Dr.Crash Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Witam! Mam nastepujacy problem. otoz na allegro trafilem na aukcje pamieci w modulach 1 Gb za cene 399 zł. Oznaczenia kosci to KVR400X64C3A/1G. teraz mam prosbe i pytanie do fachowcow co to jest warte i jakie sa mozliwosci dalszego tego podkrecania? warto to kupic? czy moze lepiej dolozyc i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Kingstony Hypery? Plusem jest tutaj to ze modul jest w calosci 1 Gb a nie 2 x 512. Prosilbym o porade. z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 (edytowane) Witam! Mam nastepujacy problem. otoz na allegro trafilem na aukcje pamieci w modulach 1 Gb za cene 399 zł. Oznaczenia kosci to KVR400X64C3A/1G. teraz mam prosbe i pytanie do fachowcow co to jest warte i jakie sa mozliwosci dalszego tego podkrecania? warto to kupic? czy moze lepiej dolozyc i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Kingstony Hypery? Plusem jest tutaj to ze modul jest w calosci 1 Gb a nie 2 x 512. Prosilbym o porade. z gory dzieki. 1488265[/snapback] duzo lepiej wyjdzie jak wezmiesz 2x512MB i do tego taniej bo gdzies 2x193zł=386zł http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6178 w przyszlosci na nowym sprzecie puscisz pamieci w dualu i zyskasz nieco na wydajnosci . pamieci dobre. Edytowane 9 Czerwca 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 hmm czy takie dobre to mozna polemizowac, maja cl 3 co nie zaciekawie wyglada, za ta cene moze ujda ale staraj sie szukac czegos z cl 2,5 lub cl 2,0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 za 400 zl znajdziesz duuuzo lepsze pamieci , chociazby twinmosy 1A4T , albo samsungi TCCC ktore kosztuja 140zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 one maja CL3 ale chodza na CL2, przynajmnije jedna kostka jaka mam tak chodzi poza tym za 160zł mozna dostac GoodRamy takie jak mam w podpisie na kostkach BGA CL 2.5 , chodza na Cl 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 a HYPERY 2x512 Mb za 570 opłaca się? jak to sie sprawuje w podkręcaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik84 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Według mnie sprawuje sie miodzio Wkręciłęm to na 500MHz przy cl3 i chodziło ale narazie spuściłem bo czekam na lepszy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 te kingstony oem to badziew:P a hyperX to zalerzy jakie kupisz i sa na alegro po 500zl za 1gb:) sa tez za 600 corsair na tccd tak samo:) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 no to mam teraz niezly klopot z wyborem. a co powiecie o Corsair XMS model TWINX1024-3200C2PT? to są te ze srebnym radiatorem Platinium Series. Są do wzięcia za 650 zł 2x512 Mb. No i jeszcze zaproponowali mi Kingmaxy jakies torpedo czy cos takiego. Co to jest warte? i reasumujac, to na co ostatecznie mozna byloby sie zdecydowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 650zł za 1GB RAM? za tyle mozna miec 1.5GB dobrych pamieci a ja za tyle kupuje 4GB :D Polecam naprawde te goodramy na kosciachGBA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Albo jak chcesz pokrecic troszke ;) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=137745 DDR550 CL3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 hmm, a co powiecie o tym:http://www.pixmania.com/pl/pl/91488/art/corsair/twinx-pro-1-gb-2-x-512-mb.html?srcid=998? slyszal ktos o tej firmie? sa pewni? bo ceny to maja chyba atrakcyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2005 Ja też proponuje jakieś tańsze ramy, za 600zł możesz kupić 2GB które też podkręcisz i będą stabilne, tak naprawdę czy jest wyczówalna różnica podczas pracy w systemie między CL3 a CL2,5 (nie mówie o testach syntetycznych itp tylko o normalnej pracy), a różnica między 1GB a 2GB napewno jest duża, może nie we wszystkich aplikacjach ale jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <kAiN> Opublikowano 12 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2005 Kingstone oem badziew powiadacie. A to ciekawe bo ja moje kingstony 256 cl3 wrzuciłem na cl1.5 :P a tak na marginesie sama zmiana cl nic nie daje trzeba jeszcze pozostałe 3 parametry pozmieniać wtedy coś daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Kingstony są ostatnio robione na chałowych kosciach :wink: Kiedys sie trafiały na winbondach bh-5, hynixach d-43... Ale teraz kaszana, polecił bym raczej twin mosy speed premiumy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...