Suchy101 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Witam. Jakis czas temu kupilem sobe tytulowego Zalmanika. Ogolnie to chodzi u mnie na min. obrotach jednak oczywiscie po to jest regulatorek zeby moc sie nim pobawic - gdy wrzucam max. obroty robi sie po pierwsze przerazliwie glosno a po drugie lapiac dlonia za radiator odczuwa sie wibracje podobne to tych jakimi mozna sie delektowac opierajac sie o pralke wirujaca z 1000 obr/min. Oczywiscie drgania sa przenoszone na cala obudowe ale nalepszy "efekt" zyskuje sie w kontakcie z radiatorem. Moje pytanko brzmi czy to normalne w tych Zalmanach, czy moze moj ma uszkodzone lozysko badz jest zle wywazony ?? Pozdrawiam Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Nie, to nie jest normalne. Albo zle go zamontowales, albo jest jakis felerny. Pokombinuj... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubik Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Dokładnie. Źle zamocowany (np. niedokręcone śrubki) albo któraś z łopatek jest uszkodzona/naderwana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Najprawdopodobniej zle/niewywazony wiatrak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Najprawdopodobniej zle/niewywazony wiatrak. 1488229[/snapback] Czy da się "domowymi" metodami wyważyć wiatrak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubik Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Czy da się "domowymi" metodami wyważyć wiatrak? 1489536[/snapback] Według mnie nie, bo to zbyt precyzyjna robota. Łatwiej wymienić. Natomiast niewyważony wiatrak podlega reklamacji - bez problemu (o ile jest gwarancja...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy101 Opublikowano 11 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2005 nie no dobra, moze troche wyolbrzymilem sprawe, ale wydaje mi sie ze nie powinienem czuc absolutnie zadnych wibracji. Czy moglby ktos przeprowadzic test i powiedziec mi czy jestem przewrazliwiony i zalman faktycznie drga, czy jednak nie czuc nic i powinienem oddac go na gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubik Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Czy moglby ktos przeprowadzic test i powiedziec mi czy jestem przewrazliwiony i zalman faktycznie drga, czy jednak nie czuc nic i powinienem oddac go na gwarancje mam Zalmana 7000A i nie ma na nim absolutnie żadnych wibracji, mimo że chodzi na maksymalnych obrotach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuke10 Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Ja mam tez Zelmana 7000-CU,jest dosyc cichy,ale wibracjie to ma. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 na 99% wibruje przez wiatrak. ja mam 7700cu, jak odłamało mi sie jedno skrzydełko od wentyla, radiatorem i wogóle całym kompem tak ,,telepało" :) że szok. Nadaje się tylko na gwarancję, bo ciężko dopasować wiatrak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Ja mam Freezona QVC 100Cu+ i też jak złamało się śmigiełko to wibrował że aż komp skakał :D Na gwarancji nie chcieli przyjąć :( Narazie przykleiłem supper glutem i na min. obr. bez wibracji chodzi, ale w przyszłości wymienie same śmigiełka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 Albo zle przykreciles wiatrak albo zle poprzykrecales te "nozki" do ktorych sam waitrak sie przykreca. Moze odwrotnei / niedokladnie/ za lekko. SPRAWDZ !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catfish Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Witam, miałem podobny problem chociaż z innym zestawem...w moim przypadku przyczyna była z pozoru bardzo błaha...źle wypoziomowana obudowa (krzywe podłoże, na którym stała) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...