Skocz do zawartości
Fidel

Drukarka Do 400zl

Rekomendowane odpowiedzi

bardzo prosze o pomoc

jestem kompletnie zielony

poprostu sie wogule nie znal

taka zeby fajnie i wmiare tanio drukowala

najlepiej zeby zbiorniczki nie byly zintegrowane z dyszami (mam tak w moim canonie i przezyl 20 napelnien:) chyba ze to nie jest tego zasluga:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście mam Canona IP 2000.

Jest u mnie od 2 miechów i jak na razie klasa, a fotki wychodzą naprawdę elegancko :)

Ma dwa pojemniki z tuszem, niezintegrowane z dyszami (tak jak mówisz), czyli głowica drukująca jest niezależna.

Tusz do napełniania taniocha, a i zamienne pojemniki też nie porażają ceną, do nabycia np. na Allegro za całe 3,99 złocisza.

Napełnianie jest bardzo proste, żadnego wiercenia w pojemniku, odpowietrzania... Wyjmujesz pojemnik, odwracasz i kapisz (nie przebijasz!) tusz na gąbkę B) Tylko co jakisz czas trzeba poddać "kąpieli" głowicę, a właściwie dysze drukujące.

W normalnym sklepie, nie mylić powiedzmy z komputronikiem dostaniesz ją za ok 320 zł.

Możesz pomysleć też nad Epsonem. Rozpatrywałem kupno tej plujki, ale tu niech się wypowiedzą jej posiadacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie przy wyborze brałem pod uwage tylko 3 firmy: HP, Epson i Canon. Wybór padł na Canona ze względu na naprawdę niewielkie koszty eksploatacji, dobrą jakość i nowoczesną technologię-biorąc oczywiście poprawkę na cenę, gdzie nie można wymagac niewiadomo jakich cudów za ~320 zł

Pomysl jeszcze chwilę, porozglądaj się jeszcze... może przypasi ci akurat coś innego.

Ogólnie na siłę nie odmawiam i nie namawiam :wink:

Lol powiedziałby pewnie Canon rulez he.

Powodzenie w yborze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam canona juz 5 lat a kupilem go za 30zl na bazaze (z niemiec z wystawki) jako nietestowany przez 5 lat dzialal idealnie poprostu idealnie

dysze sie nie zatykaly a jak juz to wystarczylo czyszczenie z poziomu sterow

a teraz zaczol swankowac cos zaczyna w nim szczelac i zamazy sie robia na wydrukach

chyba nastal juz jego koniec:)

wiec co do firmy nie mam watpliwosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w firmie około 90% sprzedawanych drukarek to właśnie Canon (w większości IP1000, ale IP2000 też idzie). Potem HP, a Lexmark i inne tylko jak się klient upiera.

Ogólnie czołówka wygląda tak:

1. Canon IP1000 (średnio 4 na 5 sprzedawanych to właśnie ta)

2. HP PSC 1215 (3 w jednym: skaner, drukarka, kopiarka)

3. HP 3745 (czy jakis podobny - w każdym razie ten niski model)

4. Canon IP 2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...polecam tego canona ip2000, mam go od kilku miesiecy i nie narzekam,,,do drukowania dokumentow w sam raz a i czasem miozna sobie fotke druknac i to w bardzo fajnej jakosci mimo iz nie jest to drukarka foto,,,,zasobniki sa tanie, mozna podlaczyc aparat, fajnie sie prezentuje, i co najwazniejsze pieknie drukuje i szybko,,,,troche glosno sie tlucze ale niska cena to usprawiedliwia,,do 400zlotych chyba nic ciekawszego nie ma..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie tez szukam jakiejs drukareczki do max 400 zlociszy :)

Obecnie mam canona BJC2000 (chyba juz z 7 lat albo i wiecej) i idzie ona teraz do kogos, dlatego poszukuje nastepczynie ;).

Widze ze polecacie iP 2000. Wymiary chyba podobne do mojej obecnej. Zalerzy mi przede wszystkim na ekonimi ;) A jakis HP polecacie ?

I troche lipa ze kazda drukarka Canona ma inne wklady/zbiorniczki/cartrige :( Bo fajnie by bylo jakby pasowalo i do mojego BJC2000 i do np: Ip2000. Wtedy moglbym spokojnie brac atramencik z firmy bez zbednego tlumaczenia po co biore dwa rodzaje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedzcie mi na pytanie:

Czy Canon IP2000 posiada oddzielne 3 pojemniki kolorowe?

