MagnuMpl Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Witam. Zauważyłem u siebie ostatnio pewną rzecz. Na dwóch największych partycjach po 50 gb mam skradzione łącznie jakieś 8 gb przez windowsa. Zaznaczam wszystkie pliki jakie mam na partycji i wychodzi że zajmują nie całe 35 gb. Wolne miejsc na tej samej partycji to 7,5 gb. Partycja ma 48,8 (miała mieć niy 50 ale windows se zabrał oczywiscie ;/). Może mi ktoś wyjaśnić gdzie wcieło mi 6 gb? Z drugą partycją mam podobny problem, tyle że tam wcieło jakieś 2 gb. Nie wiem co mam poradzić. Wiem że kosz zabiera defaultowo 10 % z każdej partycji, ja jednak to odznaczyłem i 'przeniosłem' kosz na inną partycję, lecz dalej jest ten problem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 może jakies ukryte pliki ? :> duzo o tych sprawach było w dziale oprogramowanie chyba ... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Moze warto sprawdzic co ci to miejsce zajmuje. Zrob tak jak napisal n2o. Pokaz ukryte pliki i zobacz co jest winowajca. Wypadalo by tez wylaczyc przywracanie systemu i hibernacje jesli te uslugi sa wlaczone. Sam plik wymiany tez moze zajmowac kilka GB jest znajduje sie na tej partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorwlodek Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 jeżeli te partycje są sformatowane Fat 32 to możliwe przez to, ten format powoduje że pliki zajmują więcej miejsca na dysku niż ich prawdziwa wielkość , a przy 50 gb to może być już spora wielkość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) A masz wlaczone przywracanie systemu? (folder ukryty nawiasem mowiac ;]) :> Edytowane 10 Czerwca 2005 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 a w jaki sposob liczyles te 50GB przy zakladaniu partycji?? czy w ten sposob: 50GB = 50000MB? bo jezeli tak, to musisz zrobic korekte w obliczeniach 1GB = 1024MB i wtedy by sie zgadzalo 50000MB = 48,8GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisam Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 kiedyś też miałem taki problem, powodował go Norton System Works(chyba tak to się nazywało) odinstalowałem problem zniknął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...