xoe Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Posiadam stary modemik Conexant HCF PCI zainstalowany na systemie win98, wydaje mis ie ze sterowniki sa dobre, w czasie diagnozowania nie moze sie polaczyc z modemem zainstalowal sie na COM5. Jak mam w BIOS'ie ustawic "MODEM USE IRQ"? na mam do dyspozycji od 3 do 11 IRQ, probowalem juz z 5roznych kombinacji, jeszcze sa jakies opcje Disable, Primarry, itd. prosze o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Posiadam stary modemik Conexant HCF PCI zainstalowany na systemie win98, wydaje mis ie ze sterowniki sa dobre, w czasie diagnozowania nie moze sie polaczyc z modemem zainstalowal sie na COM5. Jak mam w BIOS'ie ustawic "MODEM USE IRQ"? na mam do dyspozycji od 3 do 11 IRQ, probowalem juz z 5roznych kombinacji, jeszcze sa jakies opcje Disable, Primarry, itd. prosze o pomoc! 1488414[/snapback] Spróbuj tak... Wyjmij modem. W Biosie wyłącz COM 1/2 (disable). Włóż modem i zainstaluj. Może pomoże.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Nie pomoże, Conexanta najlepiej instalować ręcznie. Jeśli sterowniki są prawidłowe (dla danego modelu), to na liście urządzeń do zainstalowania pojawi się <Conexant Modem Enumerator> i to jego trzeba zainstalować. Po restarcie sam wykryje typ modemu i doinstaluje drivery. Edit: A tak nawiasem mowiąc, <(> to 'Modem Use IRQ' jest używane tylko przez power management i nie ma nic wspólnego z normalną pracą modemu. Njlepiej ustawić "N/A" Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez tomazzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...