kris280 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 http://www.compax.ru/katalog/tuner/kworld/lcdtv.jpeg Zakupiłem niedawno zewnętrzny tuner Kworld (wersja bez FM jak na zdjęciu). Na początku tylko go sprawdziłem - działał i wydawało się oki. Co prawda, obsługa to tragedia, nie znalazłem żadnego sposobu na zapamiętanie listy kanałów albo przyporządkowanie ich do przcisków 1, 2, 3. Aby wybrać program należy wybrać kanał numerycznie - np 47 kanał = POLSAT. Tragedia ale po kilku dniach okazało się coś znacznie gorszego. Mianowicie, włączony tuner (podłączone zasilanie) zakłóca pracę KAŻDEGO radia w domu stojącego w promieniu kilku metrów!!!!! Na początku myślałem że to może kable lub coś w podobie. Odpiąłem więc od tunera wszystkie kable wyniosłem do drugiego pokoju i podłączyłem tylko kabel zasilający i... oczywiście radio zaczęło szumieć. Tu nawet nie chodzi o szumy - radio w zasadzie całkowicie przestaje działać :/ Nie jest to chyba normalny objaw... Bardzo proszę o jakieś porady w temacie. Na razie jestem załamany. Chciałem komuś zrobić przyjemność i umożliwić na monitorze LCD oglądanie TV bez udziału komputera - a wyszła z tego wielka k**pa. Jeśli będę musiał się pozbyć tego tunera to jeszcze pewnie na tym stracę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 1488146[/snapback] Nie jest to normalny objaw, tunek kwalifikuje sie do reklamacj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris280 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Sprawa niestety nadal się nie zakończyła. Tuner reklamowałem - reklamację uwzględniono, otrzymałem nowy i... jest dokładnie to samo. Jest to kwestia tunera. Zmieniałem zasilacze i szumi każde radio w promieniu kilku metrów... Sprawdzałem to nawet u sprzedawcy w sklepie. Wszystko wlecze się już kilka tygodni. SERDECZNIE ODRADZAM ZAKUP TUNERA ZEWNĘTRZNEGO KWORLD! Mam nadzieję że zwrócą mi pieniądzę i będę mógł kupić coś innego np. Avera. Oczywiście jeśli ktoś chce mieć w domu "radar jammer" albo ma ochotę złośliwie zakłócać sąsiadom pracę odbiorników radiowych - tuner kwrold będzie idealnym wyborem. Trzeba tylko uważać bo sąsiedzi mogą wezwać po jakimś czasie wozy pelengacyjne. Śmieszna - ale dla mnie bardzo umiarkowanie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...