikow w marku01 to polecam stery 44,03 a jezeli zalezy ci na grach to jak najnowsze sterowniki :) BTW bez wzgledu na stery ta karta to SYF

Edytowane przez ODOO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem FX5200 Ultimate Prolinka moze to nie to samo ale chodzila na 375/640MHz z moich doswiadczen z nia wynikalo ze im nowsze stery to tym nizszy wynik w 3d marku01 jezeli chcesz duzych wynikow w marku01 to polecam stery 44,03 a jezeli zalezy ci na grach to jak najnowsze sterowniki :) BTW  bez wzgledu na stery ta karta to SYF

1487854[/snapback]

mam jeszcze radeona 9550 i czytałęm że ponoć dobrze się ona da kręcić, ale i tak mi się wydaje że mój gainward nvidii jest lepszy niż ten radeonik. Czy nie ??? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze radeona 9550 i czytałęm że ponoć dobrze się ona da kręcić, ale i tak mi się wydaje że mój gainward nvidii jest lepszy niż ten radeonik. Czy nie ??? icon_lol.gif

zle ci sie wydaje ;) nawet bez krecenia ten 9550 jest lepszy mialem przez jakies 4 miesiace 9550XT oraz 9550 zwyklego od gigabyta :) FX przy nich jest zaden. Wrzuc do kompa 9550 i krec :) moze w marku 01 nie bedzie tak duzej roznicy ale za to juz w 03 i 05 bedzie duza ;) ale nie samymi 3dmarkami czlowiek zyje i gry na 9550 beda znacznie lepiej chodzily niz na fx szczegolnie podczas efektow PS i VS 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zle ci sie wydaje ;) nawet bez krecenia ten 9550 jest lepszy mialem przez jakies 4 miesiace 9550XT oraz 9550 zwyklego od gigabyta :) FX przy nich jest zaden. Wrzuc do kompa 9550 i krec :) moze w marku 01 nie bedzie tak duzej roznicy ale za to juz w 03 i 05 bedzie duza ;) ale nie samymi 3dmarkami czlowiek zyje i gry na 9550 beda znacznie lepiej chodzily niz na fx szczegolnie podczas efektow PS i VS 2.0

1488188[/snapback]

hmmm nie omieszkam sprawdzić. Jak tylko przetestuje to napisze. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaj tą karte bo OC jej i tak ci prawie nic nie da.

Wiem bo miałem kiedyś GeForce 5500 i tak chodziła że szkoda gadać,a oc nic nie dało(w 3D marku 2003 wynik podniósł się o niecałe 70 pk :-| )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QUOTE(Lord Florian @ Jun 8 2005, 20:06)

teraz najlepsze stery to Forceware 77.13

po tych sterach twoja karta  bedzie dzialac jak geforce 6800 ultra

tia i co jeszcze, moze da się ją przerobic na g70, bo ma ukryte zapasy ciemnej mocy :D

z doświadczenia mogę powiedzieć, że wszystko co ma w nazwie FX5200-5500-5600-5700 to większy lub mniejszy syf :angry:

Edytowane przez dreamek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...