Jeśli ich nie posiada, to czy uzupełnianie pojedyńczych kolorów nie jest kłopotliwe?

Czym czyścicie dysze jeśli już się zapchają? Jakies specyfiki czy sama woda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE

Jeśli ich nie posiada, to czy uzupełnianie pojedyńczych kolorów nie jest kłopotliwe?

SZKODA SIE BAWIC KOLOR PLUS CZARNY 15ZŁ (ACTIVEJET)

NIE MAIŁEM TAKIEJ PRZYPADLOSCI BO UZYWAM DRUKARKI MIN RAZ NA 2 TYG I NIE DRUKUJE NA PUSTYM POJEMNIKU ALE JAK JUZ TO JEDYNIE PŁYN DO UDRAZNIANAI GŁOWIC ŻÓŁTY BO TUSZE NIE SA NA WODZIE

1538890[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1538890[/snapback]

Nie, posiada jeden pojemik z 3 kolorami. Napełnianie nie jest kłopotliwe. Trzeba tylko powoli "wkapywać" tusz by się nie rozbryzgał i nie zmieszał. Dysze mozna "kąpać" w wodzie, jednak pamiętaj, że z kranówki wytrąca się kamień i raczej wielokrotne kąpiele wodne są niewskazane. Robi sie to w specjalnym płynie. Taki proces może trwać nawet kilka godzin. Zależnie od stopnia zapchania dysz. Im bardziej kiepski jakościowo tusz tym częstrze kapiele. Nie muszę dodawać, że jak zbyt często nie drukujesz to warto przynajmniej to i owo druknąć raz w tygodniu.

To takie małe porady amatora :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem,ale wydaje mi sie, że wystarczy ciągle mieć ją właczoną do pradu- pobiera 5W czy tam mmoże mniej, a i sama sie wyczyści :]

wiem, bo swojego canona ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>łem tylko gdy chciałem druknąć cos... i lipa ;] nie przeżyła ;]

ażeby wyczyścić juz zeschnięte dysze to to nie jest juz takie łatwe jak kapiel...

polecielibyście coś wielofunkcyjnego conona może? ;]

byłoby miło z bluetoth... ale obeszłobvy sie bez...

aha- i zapomniałem dodać;] tanią ofkors ;]

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie mialem nie lada przygode, i po napelnianiu HP5150 kolorowy tusz - stalo sie tak cudnie, ze kolorowy tusz przestal byc widzialny :o i co powoduje iz trzeba go wyciagnac by drukowac cos na czarno (czasami nawet czarny nie drukuje):o wiec...

co powiecie na Canona iP3000 lub iP4000 czy tez moze HP 6540 lub HP 7760 Czy ktos uzywa jeden z tych modeli i moglby podzielic sie wrazeniami??

Jaki jest jakos wydruku txt/photo? Na ile moze w przyblizeniu wystrarczyc tusz? Moze jakies ogolnie inne wrazenia?? Komunikacja przez BT??

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamierzam sobie kupic Canona iP 3000. Tobie tez ja polecam. Bardzo dobra drukarka. Tylko w sklepach kosztuje tak 400-420 zl. Ale jest warta tych pieniedzy

1631108[/snapback]

a jak jest potem z napełnianiem, bądź zamiennikami?

i zdaje się że ona może na cd drukować :D http://www.canon.com.au/ftp/ip3000_left%20with%20cd_rgb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dorzuce swoje 5 groszy. Drukuje raczej tylko pliki, więc mam drukarke laserową: Samsung ML-1520, w Benchmark kosztuje 407zł, a jakość, jak i prędkość działania tej drukarki są bez zarzutów. Drukuje dość dużo, pdf'y, prace itd, ale niekiedy po prostu nie ma mnie i nie mogę nic wydrukować - tak mi zaschły już 2 drukarki. Dlatego własnie postanowiłem kupić sobie laserową. Co do tonera, ja sobie go napełniam za 100zł u znajomego bez problemu. Drukarke mam rok i tylko raz na razie napełniałem toner. Naprawdę, jesli nie drukuejsz obrazków i innych takich to polecam drukartke laserową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi