Skocz do zawartości
roboty2

Radiator Na Radeonie 9500

Rekomendowane odpowiedzi

:mur: chyba się zabiję. Zamówiłem z Allegor sobie VGA Silencera na mojego Radka 9500, dziś doszał przesyłka :D. Zacząłem zdejmować firmowy radiator z grafy, uporałem się z kołkami choś po długim czasie :-/ , ale mam już patent co trwa 5 sekund. Ale do rzeczy, wypiąłem kołki a radiator ni h***a nie chce zejść. Trzyma się twardo jak skała :blink: . Włożyłem grafę do kompa bez wentyla, odpaliłem windę, grafa się rozgrzała że aż parzy a radiator ani drgnie :mur: . Co jest nie tak, a może jest on przyklejony na supergluta - jestem drugim właścicielem karty, kupiłem ją we wrześniu 2004, może ten typ mi ją na stałe skleił :?: Boże oby nie :angry:

Ma ktoś jakieś pomysły na to :?:

Ja spróbuję do tego typa napisać i się czegoś dowiedzieć, ale i tak pewnie będzie łgać jak pies :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hee, moze gosciu dal supergluta na tego shima w okol rdzenia, na rdzen paste i wszystko razem elegancko przycisnal :) Jak tak zrobil to masz problem, jedynie podwazanie czyms lub kapiel w benzynie ekstrakcyjnej - bezpieczne jak dooookladnie pozniej wysuszysz (juz to praktykowalem, duzo razy sie udalo a za ktoryms jak nie doszuszylem...porazka). Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak, wrzucić kartę do benzyny ekstrakcyjnej i ją tam ile czasu trzymać :?: Ona rozpuszcza super gluta :?: Jeżeli go rozpuszcza to nie "roztopi" mi grafy, rdzenia itd :?: Ile casu suszyłeś :?: A poza tym jak ona dojdzie do gluta jak on jest między shimem a radiatorem. Sam nie wiem co robić :weep:

Kurde żeby to był jakis 4MX to bym się nie bawił tylko na siłę, ale tego radka mi jednasz szkoda - jeszcze jest coś wart :D

-----------------------

gadałem, z tym kolesiem czy wie coś o tej sprawie z tą kartą, ale mówi, że on nic nie robił, taką kupił w sklepie i taką mi sprzedał. A może radiator jest przyklejony na jakiegoś gluta (firmowa pasta) i dlatego nie chce zejść, rozgrzewanie 3Dmarkiem ani suszarką nie pomaga :(,

proszę niech ktoś się jeszcze wypowie co mogę zrobić :sad:

Edytowane przez roboty2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to problem, czy radiator chociaz troche sie rusza? Tzn na boki? Czy ani drgnie? Jesli sie w ogole nie rusza to zagadka :mur: a jak rusza sie na boki to firmowy glut. Co do benzyny, nie wrzucaj karty doslownie do niej, polej troche pomiedzy radiator i gpu, pomocz wacikiem itp. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie chodzi o to, że radiator wogóle się na boki nie rusza, znlazłem gdzieś sposób aby to zdjąć. Trzeba zamrozić kartę w zamrarzalniiku a potem podważać radiator śrubokrętem a laminat karty chronić kartą kredytową lub czymś w tym stylu. Chyba dziś się za to zabiorę, ale to dopiero jak wrócę ze szkoły bo mam dziś zakończenie roku :D

------------------------///EDIT:

OK :-D :-D udało się, zagrzałem ją prawie na śmierć suszarką, cała parzyła, a radiator to już na max :lol: , zacząłem przekręcać i nic nie idzie, ale w końcu "mówię nie ma bata musi zejść" ukręciłem na h*ma i poszło, potem tylko zczyściłem rdzen z gluta i założyłem silencera. Piknie :P chodzi :mrgreen:

Dzięki wszystki za pomoc & pozdro.

Edytowane przez roboty2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi