moonmaker05 Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 witam musze wylączyc w biosie opcje pamieci ale nie wiem jak to zrobic blagam o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2005 Co to jest "opcja pamieci"? Nie dziwne, ze nie wiesz jak, skoro nawet nie wiesz o co Ci dokladnie chodzi... Moze chodzi Ci o Quick Power On Self Test (Quick Boot) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonmaker05 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 system kaze mi wylaczyc w systemie bios opcje pamieci takie jak przesylanie i buforowanie co to jest i jak to wylaczyc czy moze to oznacza ze bios jest uszkodzony??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Czy wyskakuje Ci jakis niebieski ekran? (Blad stop) i tam masz to napisane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonmaker05 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 tak tak w niebieskim ekranie i zawsze mam rozkaz wylaczenia opcji pamieci bios czasem są rozne tresci jak np odinstalowac programy antywirus itp ale zawsze pokazuje zeby wylaczyc ta pamiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Czy jest na nich podany numer bledu STOP? Jezeli tak to go podaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonmaker05 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 są rózne za kazdym razem inny a akurat teraz komp dobrze chodzi bo on chodzi 2 dni super a nastepne 5 dni nic nie da sie zrobic oczywisice pamiec fizyczna mam nastawione na 8 gb wiec to nie to mam malo programów wszystkei stery dobrze zainstalowane nowy sprzet 1 gb ramu ja widze tylko rpzcyzyne w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 fizyczna mam nastawione na 8 gb wiec :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonmaker05 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 jak mama 120 gb dysk to co bede zalowal 8 gb dla pamieci fizycznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Chyba chciales napisac dla pamieci wirtualnej ;-) Przy 8GB to chyba Ci kiepsko ten system chodzi? Ustaw na 1GB albo i mniej zalezy ile masz ramu. Sprawdz dysk programem diagnostycznym od producenta dyski. Ram przetestuj memtestem i zobacz czy znajdzie jakies bledy. Nie zaszkodzi tez wlaczyc Prime95 na jakis czas i zobaczyc czy sie nie wywali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonmaker05 Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 (edytowane) 1 gb ramu ale jak mam np 1 gb to mi sie wierza i mam zżrut pamieci fizycznej wmiare czesto a przyt 8gb chodzi ladnie a jeszcze wracajac do mojego problemu czy to moze byc spowodowane jakimis uszkodzeniami w biosie albo cos takiego? Edytowane 14 Czerwca 2005 przez moonmaker05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 14 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2005 Masz 1GB ramu ? i dajesz page file 8GB? Kurcze ja mam 256 i mam pagefile 384mb...system dziala jak marzenie. Ciekawe co bedzie jak zmienie na 2*512 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonmaker05 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 oto jeden z komunikatów stop jakie udalo mi sie przepisac *** STOP : 0X0000004E 0X00000099 0X00000000 0X00000000 0X00000000 udalo mi sie zaktualizowac bios ale to nic nie dalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 Czemu myslales, ze aktualizacja biosu cos pomoze? Poczytaj sobie: http://support.microsoft.com/default.aspx?...&NoWebContent=1 Oczywiscie nic nie testowales, a wiec zrob to! Przetestuj dysk programam diagnostycznym od producena dysku. Ram -> www.mametest.org Pewnie masz uszkodzony ram albo dysk/tasme/kontroler albo jakis problem ze sterownikami/systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonmaker05 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2005 wyjelem ram i wsadzilem 128 ram i niestety odkrylem ze 1gb ramu mi padlo a na 128 mb ram system michodzi tragicznie dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...