pablo163 Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 witam dawno mnie tu nie bylo od czasu kiedy zepsul mi sie antek ha ale poratowalem sie P2 233 (WYMIATACZ NIE Z TEJ ZIEMI) ale sprawa jest inna normalnie przeglądam sobie kompóter świat(Nr22/2002) i na koncu relakma jakiegoś kompa a tam "Grafika : GeForce2 MX400 64MB DDR AGP"----Cekawe gdzie mozna kupić taki model Gf?????????????? To jest dopiero błąd albo zagadka :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 jeśli mnie pamięć :lol: nie myli to creative robił takie karty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Wielu producentów robiło takie karty- sęk w tym że ten DDR jest na 64 bitowej szynie - więc nie będzie szybszy od SDRa - to jest chwyt marketingowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 ...a Gainward swoje karty nazywa Ti450 i Ti550. 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Ostatnio dorwałem ofertę z Vobisa i tam był MSI GF2 MX400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Wielu producentów robiło takie karty- sęk w tym że ten DDR jest na 64 bitowej szynie - więc nie będzie szybszy od SDRa - to jest chwyt marketingowy.dokladnie nvidia coraz wiecej ma takich "chwytow" :twisted: :wink: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Sami nakręcacie temat. Jeden cos se ubzdura, a inni to rozpowszechniają. Jak dla mnie jest to ofiarowanie klientowi swobody wyboru zakupu: albo DDR 64bit albo SDR 128bit. Wydajność ta sama i tylko od klienta zależy czy chce SDR czy już DDR, a nigdzie się nie spotkałem z twierdzeniem, że karty GF2 MX z DDR są szybsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Sami nakręcacie temat. Jeden cos se ubzdura, a inni to rozpowszechniają. Jak dla mnie jest to ofiarowanie klientowi swobody wyboru zakupu: albo DDR 64bit albo SDR 128bit. Wydajność ta sama i tylko od klienta zależy czy chce SDR czy już DDR, a nigdzie się nie spotkałem z twierdzeniem, że karty GF2 MX z DDR są szybsze. fajna swoboda wyboru moze dla ciebie a dlamie jest to proba zrobienia ludzi w balona :twisted: :wink: :twisted: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 To już było... Teoretycznie, GF2MX400 miał wychodzić zarówno w wersjach 32 MB SDR, DDR, 64 MB SDR, DDR a wszystkie taktowane odpowiednio z 64/128 bit magistralą. Teoretycznie również miał się pojawić GF2MX400 32/64 MB DDR 128 bit, ale oczywiście pozostawiono pełną swobodę producentom, a tu juz zadecydowało wiele, koszty, prestiż, potrzeba, wydajność. Wszyscy znamy przykład Gainwarda i jego GF2MX400, który w trybie wydajnościowym osiagał identyczną wydajność co GF2GTS... GF2MX wyszło tyle ile możliwych kombinacji, jednak podstawowym miejscem rynkowym tej karty jest niski rynek, a tu decydują koszty przede wszystkim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgadzam się. A GF4Ti4200 jest kontynuacją MX`ów. Już nie policze ile tych modeli wyszło 8O :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 No niezupełnie. GF4MX ma 3 wersje, i róznią się znacznie wydajnością podczas, gdy GF2MX400 były mniej więcej porównywalne. GF4Ti4200 występuje tylko w wersji 64 i 128 MB, z tą samą magistralą, a poszczególne marki i modele różnią się tylko dodatkami podczas gdy karta pozostaje ta sama. Samo MSI ma swoich GF4Ti4200 6 rodzajów, ale wciąż tylko 64 lub 128 MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Wersja DDR mojego Minta /shit/ jest wolniejsza i gorzej sie kręci niż mój SDR: wniosek - zrobili coś takiego żeby ponabierać ludzi, że to niby DDR /lamer myśli "hmm... SUPER"/, a w rzeczywistości karta jest bardzo wolna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 THG porównywał kilka modeli GF2MX400 i 32 i 64 i SDR i DDR i wydajność miały bardzo zblizoną... według mnie raczej sprawują się identycznie, a różnice mogą byc zauważalne w porównianiu raczej 32 / 64 MB niż SDR/ DDR... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Moze i masz troche racji ale DDR o wiele gorzej sie kręci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Jak zabrałem się za liczenie wszystkich odmian i karty GF4 Ti4200 różnych producentów to po 15 minutach miałem 30 modeli. Dalej zrezygnowałem. W przypadku tej karty warto uwzględnić iż wprowadzono AGP 8x i tera większośc firm wypuszcza te same karty tylko z nieco wyższymi taktowaniami i nowym AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 prawie dalem sie nabrac na takiego mx'a z ddr, ale w ostatniej chwili zobaczylem testy, w niektorych karta z ddr byla nieco wolniejsza ! LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 Fakt wkroczyła wersja AGPx8 ale to czyni wciąż 3 modele. Reszta to już pamięci. Chyba, że liczysz wersje VIVO i TVO, Bez TVO, Bez DVI, 2xCRT, z coolerem na ramach i bez, robione na PCB od GF4Ti4600 czy na specjalnym dla 4200, wreszcie każdy rodzaj pamięci BGA i zwykłe, 3.3 ns, 3.6ns, 4ns, 5ns i diabli wiedzą ile jeszcze, nadtaktowywane i podtaktowywane, wersje z laminatem farbowanym na biało, czerwono, zielono, niebiesko, fioletowo, czarno brązowo, zółto i pomarańczowo, oraz wersje BOX, OEM, BULK i RETAIL, oraz wersje ULTRA, DELUXE, PRO, GOLDEN SAMPLE, OTES, oraz klasyfikowane pod względem zawartości pudełka, ilości oprogramowania, gier, dodatkowych kabli, rzetelności instrukcji i innych tym podobnych mogą czynić niewielkie zamieszanie w głowie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 OTES to nie wrsja, tylko rodzaj chlodzenia :D :P:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 11 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2002 nie wiem czemu cie tak to dziwi przeciez byly GF2 MX na DDRze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2002 No właśnie, OTES i NIE OTES to juz dwa modele GF4Ti4200 produkowane przez Abita... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...