Shiz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 1 ) Rozwazam kupno Athlona Xp 1800 + ale nie wiem jaką plyte wybrać. Najwazniejsze aby miala AGP x8 USB 2.0 i najlepiej zeby sie dobrze procek krencil. W zasadzie to podstawowe kryterium mojego pszyszłego wyboru. 2 ) To samo tylko że podstawą mojego systemu ma byc P4 1.8. Moglibyscie doradzic co wybrac gdyż napewno macie wieksze doświadczenie w kreceniu proc niz jak z góry dzienki. Acha zapomnial bym cena max do 650 zł. :?: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Asus A7V8X KT400 DDR400 USB 2.0 AGPx8 600.00 lub Microstar KT4 Ultra KT400 AGPx8 odnośnie PIV nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 sam sobie przeczysz ps.po kij Ci agpx8???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ale jak sie uparłes to do krecenia bedzie najlepszy: abit at7max2 lub epox 8k9a(2;+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No wiesz nie mam zamiaru wydac 600 zl na plyte a potem srac pod siebie ze nie mam agp 8 i nie bedzie mi chodzic jakas tam karta. Jak juz co kupwac to moze należaloby kupic cos zajkim takim zapasem mozliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No wiesz nie mam zamiaru wydac 600 zl na plyte a potem srac pod siebie ze nie mam agp 8 i nie bedzie mi chodzic jakas tam karta. Jak juz co kupwac to moze należaloby kupic cos zajkim takim zapasem mozliwości.ja to rozumiem tylko ze na dzien dzisiejszy nawet agpx4 nie jest wykorzystane w 90% -a jak na mobo x8 włozysz grafe x8 to wzrost wydajnosci w stosuknku do x4 to 0(zero!!) ale mozesz chciec i masz do tego prawo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ej bartezjusz daj spokuj chłopk chce kupic sobie płyte z przyszłoscia poprostu karzdy chyba chce miec cos nowego nie ?? widzx ze ty masz proca wykreconego na 2200 i co potrzbny ci teraz taki ?? chyba nie ale kupiłes bo chesz miec go na jakis tam czas a nie zmieniac za pół roku bo bedzie wolny tak samo on z płyta a co do płyty to chwala gigabyte vrxp czy jakos tak na kt 333 z tegp co wiem fsb co 1mhz i napiecie do 2.1 wiec sporo i usb 2,0 lan i dzwiek 6 kanałowy creativa no a agp nie iwme ale chyba 3.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Tak pod AMD jak i pod P4 wybrałbym tylko Epoxa (zwłaszcza pod P4). Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Tak pod AMD jak i pod P4 wybrałbym tylko Epoxa (zwłaszcza pod P4). Pozdro Wiele osob mowilo ze Epox pod P4 jest tragiczny . A jezeli chodzi o kolege , to widze ze ciezko mu bedzie doradzic wiec sie nie wypowiem , niech poczyta forum i testy w necie, to sie dowie na swoj rozum co najlepsze . A bartezjusz dobrze mowi , tyle ze ja teraz to tylko nad Nforce 2 bym sie zastanawial , agp8x to narazie pic na wode . Do tego via niedlugo wyda nastepne chipsety i nie warto prezplacac za Kt400 ,bo wyjdzie ladna poprawka . The END Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 pod P4 wybrałbym tylko Epoxa (zwłaszcza pod P4). Pozdro Niezgodze się kompletnie. Epox + P4 = kompletna porażka. Wyniki podkręcania bardzo średnio i wydajność tragiczna mimo zawyżonych taktowań. Kosher jeżeli dobrze pamiętam wspominał, że dobra jest coprawda dobra płytka Epoxa, ale to jest Emnic na 845D. Poczytajcie testy porównawcze z innymi MOBO to zobaczycie, że EPOX strasznie odstaje jeżeli chodzi o płyty pod Socket-478. Dziwne tymbardziej, że pod AMD robi bardzo dobre płytki :? xan - dobrze godosz o tym NForce. Z tego co się orientuje dobre płytki na NForcie2 mają m.in. FSB do 250MHz i możliwość zblokowania AGP/PCI. Przy FSB 250MHz już przyda się DualDDR i Anthlon będzie mógło oddychać pełną piersią :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 chyba trochę przesadzacie Epox 4PEA+ JEST JEBITNY -kumpel go sobie ostatnio kupił i kręci sie miodnie, Lancer też wspominał ze epoxy pod p4 są całkiem spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Chaintech ZENITH 7NJS nForce2 TOTALNY WYPASSS :twisted: Link do testu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 zresztą na sisie 648 tez ok: http://www.hardware-testdk.com/test_show.asp?id=1099 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Chaintech ZENITH 7NJS nForce2 TOTALNY WYPASSS :twisted: Link do testu w usa za $188 ciekaw jestem ile w polsce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Chaintech ZENITH 7NJS nForce2 TOTALNY WYPASSS :twisted: Link do testu w usa za $188 ciekaw jestem ile w polsce Gdzies widzialem 239 euro W Polsce jeszcze nie ma tej plyty w sprzedazy Apropo dzis na Tomie ukazal sie tescik plyt na nForce2 Teścik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 A czytaliście jak wypada Epox na Intelu na tle innym płyt na tym samym chipsecie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 http://www.hardwarezone.com/articles/artic...z?cid=6&aid=528 http://www.teccentral.de/reviews/mainboard...x/ep-4g4a_plus/ http://www.tweaktown.com/document.php?dTyp...dId=269&dPage=1 http://www.tweaktown.com/document.php?dTyp...