lukasp Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Witam wszystkich. Mam małe pytanko, czy ktoś z was se orientuje jaki potencjometr, o jakich wartościach jest oryginalnie montowany w regulatorze obrotów firmy pentagram. Jest tam mały montażowy potencjometr z oznaczeniem 205 lub 502 zależy jak sie go odwróci. Chciałbym go zamienic na zwykły potencjometr i nie wiem o jakich wartościach powinien być :? Z góry dzęki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vacpan Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Potencjometr zawsze mozesz zmieżyć miernikiem. Jeśli chodzi ci o wyprowadzenie gałki na zewnątrz to ja zrobiłem tak. Przymocowałem do porętła na Fan Mate przy pomocy kleju z pistoletu i koszulki termokurczliwej kawałek drutu chyba 2,5 to było. Solidnie wszystko ładnie pomocowałem, drut wystawiłem z obudowi i załozyłem gałke. Nawet nieźle to działało, jak na taką prowzorke jaką tam odstawiłem. Niestety nie mam już tamtej obudowy wieć nie pokaże zdjęc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...