Skocz do zawartości
avw

Wyszukiwanie E-mail

Rekomendowane odpowiedzi

Większość firm przydziela swoim pracownikom adresy e-mail wg. okreslonego standardu. Zazwyczaj składające sie z elementów imienia i nazwiska osoby.

Czy jest możliwość wyszukania takiego e-maila w internecie?

Potrzeba do tego jakiegoś oprogramowana?

Czy może jest to niemożliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Google nie znajduje adresów e-mail - chyba, że są umieszczone na stronie internetowej.

Chodzi mi o to czy znając imię i nazwisko osoby można wyszukać jego e-mail przez Internet. Nie chodzi tu o e-maile prywatne, tylko e-maile skrzynek, którymi posługują się pracownicy firm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<_< właśnie że się nie naoglądałem, dlatego pytam czy można?

Właściwie czy jest taka wyszukiwarka która dokona szukania całego adresu po wpisaniu jego części np. imię.nazwisko@ ... Nie wiem jak to zrobić w google, bo on nie odróżnia części adresu i szuka występujących słów.

Ale rozumiem że jeśli adres e-mail nie został umieszczony na stronie internetowej to wyszukać go nie można?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to w dawnych czasach ktoś gdzieś (w USA) kiedyś (przed krachem dot-comów) próbował stworzyć coś a la książka telefoniczna dla e-maili. Po głowie chodzi mi nazwa bigfoot czy jakoś tak. Pewnie były inne i oczywyście wszystkie padły bo działały na bezgranicznie durnej zasadzie i oczekiwaniu, że miliony ludzi poświęci swój czas na wpisanie się do takiego serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi