roboty2 Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 :mur: chyba się zabiję. Zamówiłem z Allegor sobie VGA Silencera na mojego Radka 9500, dziś doszał przesyłka :D. Zacząłem zdejmować firmowy radiator z grafy, uporałem się z kołkami choś po długim czasie :-/ , ale mam już patent co trwa 5 sekund. Ale do rzeczy, wypiąłem kołki a radiator ni h***a nie chce zejść. Trzyma się twardo jak skała :blink: . Włożyłem grafę do kompa bez wentyla, odpaliłem windę, grafa się rozgrzała że aż parzy a radiator ani drgnie :mur: . Co jest nie tak, a może jest on przyklejony na supergluta - jestem drugim właścicielem karty, kupiłem ją we wrześniu 2004, może ten typ mi ją na stałe skleił :?: Boże oby nie :angry: Ma ktoś jakieś pomysły na to :?: Ja spróbuję do tego typa napisać i się czegoś dowiedzieć, ale i tak pewnie będzie łgać jak pies :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Hee, moze gosciu dal supergluta na tego shima w okol rdzenia, na rdzen paste i wszystko razem elegancko przycisnal :) Jak tak zrobil to masz problem, jedynie podwazanie czyms lub kapiel w benzynie ekstrakcyjnej - bezpieczne jak dooookladnie pozniej wysuszysz (juz to praktykowalem, duzo razy sie udalo a za ktoryms jak nie doszuszylem...porazka). Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboty2 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) Czyli jak, wrzucić kartę do benzyny ekstrakcyjnej i ją tam ile czasu trzymać :?: Ona rozpuszcza super gluta :?: Jeżeli go rozpuszcza to nie "roztopi" mi grafy, rdzenia itd :?: Ile casu suszyłeś :?: A poza tym jak ona dojdzie do gluta jak on jest między shimem a radiatorem. Sam nie wiem co robić :weep: Kurde żeby to był jakis 4MX to bym się nie bawił tylko na siłę, ale tego radka mi jednasz szkoda - jeszcze jest coś wart :D ----------------------- gadałem, z tym kolesiem czy wie coś o tej sprawie z tą kartą, ale mówi, że on nic nie robił, taką kupił w sklepie i taką mi sprzedał. A może radiator jest przyklejony na jakiegoś gluta (firmowa pasta) i dlatego nie chce zejść, rozgrzewanie 3Dmarkiem ani suszarką nie pomaga :(, proszę niech ktoś się jeszcze wypowie co mogę zrobić :sad: Edytowane 9 Czerwca 2005 przez roboty2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 No to problem, czy radiator chociaz troche sie rusza? Tzn na boki? Czy ani drgnie? Jesli sie w ogole nie rusza to zagadka :mur: a jak rusza sie na boki to firmowy glut. Co do benzyny, nie wrzucaj karty doslownie do niej, polej troche pomiedzy radiator i gpu, pomocz wacikiem itp. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roboty2 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 (edytowane) Właśnie chodzi o to, że radiator wogóle się na boki nie rusza, znlazłem gdzieś sposób aby to zdjąć. Trzeba zamrozić kartę w zamrarzalniiku a potem podważać radiator śrubokrętem a laminat karty chronić kartą kredytową lub czymś w tym stylu. Chyba dziś się za to zabiorę, ale to dopiero jak wrócę ze szkoły bo mam dziś zakończenie roku :D ------------------------///EDIT: OK :-D :-D udało się, zagrzałem ją prawie na śmierć suszarką, cała parzyła, a radiator to już na max :lol: , zacząłem przekręcać i nic nie idzie, ale w końcu "mówię nie ma bata musi zejść" ukręciłem na h*ma i poszło, potem tylko zczyściłem rdzen z gluta i założyłem silencera. Piknie :P chodzi :mrgreen: Dzięki wszystki za pomoc & pozdro. Edytowane 10 Czerwca 2005 przez roboty2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...