Skocz do zawartości
pablo163

A to ciekawe GF2 MX 400 64MB DDR ..............

Rekomendowane odpowiedzi

witam dawno mnie tu nie bylo od czasu kiedy zepsul mi sie antek ha ale poratowalem sie P2 233 (WYMIATACZ NIE Z TEJ ZIEMI)

ale sprawa jest inna normalnie przeglądam sobie kompóter świat(Nr22/2002) i na koncu relakma jakiegoś kompa a tam

"Grafika : GeForce2 MX400 64MB DDR AGP"----Cekawe gdzie mozna kupić taki model Gf?????????????? To jest dopiero błąd albo zagadka :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sami nakręcacie temat.

Jeden cos se ubzdura, a inni to rozpowszechniają.

Jak dla mnie jest to ofiarowanie klientowi swobody wyboru zakupu: albo DDR 64bit albo SDR 128bit.

Wydajność ta sama i tylko od klienta zależy czy chce SDR czy już DDR, a nigdzie się nie spotkałem z twierdzeniem, że karty GF2 MX z DDR są szybsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sami nakręcacie temat.

Jeden cos se ubzdura, a inni to rozpowszechniają.

Jak dla mnie jest to ofiarowanie klientowi swobody wyboru zakupu: albo DDR 64bit albo SDR 128bit. 

Wydajność ta sama i tylko od klienta zależy czy chce SDR czy już DDR, a nigdzie się nie spotkałem z twierdzeniem, że karty GF2 MX z DDR są szybsze.

fajna swoboda wyboru moze dla ciebie a dlamie jest to proba zrobienia ludzi w balona :twisted: :wink: :twisted: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już było...

Teoretycznie, GF2MX400 miał wychodzić zarówno w wersjach 32 MB SDR, DDR, 64 MB SDR, DDR a wszystkie taktowane odpowiednio z 64/128 bit magistralą. Teoretycznie również miał się pojawić GF2MX400 32/64 MB DDR 128 bit, ale oczywiście pozostawiono pełną swobodę producentom, a tu juz zadecydowało wiele, koszty, prestiż, potrzeba, wydajność.

Wszyscy znamy przykład Gainwarda i jego GF2MX400, który w trybie wydajnościowym osiagał identyczną wydajność co GF2GTS...

GF2MX wyszło tyle ile możliwych kombinacji, jednak podstawowym miejscem rynkowym tej karty jest niski rynek, a tu decydują koszty przede wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niezupełnie. GF4MX ma 3 wersje, i róznią się znacznie wydajnością podczas, gdy GF2MX400 były mniej więcej porównywalne.

GF4Ti4200 występuje tylko w wersji 64 i 128 MB, z tą samą magistralą, a poszczególne marki i modele różnią się tylko dodatkami podczas gdy karta pozostaje ta sama.

Samo MSI ma swoich GF4Ti4200 6 rodzajów, ale wciąż tylko 64 lub 128 MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja DDR mojego Minta /shit/ jest wolniejsza i gorzej sie kręci niż mój SDR: wniosek - zrobili coś takiego żeby ponabierać ludzi, że to niby DDR /lamer myśli "hmm... SUPER"/, a w rzeczywistości karta jest bardzo wolna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zabrałem się za liczenie wszystkich odmian i karty GF4 Ti4200 różnych producentów to po 15 minutach miałem 30 modeli. Dalej zrezygnowałem.

W przypadku tej karty warto uwzględnić iż wprowadzono AGP 8x i tera większośc firm wypuszcza te same karty tylko z nieco wyższymi taktowaniami i nowym AGP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt wkroczyła wersja AGPx8 ale to czyni wciąż 3 modele.

Reszta to już pamięci. Chyba, że liczysz wersje VIVO i TVO, Bez TVO, Bez DVI, 2xCRT, z coolerem na ramach i bez, robione na PCB od GF4Ti4600 czy na specjalnym dla 4200, wreszcie każdy rodzaj pamięci BGA i zwykłe, 3.3 ns, 3.6ns, 4ns, 5ns i diabli wiedzą ile jeszcze, nadtaktowywane i podtaktowywane, wersje z laminatem farbowanym na biało, czerwono, zielono, niebiesko, fioletowo, czarno brązowo, zółto i pomarańczowo, oraz wersje BOX, OEM, BULK i RETAIL, oraz wersje ULTRA, DELUXE, PRO, GOLDEN SAMPLE, OTES, oraz klasyfikowane pod względem zawartości pudełka, ilości oprogramowania, gier, dodatkowych kabli, rzetelności instrukcji i innych tym podobnych mogą czynić niewielkie zamieszanie w głowie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...