allshaq Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) Jak szalec to na calego :D Chce kupic zasilke do kompa. Ma uciagnac AMD 64 @ jakies 2.2 Ghz, 768mb ramu, Napedy optyczne, twardziela oczywiscie, no i Radka x800. Wymagania jakie musza spelniac zasilacze: - cichy - kable w oplotach - mile widziane wyjmowane kable - moc raczej powyzej 400W - wtyczka pci-e - aktywne PFC - raczej 12 cm wiatrak Jak narazie znalazlem nast. kandydatow: -Super Flower SF-430K14A Real 430Watt http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=15046&sid=1 Zasilka fajna, wyjmowane kable, w oplotach, spora moc, spory wiatrak i spora cena . Jedyne czego o nim nie wiem to jak trzyma napiecia i wogole co to za firma :| Ale ogolnie w zasilaczach sie nie orientuje ;/ - Revoltec Chromous 2 RPS- 400V2 - 400W http://zenfist.pl/z.php/products_id/80 Wyjmowane kable, w oplotach, 400W, 12cm wiatrak... Nie wiem rowniez, czy Revoltec produkuje dobre zasilacze... - Chieftec http://sirius.pl/product.php?action=info&id=12907&sid=1 ale jest on podobno glosny, brak wyjmowanych kabli i bez oplotow ;/ A moze cos zupelnie innego ? Poradzcie prosze. Z gory dzieki ! Edytowane 8 Czerwca 2005 przez allshaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 (edytowane) Aerocool Turbine Power 550 ma wszystko czego potrzebujesz. O tu z pieknym opisem Edytowane 8 Czerwca 2005 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allshaq Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 Aerocool Turbine Power 550 ma wszystko czego potrzebujesz. 1487870[/snapback] Aerocool jest produkowany przez hipomedia. Nie znam tej firmy :D Co do Revolteca i Sun Flowera to sa produkowane przez firme topower. Chcialbym jeszcze dodac, ze wolalbym jakby cena zasilacza wynosila okolo 420zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart^MW Opublikowano 8 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2005 a moze cos z tych? Test Sirtec wyszedl bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Jeśli Aerocool cię "straszy" to przeczytaj TĄ recenzję. Jest w niej opisany taki jak ja mam zasilacz. A Turbine Power 550 jest nowszym wynalazkiem i ma wszystko czego potrzebujesz a dostać go mozna już za równe 500zł ale wydaje mi się że Turbine Power 450 powinien też spoko styknąć (w impulsie 525W) a koszta to 400zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) turbine dokladnie 510pln (psu+przesylka gls30pln) w zenfist ale mocy na linach ma wiecej niz enermax z serii allIn1 Edytowane 9 Czerwca 2005 przez watow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 A ja nie mówię o ZenFist-ie tylko o moim lokalnym dobrodzieju PCP ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allshaq Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 turbine dokladnie 510pln (psu+przesylka gls30pln) w zenfist ale mocy na linach ma wiecej niz enermax z serii allIn1 1488133[/snapback] A cos z wyzej wymienionych przeze mnie zasilaczy ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 A ja nie mówię o ZenFist-ie tylko o moim lokalnym dobrodzieju PCP ;) 1488241[/snapback] Jak potrzebujesz taniej, zawsze możesz wiąć pocztą i mieć przesyłke za darmo. Wtedy zasilacz wyjdzie Cię 489pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Po tej ofercie ZenFist-a to bym sie nie zastanawiał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allshaq Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 - Revoltec Chromous 2 RPS- 400V2 - 400W 1487845[/snapback] No i wybor padl na Revolteca :) Zenfist mowiles, ze ma dobre napiecia, a tymczasem gdzies w sieci znalazlem test zasilacza Revoltec i niestety wypadl on prawie najgorzej ze stawki :| Podobno Rev jest produkowany przez 2 firmy. Prawda to? Jak wkoncu z tymi napieciami ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 No i wybor padl na Revolteca :) Zenfist mowiles, ze ma dobre napiecia, a tymczasem gdzies w sieci znalazlem test zasilacza Revoltec i niestety wypadl on prawie najgorzej ze stawki :| Podobno Rev jest produkowany przez 2 firmy. Prawda to? Jak wkoncu z tymi napieciami ? :mur: 1490411[/snapback] Revoltec robiony jest w dwóch miejscach. Revoltec Chromus I - przez Hipromedia (dno i nie ma ich w naszej ofercie) Revoltec Chromus II - przez Topowera i jest to to samo co Topower TOP-500P5 i TOP-450P5 + Odpinane kable. nota bene dokładnie to samo co OCZ ModStream: http://www.ocmodshop.com/oczmodstream/modstream%20(14).jpg http://zenfist.pl/images/_core/81_07.jpg Są to porządne zasilacze, i do niewielu rzeczy mogę się przyczepić. IMHO Revoltec, a raczej Listan zrehabilitował się wypuszczając Chromusa II Jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli to niebawem na Zenfist.pl będą poblikowane regularnie pojedynki zasilaczy. Ale nie chcę zapeszać. Na razie trzeba od nowa zbudować platforme do testowania zasilaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allshaq Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Revoltec robiony jest w dwóch miejscach. Revoltec Chromus I - przez Hipromedia (dno i nie ma ich w naszej ofercie) Revoltec Chromus II - przez Topowera i jest to to samo co Topower TOP-500P5 i TOP-450P5 + Odpinane kable. nota bene dokładnie to samo co OCZ ModStream: Są to porządne zasilacze, i do niewielu rzeczy mogę się przyczepić. IMHO Revoltec, a raczej Listan zrehabilitował się wypuszczając Chromusa II 1490439[/snapback] Uspokoiles mnie :) Pozostaje tylko kupic Revolteca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 (edytowane) Potwierdzam, że SuperFlower robiony jest tam gdzie Topower. :] Na danich będziemy mieli Super Flowery na stanie. Dam znać co są warte. Edytowane 11 Czerwca 2005 przez ZenFist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 jak każdy zasilacz.... chiny lub tajwan :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...