=review&dId=373 tak wiec epox +p4 to dobra rzecz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Gdzieś czytałem test na chipsecie intelowskim jakimś i z P4 2.0A. Wszystkie płytki były o okolicach 2000 (1999-2005MHz), a Epox mimo, że miał ~2020MHz dostałaj tęgie baty. Niech ja znajde tego linka... A póki co to teścik z Tomshardware gdzie Epox jakoś nie błyszczy wydajnością, żeby nie powiedzieć, że wlecze się na szarym końcu. http://www.tomshardware.com/mainboard/02q3...0722/index.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Chaintech ZENITH 7NJS nForce2 TOTALNY WYPASSS :twisted: Link do testu w usa za $188 ciekaw jestem ile w polsce Gdzies widzialem 239 euro W Polsce jeszcze nie ma tej plyty w sprzedazy Apropo dzis na Tomie ukazal sie tescik plyt na nForce2 Teścik Apropo :D ciekawe że DDR 333 wypada lepiej niż DDR 400.Dopiero w 1600x1200 jest po równo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Gdzieś czytałem test na chipsecie intelowskim jakimś i z P4 2.0A. Wszystkie płytki były o okolicach 2000 (1999-2005MHz), a Epox mimo, że miał ~2020MHz dostałaj tęgie baty. Niech ja znajde tego linka... A póki co to teścik z Tomshardware gdzie Epox jakoś nie błyszczy wydajnością, żeby nie powiedzieć, że wlecze się na szarym końcu. http://www.tomshardware.com/mainboard/02q3/020722/index.html tu jeszcze z vrzone http://www.vr-zone.com/reviews/EPoX/4G4A+/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Chaintech ZENITH 7NJS nForce2 TOTALNY WYPASSS :twisted: Link do testu w usa za $188 ciekaw jestem ile w polsce Gdzies widzialem 239 euro W Polsce jeszcze nie ma tej plyty w sprzedazy Apropo dzis na Tomie ukazal sie tescik plyt na nForce2 Teścik Apropo :D ciekawe że DDR 333 wypada lepiej niż DDR 400.Dopiero w 1600x1200 jest po równo! mobo na nforce2 zapowiada sie nie najgorzej-najbardziej istotne jest taktowanie agp nizaleznie od fsb ale z wydajnoscią to zachwycac sie juz specjalnie nie ma czym, z poza tym pozostaje kwestia dodatkowej kasy(przynajmniej 2 banki dobrych ddr) http://www.vr-zone.com/reviews/Chaintech/7NJS/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 bartezjusz - patrz tylko i wyłącznie na testy porównawcze. Co z tego, że zrobią Ci recenzje mobo i wszystko fajnie, można podkręcać, jest stabilna ma dobre wyposazenia, a.... wyraźnie odstaje od reszty stawki pod względem wydajności. Mnie by denerwowało, że wydajność mojego procka idzie "w powietrze". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 bartezjusz - patrz tylko i wyłącznie na testy porównawcze. Co z tego, że zrobią Ci recenzje mobo i wszystko fajnie, można podkręcać, jest stabilna ma dobre wyposazenia, a.... wyraźnie odstaje od reszty stawki pod względem wydajności. Mnie by denerwowało, że wydajność mojego procka idzie "w powietrze".oczywiscie zastanowiło mnie to jednak dlaczego producent jednych z bardziej cenionych płyt na jedną platformą robi zupełnie przeciętne na drugą-jak mówicie porównawczy to udało m sie znaleść taki na iPE http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1728&p=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuniarz Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 No dobra, czytając topic dowiadujemy się conieco , głównie o P4. Ale tak reasumując - jakiego producenta i jaki model polecacie pod Athlona np. 1,6 ??? Epox ? jaki model ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuniarz Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Aha, zadam konkretniejsze pytanie: czy jak kupię ASUS A7V333-X to będę zadowolony ? Płyta jest w rozsądnej cenie, ma 6-cio kanałowy dźwięk, ma możliwość kręcenia, jest dobrej marki. Chyba że się myle :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 a ja po cichutku polecam : - pod AMD - Soltek SL75-FRV (AGPx8, C-Media 6-channel , USB 2,0 ...) cena ok. 420,- - pod P4 - Soltek SL85-ERV2 (jak wyżej) cena ok. 410,- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 No dobra dla AMD to Epoxa , przy tym będę się upierał bo takiego mam a nowsze modele są ponoć tylko lepsze! Choć na KT400 to bym się chyba nie połakomił. Epox pod P4 ma strasznie dużo fajnych opcji a co do wydajności to nie wiem NIC. Co do NForca to ma Asusa na NForcie(1) i nie jestem zachwycony. Droga jek pieron a płaci się głównie za wbudowaniego w chip GForca! O NForce 2 nie wiele słyszałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 Dla amd Microstar MSI KT4 ULTRA lub MSI KT3 ULTRA2 ew. gigabyte ga 7va Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...